Problemi Kopačkog rita

Autor šime, Prosinac 30, 2012, 20:44:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Jožef1

Citat: maverick  u Siječanj 24, 2013, 21:38:04
Svacija je duznost da se bavi ocuvanjem prirode i prirodnih bogatstva...no , nazalost, ljudi imaju drugih bitnijih problema pa ne stignu razmisljati na taj nacin...
Istina je što zboriš :thumbsup: da, bit svega toga je što si napisao -nažalost- što se maćehinski odnosimo prema prirodi, međutim kada priroda uzvrati?, a vrača....
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

šime

eto ne mogu a da ne prokomentiram sve ovo što sam sada pročitao, duboko sam uvjeren da Dado ima pravo upravo je netko pomenuo zajednicu ribolovnih društava, e sada ču ja reći da je tu največi problem , zajednica ribolovnih društava je naveliko razvodnjena na previše malih ribolovnih društava i sada dolazi do razilaženja u mišljenjima i osobnim interesima pojedinaca i naravno zavadi pa vladaj. E prijatelji moji dragi svi problemi prvenstveno potiču od temelja a to su mala ribolovna društva i totalna razjedinjenost među njima jednostavno nema zajedničkih stavova pa i ciljeva. ŠTO ZNAČI TREBA SISTEM ZAJEDNICE RIBOLOVNIH DRUŠTAVA MIJENJATI; ma daj mi recite dali znate da je ribolovni sport najmasovniji sport u SVIJETU,a šta se nas ribolovce pitalo ili što je još gore pita(radi se na novom zakonu o zaštiti prirode gdje se govori i o sportskiom ribolovu i bojim se da će biti ružnog iznenađenja za sve nas), ma niti jednoj javnoj raspravi ODGOVORNO TVRDIM NEM A PRAVOG ZASTUPNIKA NAS SPORTSIH RIBOLOVACA; jer i u ovim trenucima, glavno krojenje sudbine nas sportskih ribolovaca vode kojekavi ribari i ostali mešetari a mi se dopisujemo i kukamo na forumima, gospoda kojoj plačamo članarine i ribolovnice ,kojima smo dali povjerenje nevode računa o budučnosti. Eto samo dio problema u ovome svemu što smo svi mi utvrdlili, naravno tako ide i dalje(nažalost).

Jožef1

Čujem kako su ribolovnice pojeftinile- nedovoljno- velim ja! Netko je napisao: neka bude dozvola 150kn, u potpunosti se slažem :thumbsup:slažem se i s time: jedna plemenita riba i 3-4kg bijele ribe za 24h pecanja- tko li to prekrši neka bude najdrastičnije kažnjen!!!!!
Pisalo se tu i o kamenju: Tko li će od nas baciti prvi kamen? Nema takovog, čovjeka (ribiča) bez trunke mrljice! Ipak tvrdim i ne može me nitko ubjediti u suprotno, pecaroši su ti koji najmanje štete ribama. kako nisam od onih ljudi, dobiješ li šamar, okreni i drugu stranu obraza- ne ide to kod mene-, ako sam kriv priznajem te iskreno znam reći oprosti i iz toga razloga (već sam skoro pokupio metak radi mreža) mada mi metak nije stran, neću vaditi ove godine ribolovnicu, idem na privatno jezero i malo se odmoriti. Ljudine BISTRO!!!!
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

mossi

Jel se onda zvanično zna da li kod vas ribari rade ove godine u reonu Kopačkog rita?
Mi imamo svake godine godišnju skupštinu na koju uvek dodje neki predstavnik iz HR.
Možda bi HR službeno mogla pogurati da se ukinu ribari na OBE strane?  :pottytrain2:

maverick

Je zvanicno je...jedan ce raditi mjesec dana nakon zabrane i to je to...a vasi vec rade na tome da bude potpuna zabrana  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Potpuna zabrana ribarima tj ukidanje privrednog?
Ili potpuna zabrana pecanja i ribarenja do 1.6 ?

maverick

potpuna zabrana ribarenja i pecanja...ne znam koliko ce trebati ali u godinu dvije mislim da ce biti isto na obe strane
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Mi bi bili sretni da zabrane samo ribarima!  :beee: :icon_jokercolor: :toothy2:

Dr.Motte

Znači li to da su ribarima potpuno - trajno ukinute koncesije u Ritu ili samo ne smiju raditi za vrijeme lovostaja?

šime

Evo da se uključim i ja malo0 u raspravu oko ribara na području Kopačkog rita .Naime čini mi se da su urodili plodom svi pritisci koje smo radili prema svim sudionicima u ovome slučaju ,još ovo što ču napisati nije zvanično,ali ribarima nije produžena koncesija za ribarenje na području Kopačkog rita, naime koncesija još jednog ribara traje do m01. 07 2013 godine.Navodno je donešen novi zakon o zaštite prirode koji je otišao u Brisel i brisel ga vratio na doradu,jer između ostaloga ima nelogičnosti dosta ,a između ostaloga i nepoznanica"IZLOV RIBE NA TRADICIONALNI NAČIN" zapravo Brisel jasno kaže ŠPORTSKI ILI PRIVREDNI RIBOLOV trećega nema, e sada mi športski ribiči ostajemo po starom (a koliko su točne informacije neznam ,ali postojala je jedna inicijativa da se i nama  sportskim ribičima zabrani ulazak i ribolov na to područje)Imao sam prilike sada u Nedjelju razgovarati sa jednim od najpoznatijih ribara koji su radili na tome području i gro informacija sam dobio od njega, naime on se svoje djelovanje prebacuje nizvodno od Ušča Drave u Dunav.Imanastavak ove priče a nadovezuje se na naša športska ribolovna društva odnosno ZAJEDNICU RIBOLOVNIH DRUŠTAVA zapravo otvoriti tu temu pa ću ponešto napisati i o tome(a ima se puno toga reći)

rj

zabrana ide samo ribarima ...u stvari ne zabrana već se neče produžit koncesija ...OPAČIĆU  svaka ti dala  :occasion14:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

šime

Nisam baš siguran u hvalospjev prema JU "Kopački rit" bojim se "tihe" rasprave o novom zakonu,jer koloko znam nisu kvalitetno zastupljena mišljenja nas sportskih ribolovaca.Zapravo koliko znam dečki iz zajednice športsko ribolovnih društava iz Vukovarsko-srijemske županije su aktivni po tom pitanju i nešto pokušavaju Baranjci ali bojim se da su usamljeni.

šime

Jožef samo da kažem ribolovnice NISU pojeftinile, zapravo koliko znam bilo je indicija da čak i poskupe , a poskupjeti su trebale zbog jednog (NEOPRAVDANOG) razloga.E sad Koliko znam zbog jednog izgubljenog sudskog procesa i naknade štete i blokiranog računa (mislim Zajednice ribolovnih društava).

maverick

Ribolovnice su trebale poskupjeti da za taj povecani iznos plate ribočuvarima troškove....

šime

Čuo sam da su zaplijenili neke ribarske alate negdje oko Erduta ili Dalja i ribar ih tužio i izgubili sud , pa mu sada moraju platiti štetu i nadoknaditi (platiti) svo ovo vrijeme dok nije radio. Navodno nekom privrednom ribaru sa dozvolom za rad.I ovrhom im blokirali račun jbga mislim da je pouzadana informacija, pa planirali podići cijenu ribolovnica da to mogu platitit.