Tiger Shark by Bakara

Autor Bakara, Travanj 21, 2016, 10:21:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Bakara

Jedno brzo pitanje, da li ima mnogo veze ako na Tiger Shark stavim motor sa dugom nogom?

Imam dve opcije trenutno:
- Extra Tomosova 18ica pre par godina generalno sredjena, i trenutno u full-u, kratka noga
- Yamaha 15hp, duga noga u navodno odlicnom stanju

Cene slicne, predlozi?
Koliko ja znam, to je otprilike ista snaga?

baka

Za dugu nogu moraš podići zadnju stranicu za min. 12cm.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

Bakara

A ako samo stavim, bez podizanja krmene daske, da li bih mnogo gubio na performansama?

maverick

Da gubio bih puno jer je motor na rubu iskoristive snage....Ali svakako bih kupio yamahu i napravio sedlo za 20 eura od inoxa i na taj način podigao motor
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Bakara

Hvala ljudi, sedlo bi radio po meri ili je tih 12cm neki default? Nisam se susretao sa ovim problemom ranije :D

maverick

Mislim da je 12 kao što baka reče..ja sam sad zaboravio ...ali lako se izmjeri kad kupiš motorin... :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

yopatami1

Bakara

Maverick, ako imaš neku sliku tog sedla bio bih ti zahvalan da okačiš, ili link šta god...
Čisto da znam koliki je to zahvat, bez obzira na to što je jeftin :)

šajzika

Dok ti se maverick nejavi, eo sa drugog foruma.

http://shop.unimar.hr/category/70b63497-34d7-4d45-875c-62dd6b3fd2bb
Ovdje mozes naruciti. Ima gotovih
Audentes fortuna iuvat

maverick

Ma no...treba mu sedlo za povisenje zrcala...nacu cu kasnije sliku...

Bakara

Presece me Sajzika, ono nije bas jeftino a ni lako za ugradnju   :icon_biggrin:

Bakara

Danas planiram da vidim tu Yamahu ako se dogovorimo za popodne. Probacemo je u buretu, jer ce biti mrak pa necemo izlaziti na vodu, Dunav sad nosi svasta. Posto nisam imao 2T Yamahu do sad, osim sto bih gledao kakav je mlaz od vodene pumpe i kako radi menjac i motor kad se ubaci u brzinu, ne znam na sta bih jos trebao da obratim paznju?
Pisite ako imate neke korisne savete.
Za tomosa znam svasta, imao sam ga, ko ga jednom ima, sve nauci  :icon_biggrin:

Bakara

Odustao od Yamahe, da se ne cimate da mi pomazete. Dobio informaciju da motor nije dobar za mene, i da je imao nekih problema sa menjacem i elisom.
Ostaje mi Tomos....  :headbang:  :icon_biggrin:

hrvojeOS

Citat: baka  u Veljača 22, 2017, 20:38:29
Za dugu nogu moraš podići zadnju stranicu za min. 12cm.
...ja imam dugu nogu yamaha f25,na original Titelovom sharku sam podigao 7 cm da bi dobio kavitacionu ploču cenat ispod trupa...za kratku nogu bi se trebalo isto toliko urezati...

baka

Za Hondu 25 s dugom nogom mora se podići stranica oko 15cm na Titelovom tiger sharku da bi bilo sve u redu.

Kod svakog motora je drugačije, iako kod skoro svih piše da je razlika u dužini kratke i duge noge oko 12cm.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!