Problemi Kopačkog rita

Autor šime, Prosinac 30, 2012, 20:44:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

(to je stvaranje kanala od reke, spustanje dna, prestanak meandriranja i zasipanje ulaza u mrestilista,)

Kockar sa ovim zadnjim si u pravu i u tome je problem i to treba rješavati.

Jožef1

Poslije Dom. rata, ispod zmajevca nekih dvJesto metara ispod prve kompe, vjerovali ili ne, hvatao skoro svaki puta, štuku, smuđa, šarana manje (nisam ga niti volio pecati), prekrasne babuške, deverike i lijepe bandare (grgeč)- danas tamo nema možda niti kedera :crybaby2: prošle godine kada sam god išao prema sunjog čardi i onako gledam sa benta dunavac, od muke mi se počeo želudac grčiti! Ostao živ Bogu hvala u ratu a skoro metak pokupio zbog pravice (jer sam se usudio nekomu banditu kidati mrežu)- zar je to meni potrebno- NIJE!!!! Imam troje unučadi, vjerujte ne bih se usudio s njima otići na pecanje na dunavac, jer prvo što bi naučili je--kako se krade...i sve ostala s....a, ojačao bi im želudac, obrazi bi postali debeli (čast izuzecima) bili bi idealni za političara koji love u mutnom. A molim se Gospodinu da moji unuci i svi unuci svijeta budu u pravome smislu riječi: LJUDI!
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

mossi

Citat: Greys  u Veljača 01, 2013, 13:51:42
Osim svega na tom terenu Batina (Bezdan), gotovo svaki dan sa ''susjedne'' strane lik dolazi sa motorom, pali radio, baca karnister i ''rinuje se'', svaki dan u gotovo isto vrijeme. Brate mili, dokle više.

Ma to je neki vaš, samo drži čamac u susjedstvu!  :icon_geek:

Šala mala. Neće nama doći glave krivolov nego očajna kontrola i gledanje kroz prste (evre).

šime

Da dragi prijatelji davno sam na ovo sve upozoravao,još dok ribari nisu bili u Kopačkom ritu, znali smo da su kod Batine sve pomeli pa su iskamijali Kopački rit, e sada je Kopački rit očiščen , sada če dalje nizvodno, pa kada se Kopački rit malo oporavi opet nazad,.gledajuči sve to i pokušavajući proširiti taj problem da se sve udruge kojih se tiče sportski ribolov, uputo sam za Vukovar na razgovor sa njihovim predstavnicima ZŠR društva njihove županije, sa prvom su me gotovo popljuvali,ali su i dalje za suradnju,naime kada su organizirali javni prosvjed, na prosvjedu se pojavila tri čovjeka iz Osijeka i autobus ili dva iz Baranje(njima svaka čast):Nitko se nije udostojio da pokrene ili organizira podršku tim ljudima kje muči isti problem. A ljude sa one strane granice isto to muči, riba nezna za granice. Mislim da sve ovo izgleda kao teški crnjak ali ovo su samo ČINJENICE; pod HITNO su potrebne akcije(U okvirima zakona). Pogotovo sada kada su lovostaji i relativno slabo angažiranje oko ribolova.

Jožef1

šime- vidim kako mnogi od nas imaju slična ili čak ista razmišljanja?! Samo se pitam: zaradi čega zakon za neke vrijedi a za neke ne! Stoga bi ono (U okvirima zakona, stavio pod "...."). Ima li pravne države  :icon_scratch:papir sve podnese :thumbsup:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

šime

Vidi Jožef svi znamo i svjesni smo u potpunosti komplet problema, i znamo da taj problem moramo riješiti prvenstveno MI jer one "koje smo mi  odabrali" moramo smijeniti odnosno zamijeniti, sami neče.E sada ono u "U OKVIRU ZAKONA"-zaklona, ma mora jer sve ostalo ti kalema kao protuzakoniti elementi i podložni smo sankcijama u okviru zakona, e sada pa u ovoj Državi smo već davno da zakon nije jednak za sve i svatko ga tumači i provodi na svoj način, ali mi obični smrtnici nedaj bože da se ogriješimo o zakon, skinuti će nam kožu, e i tu je problem i problem i ribara i Uprave JU Kopački rit, kontrola svega i kaznene odgovornosti , esada sve to treba staviti u jedan smjer, uobličiti na način da jasno svi jasno isčitaju problem, ma savim je jasno da je netko propustio svjesno ili ne u mjerodavnim službama (minisartstva) i dozvolio ovo Haračenje po Dunavu,ali za to postoji odgovornost u vidu, nesavjesnog poslovanja, zloupotreba posla i ovlasti, nezakonitog stjecanja materijalne koristi i niza drugih kaznenih djela. Ma jedino ali jedini način da se to zaustavi je :DA SVI MJERODAVNI ZNAJU DA ZNAJU DA ZNAMO šta su napravili i šta da rade, e pa vjerujem da ima netko normalan i naravno pošten pa da pokrene lavinu iz koje če na jraju "tumbanja" isplivati sve radnje za koje netko MORA PODNIJETI SANKCIJE. Samo nažalost mi to moramo pokrenuti. EVO ja bih zamolio netkoga tok se bavi istraživačkim  novinarstvom ili zna nekoga novinara koji se bavi istraživanjem ili želi to istražiti(ali nema šta istraživati sve je veoma jasno)DATI ČU MU (kopije)DOKUMENTACIJU I POKAZATI U KOJEM SMJERU DA IDE i duboko sam uvjeren da ima senzacionalnu vijest za medije , pA MOŽDA LAVINA I KRENE         

dravski pecaros

mozda da se organizirati i neki prosvjed napraviti za vrijeme sajma lova i ribolova u osijeku..bude mediski popraceno a i dođu ljudi iz saveza drzave pa viditi neke stvari...

šime

Vidi Dravski kako i kada reagirati sa prosvjedom ili sličnim aktivnostima kada ne mogu dobiti zadnje očitanje JU kopački rit u svezi privrednog ribolova. Naime iskreno se nadam da je tomu došao kraj jer neke "mučke" oko statusa izlova ribe na tradicionalan način EU je prepoznala kao nepoznanicu i samim time to zabranila.

Retfalački mačak

Citat: dravski pecaros  u Veljača 03, 2013, 13:12:06
mozda da se organizirati i neki prosvjed napraviti za vrijeme sajma lova i ribolova u osijeku..bude mediski popraceno a i dođu ljudi iz saveza drzave pa viditi neke stvari...
Ovo podržavam.

maverick

Taman sam mislio da ćemo pisati resornom ministru  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Retfalački mačak

Resornom ministru  treba poslati adresu našeg foruma, da ne kaže da nije znao.

dravski pecaros

u danasnje vrijeme mnogi protestiraju..pa nista nekosta da i mi nest poduzmemo..ima nadam se ljudi koji znaju to pa treba protestno pismo poslati i viditi sta kazu...iskreno nisam cuo nigdi na vjestima da se prica o krivolovu ribe...a nedaj boze da se odstrijeli par vukova odma bi bio sou i svugdi udarna vijest ..

rj

za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

dravski pecaros

evo prvo sto nemamo pravo riboloviti po cjeloj zupaniji sa kartom...da se krivolov smatra kaznezim prijestupom a ne prekrsajnim...

šime

Dečki pratim sva vaša razmišljanja,a osobno smatram da ovo što Maverick piše i treba učiniti ,naime poslati jedno pismo iministru ,a i ideja i o slanju adrese našega foruma nije loša ideja, neka zna naša zajednička razmišljanja.Ma ja sam duboko uvjeren da oni u Ministrastvu nemaju kvalitetnu informaciju što se tu dešava, isto sam uvjeren da su pritistupili izdavanju kojekakvih dozvola na osnovu "serviranih" informacija, a prožetim manipulacijama i spretnosti(veza) zainteresiranih u ovoj priči.