Problemi Kopačkog rita

Autor šime, Prosinac 30, 2012, 20:44:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dibidus

a šta reći kada na vodi vidiš da upravo ribočuvar krši zakon - a osim mene vide i oni drugi koji isto tako krivolove kao i on, pa svako ima kajmaka na glavi i niko nikog ne dira nit prijavljuje ?!
Ja sam prijavu jednom napravio i to mi se obilo o glavu, malo je falilo da ne popušim prijavu za klevetu. Neće mi se to ponoviti.
Na području Dunav 3 - od Savulje do Iloka, ima toga i previše !

raso

Neznam za stanje na području ZŠRD Vukovar, znam za naše dečke da svoj posao rade profesionalno

čikli

Grof

Surikarn, puno je načina da savezi zarade love, ali prvi koji mi je pa na pamet, zašto ne obići glavne gospodarske subjekte u gradu i regiji i direktno ih pitati da li su voljni sponzorirati savez za ovu godinu. Znam sto posto da ima barem 3-4 direktora velikih tvrtki u Osijeku koji su ludi za pecanjem i večinu slobodnog vremena provode na vodi. Dođeš i kažeš "ja sam taj i taj da li ste zainteresirani za neki simboličan iznos sponzorirati naš savez?" Nema se šta izgubiti, a da dobiješ samo jednoga od 100 firmi imat češ za platiti barem dva ribočuvara. PA dva su bolje nego 0. Barem je to moje mišljenje. I da ovo je samo prvi način koji mi je pao na pamet.
Tu je brate odmah iza panja

maverick

To što kaze Josip...ima nacina sto da oni imaju volju....ali nema se para a nema se ni volje
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Odgovorni u ZŠRD su tamo da bi sve organizirali pa tako i financijska sredstva, jednom je mislim Mario napisao da tamo sjede sve osobe koje je vrijeme pregazilo, uljulali se u postojeće stanje i njima je dobro, Slaven dobro kaže ima načina kako sredstva priskrbiti i najbitnije kako ih rasporediti, Kada stave sebe u funkciju odgovornpog upravljanja i da budu servis nama pecarošima onda će biti i sredstava za sve pa tako i za ribočuvare, kojih ima dosta da rade svoj posao odgovorno.
Ako bi cijena ribolovnice bila veća to ne bi doprinjelo boljem radu ribočuvara, jer opet o tom novcu brigu vode oni koji i danas, a očito je da ne upravljaju dobro. Veća cijena ribolovnice bi donijela još više onih u prekršaju jer ljudi nemaju novca za bacanje.

maverick

O tome smo bas ja i Macak jucer razgovarali...voditelj ili odgovorna osoba mora od drzave potrazivati novac, imati plan i sve sto ide uz to....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dado

Čitam sve ovo i mogu reći....to je smiješno!
U ovoj državi ništa,ali baš ništa ne funkcionira,pa tako ni ovo oko pecanja-
Pa jebote,jel ne može ova jadna sredina obučiti i ovlastiti samo 10 rendžera?!
Daj im ovlasti i lovu za gorivo,napiši godišnje 50 kazni i oni su u ekonomskoj pozitivi.
Kakvo razvijanje svijesti i obrazovanje mladih...samo represija :nono:
Uvijek se priča...oni su jaki,imaju naoružanje,prijetnje i td....pa jebem ti mamicu milu,
ima da te love ko zadnjeg kriminalca,ako treba i ATJ Lučko,ali si najebo ko žuti.
Robija i kazna...to je sve što priznaje raspuštena marva...
Uostalom,da je moguća organizacija po udrugama i na to dozvoljene ovlasti,mislim da
nitko ne bi ni pomislio na krivolov...neću ni spominjati onaj "tradicionalni" ribolov!
Dozvole nisu problem i trebaju koštati 20 E godišnje,neka se raja zabavlja,ali onaj tko
je u prekrašaju....nema majci :-X

maverick

ima ih 6 ukupno pa u smjenama ...pa bla bla...ali bit je da nikog to puno ni ne zanima

dado

Kažem ti ja zašto to nikog ne zanima....nemaju ovlasti,a to nikoga ne košta!
Dobar dan,rendžeri...ribolovnica,evidencija ulova i osobne isprave...nemaš sve
kako treba...slijedi...gospodine ili gospodo uhićeni ste zbog kršenja zakona o
sportskom ili dr. ribolovu....e tako bi to trebalo izgledati!
Nema tu nikakvih troškova,samo zakon i ovlasti...pa jebiga,ako te murija zaustavi
jer nisi pustio pješaka na zebri,jel misliš da mu trebaju dokazi....ideš pred suca i
garant dobijaš plavu kovertu!

maverick

Da ne idemo u politiku...kod nas se crkva vise uvatila ocuvanja prirodnih dobara nego politika...

dravski pecaros

policija od uvijek ima pravo kontrolirati sve papire tako i ribolovnicu..sad samo sto njima to i neda...jel je mene osobno i to na stajacici BOROSU u baranji policija trazila dozvolu i provjerili kod ribocuvara dali imam pravo pecati na toj vodi putem mobitela

miha

redovita kontrola policije na rijeci  dunav mjesto kod zmajevačkog dunavca tzv. šonjok čarda ili komarac čarda policija dolazi i traži dokumente vozačka osobna i ribolovna sve uredu i onda lagani razgovor reko jel može pitanje kaže policajac može dali pravite razliku između ribolovnih dozvola kaže policajac NE nama je dovoljno da imate dozvolu a čija je to nam nije bitno kaže policajac vi imate dozvolu i zakon je zadovoljen e sad ako laže policajac lažem i ja

Jožef1

Citat: maverick  u Siječanj 23, 2013, 15:33:47
Da ne idemo u politiku...kod nas se crkva vise uvatila ocuvanja prirodnih dobara nego politika...
:thumbsup:
Moje skromno mišljenje: Bolje to (briga za prirodu bi trebala biti jedna od dužnosti crkve) nego da se crkva bavi politikom :silence:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

maverick

Svacija je duznost da se bavi ocuvanjem prirode i prirodnih bogatstva...no , nazalost, ljudi imaju drugih bitnijih problema pa ne stignu razmisljati na taj nacin...