Problemi Kopačkog rita

Autor šime, Prosinac 30, 2012, 20:44:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Problem vodis u krivom smjeru...očito je da novaca za obavljanje čuvanja nasih rijeka nema...jedan od nacina je da dobiju na lotu ili to da pecarosi plate...
Nazalost ako zelimo red mora to netko platiti..6 rendjera u parku...da ih ima 66 to bi bila druga prica...isto tako i s ribocuvarima...da ih tri puta vise nego sad....bila bi druga prica...

U konacnici sta mi vrijedi dozvola koju placam 10 eura ako nema ribe...onda bolje da je platimo 20 eura pa da imamo sto pecati...i ovo je samo moje misljenje o kojem diskutiramo... :thumbsup:

ps. vidis kako se kum politicki osvijestio  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

ja mislim da nisi u pravu ...problem je nerad i neadekvatni ribočuvari ....odnosno neprovođenje zakona ...renđere sam prošle godine sreo 2 puta ..za dozvolu me niko nije ni pitao ...kontrolu ribe ...upis u dozvolu nikad nisam doživio ...mada je zakonom sve rješeno
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Upravo to...zakonom je riješeno....ali nema tko provoditi ...nema ih dovoljno....nemaju novca za gorivo....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

kako nema ...garantiram jedan izlazak na početku sezone ako ima 10 čamaca barem 5 je u prekršaju ...osnova je poštivanje kvota ulova ....dakle imam 4-5 šarana ili smuđeva ....oduzimanje dozvole i pribora ..zabrana ribolova u parku barem 2 god..... narano uz uvjetnu novčanu kaznu od 10000 kn ....uvjet se aktivira ako te se ponovo nađe u ribolovu na području parka .....o tome se izvjesti policija koja je svakodnevno tamo ...ova mjera dovodi u red 80% problema .....za višednevno noćenje obavezno obavjestit upravu parka tamo di vadimo dozvolu ...oni ti daju potvrdu da ostaješ od 1-5 . 7. 2013 g dakle ideš kući možeš imat 5 smuđeva ...ČAOOOOOO......

jura

Josipe od prve do zadnje sve pametno receno :hello2:

Surikarn

Citat: rj  u Siječanj 23, 2013, 07:23:55
kako nema ...garantiram jedan izlazak na početku sezone ako ima 10 čamaca barem 5 je u prekršaju ...osnova je poštivanje kvota ulova ....dakle imam 4-5 šarana ili smuđeva ....oduzimanje dozvole i pribora ..zabrana ribolova u parku barem 2 god..... narano uz uvjetnu novčanu kaznu od 10000 kn ....uvjet se aktivira ako te se ponovo nađe u ribolovu na području parka .....o tome se izvjesti policija koja je svakodnevno tamo ...ova mjera dovodi u red 80% problema .....za višednevno noćenje obavezno obavjestit upravu parka tamo di vadimo dozvolu ...oni ti daju potvrdu da ostaješ od 1-5 . 7. 2013 g dakle ideš kući možeš imat 5 smuđeva ...ČAOOOOOO......
:thumbsup:

Upravo tako,sa nultom stopom tolerancije prema prijestupniku i ozbiljnom kaznom,pa cak i zatvorskom... rijetko koja budala ce se usuditi krivolovoti!
I ne treba ti puno rendera,ribocuvara i goriva...ok,netko ce sad rec da pod takvim uvijetima ce biti tesko kontrolirati svakoga na vodi...ali poanta i je u tome da mozda ces imati mogucnosti krivoloviti 10 dana za redom da te nitko ne uhvati ali ces takodjer imati u podsvjesti da ako te uhvate dobijas kaznu od 2000€ i mogucnost zatvora i naravno uz oduzimanje pribora,plovila i sve ostale zabrane... pod takvim uvijetima sa samo 5 rendera i ribocuvara stvarno rijetko koja budala bi se usudila zajebavati sa donesenim zakonima...

rj

da radim taj posao (renđer) u mjesec dana bi prepolovio krivolov ....da budemo jasni ...nije samo strujaroš ili mrežaroš krivolovac i prekoračenje kvote je krivolov ....

Grof

Moje mišljenje je, ako nemaju novca onda neka ga zarade. Nisu oni kao ribolvni savez osuđeni da čekaju na uplate ribolovnica i subvencije od države. Ima sto načina na koje bi oni mogli zaraditi novac, samo nemaju volje, a i iskreno kad vidim tko radi barem u našim lokalnim savezima siguran sam da nemaju kompetencije ni volje zaraditi nego je najbolje čekati nek pinkica kaplje a pičke padaju.
Tu je brate odmah iza panja

Surikarn

Ajd brate objasni kako to mislis da sami zarade???

gegs

a jel ima negdje podatak koliko se dosad godišnjih ribolovnih dozvola kupovalo? i jel se vidi gdje su ti novci utrošeni?

mislim da sve što je potrebno promijeniti je svijest ljudi. A kod nas je poznata stvar, da se svijest ljudi može promijeniti isključivo represijom. dakle, provođenje zakona i stroge kazne za prekršitelje istog. e, a onda dođemo do problema manjka (adekvatno opremljenih) ribočuvara (dosadašnja iskustva uopće ne bih komentirao) pa se zapitam čiji je to problem i zašto se ne izbore za sebe! eu financira svakakve projekte, nesumnjivo bi pratili i neki koji puca na ekologiju i zaštitu prirode.

Podizanjem cijena dozvole, bojim se, ništa se neće riješiti, osim još više pecaroša bez dozvole i još više opravdavanja zašto nosi kući sve što je upecano!

raso

Iznos u 2011 prikupljen od prodanih godišnjih i dnevnih dozvola u PP Kopački rit bio bi 5 puta veći kad bi se provodile kontrole. Siguran sam da svaki 5 ribolovaca ima godišnju, a svi ostali imaju u džepu pare da kupe dnevnu ako dođu rendžeri, a kako rendžeri ne dolaze oni ju ni ne kupuju. na prostoru kojim ZŠRD gospodari oko 70 % ribolovaca koji su kontrolirani ima dozvolu, a 30 % kupuje dnevnu. Od ovih 30 % skoro 80 % su ribolovci koji godišnju dozvolu imaju u drugoj ZŠRD, a nisu u statusu HRVI ili vrše ribolov na vodama koje ne pokriva HRVI / stajačice /. Ovi podaci koji pokazuju odnos ribolovaca sa plaćenom dozvolom najbolje govori o učinkovitosti rendžera i naših ribočuvara. Znači da ništa u cijenama ne treba mjenjati već samo u radu službi. Možda je jedno od rješenja davanje policiji ovlasti kontrole ribolovnica u PP Kopački rit.

retfala

poliocija po novom kontrolira ribolovnice u PP kopački rit

raso

Ajde, bar jedna dobra vijest, ali dali kontrolira i gospodarske ribare jer sam vido kako se srdačno pozdravljaju.

Slaven

uff čitam ovo i stvarno tu ima puno problema, u biti zakone ne treba puno mjenjati ali treba ih nekako provoditi i to je sve, par represivnih akcija policije i ribočuvara u toku godine i da vidiš kako bi stvari krenule na bolje, u to sam siguran 100%

raso

Slavene, ribočuvari ZŠRD Osijek svoj posao rade izvanredno obzirom na mogućnosti i brojno stanje i tu im treba čestitati. Znači problem je samo u PP Kopački rit. Na Vranskom jezeru ne može se dogoditi da netko peca , a da nema dozvolu, čak su uveli dva čamca stalno na vodi da bi iskorjenili parangale i samice.