Problemi Kopačkog rita

Autor šime, Prosinac 30, 2012, 20:44:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

mi ribolovci se prvi ne pridržavamo zakona ...broj alata ...jedna plemenita riba dnevno ....i oko čega da protestiram ???
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Pa kad se uvede kontrola pridrzavace se svi...htjeli ne htjeli
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

ko će kontrolirat 35 km dunava koji je proglašen parkom prirode ????

maverick

Ima riješenje i za to..koliko imamo kilometara cesta pa ih policija vise manje kontrolira..neće netko tamo sjediti svaki kilometar ali dva kontrolna punkta..i jedna kontrola, detaljana, tjedno..pet kazni i vidjeces kako cemo se medjusobno kontrolirati....i nije to stavka koju drzava ne moze isfinancirati...problem je sto sad kopacki rit sam nije to u stanju...sto ljudstvom sto gorivom ...
Mi, odnosno vlast je nemarna po tom pitanju...a kad budu morali zadovoljiti norme koje namece EU..vidjeces da ce moci...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

zaboravljaš da je tok dunava jedan manji dio parka prirode i da se godišnje uhvati dosta krivilovaca i mreža u samom ritu

mossi

Citat:a kad budu morali zadovoljiti norme koje namece EU..vidjeces da ce moci...

Mađarska, Rumunija, Bugarska, pa i Grčka ubile se od pridržavanja normi.  :icon_geek:
To je uglavnom mrtvo slovo na papiru.
Zašto ti je potrebna kontrola EU, da bi bio svestan da se đubre baca u kontejner, a ne u jarak!?
Isto i sa krivolovom.

Država ili hoće i ima snage da se obračuna sa korupcijom ili nema.

Kad imaš trulu jabuku, ili je orežeš ili je baciš.
A nikad od nje ne očekuješ da će se popraviti, sa korupcijom isto tako.
Samo što je balkan prešao odnos pokvarenih u odnosu na zdrave,
same države su zatrovane i nema više ko da razdvaja žito od kukolja.

Doživeli smo da nam neke ulice i haustori izgledaju posle samo 20 godina kao crnačke četvrti u USA.

Čekaju nas teška i ružna vremena.  :icon_geek:  :BangHead:

maverick

Što se tiče krivolova promjenice se stosta,....siguran sam u to...

Retfalački mačak

A tko sada koči ili brani da se ne provode zakoni? Zar će EU kontrolirati provođenje?
Mossi je u pravu sa konstatacijom da država ili hoće ili neće, može ili ne može, zna ili nezna provoditi zakone. Nekome to sada nije u interesu. Netko se izvlači na račun EU.
Tri su stvari bitne:
1. Hoću ili neću provoditi zakone.
2. Znam ili neznam provoditi zakone.
3. Mogu ili ne mogu provoditi zakone.
Za negaciju netko mora adekvatno odgovarati.

Greys

Očito im je to sve premal zalogaj, ne vrijedno zajebancije ili se nekog masno štiti.

maverick

Ja nisam kao vas dvojica, mislim da nema tu nekih zavjera...nemarnost je posrijedi i nedostatak novca, službe , cak ne bih rekao da ne rade svoj posao, vec ne stignu odraditi svoj posao s ovim kapacitetima...drzava se bori s nekim egzistencijalnim problemima i za tu pricu je novac problem.....dolazkom eu...taj novac ce biti osiguran, ili bar je tako obecano...
Uzmi Dravu...količina ribe u kopackom ritu se reflektira direktno na dravu...definitivno je ove godine ima najmanje...a nema ribara...nema ni toliko strujarosa koliko je bilo prije...a pretprosla godina je bila vise nego vrhunska po ulovima na mom dijelu drave....

zelim reci da to nije sve tako crno bijelo kako neki gledaju...mada problem postoji i treba ga rijesavati...skupom, pismima, prosvjedima...ne bitno...mozda u konacnici neki bojkot slican onom koje provode kolege iz srbije nije ni tako los...samo mora biti dobro organiziran

Greys

Slažem se, samo DOOOOOOOBRA organizacija, i vjerujem da će se rezultat vidjet

maverick

Vrijeme je da se matori kenjci smijene s odredjenih funkcija i tamo postave mladi i obrazovani ljudi koji vole prirodu i njena bogatstva...koji ce dati sve od sebe da nesto krene pravim smjerom...

Greys

Smatram da i jest upravo to glavni razlog svega lošeg. Dok god stari prdonje idu na ''sastanke'' gdje se samo fino obrišu usta od dobrog čobanca, fiša, i cuge, i dok god se dijeli dnevnica za ta ista ''sastančenja'' na kojima se ništa ne govori, dotle ti starci se neće pomaknuti, jer gle dobit i jest i pit, i 80kn nije malo.

Kugla

Citat: maverick  u Ožujak 12, 2013, 00:23:04
Vrijeme je da se matori kenjci smijene s odredjenih funkcija i tamo postave mladi i obrazovani ljudi koji vole prirodu i njena bogatstva...koji ce dati sve od sebe da nesto krene pravim smjerom...
Ja to odavno napisao

šime

U potpunosti se slažem sa Maverickom za sve što je napisao, međutim odraz svega toga je da su ribari dobili dozvole za ribolov na osnovu ODRŽAVANJA I NJEGOVANJE STARIH ZANATA-RIBOLOVA( koji nikada nije bio ničiji zanat jer nije bilo gdje i kako steći zvanje -RIBAR, koja je to škola bila i izdavala takovu diplomu), naravno sa kvotama izlova ribe, za koje svi znamo da se nisu kontrolirale. E sada Pero Šarić kao ribar prodaje svoj obrt PPK- Orahovica kao poduzeću , znači da više TRADICIONALNI OBRT više ne postoji, a izlov ribe ostaje. Pa evo jedan od apsurda ako je on obrt zatvorio( na mala vrata je uveo PODUZEĆE)nema i ne smije biti drugačije , jer osnova dobivanje dozvola je bio , NJAGOVANJE STARIH ZANATA, sa svim pratečim uvjetima.I sada imamo to da jedan Kombinat HARAČI po Dunavu . Moji dečki to je nebriga i sve ono što Maverick navodi, a vrijeme prolazi  i takva situacija se vješto koristi. Treba samo takove stvari ukazati javnosti i mjerodavnima.