Problemi Kopačkog rita

Autor šime, Prosinac 30, 2012, 20:44:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mario123

Kormoran jede manju ribu pa nek je do 1kg recimo...Takve ribe se najcesce i pecaju znaci da ptica nije problem,onih velikih nema te je pojeo jedan ponu veci kormoran, a to su ljudi da ima vise vece ribe bilo bi i puuuuuno vise manje..Vamo je puno smuđaroša nek svaki vidi po sebi koliko je odnjeo smuđeva nek je preko 4kg pa nek izračuna koliko ta riba izbaci ikre(od toga nek prezivi 20%)
Dolazi se do računice od više desetaka tisuća riba manje u jednoj rijeci...Pocmite od sebe pa pa pricajte o kormoranima...Ja ribu ne nosim nisam u zivotu jeo smuđa  u zadnje 4g odnjeo jednu stuku kuci znam jos 10-ak takvih u gradu da ih je vise bilo bi i vise ribe...Pogledajte ostale zemlje pecaju u sred grada od 10-ak miliona stanovnika stuke od 1m (Amsterdam) pa sad zamislite jedan takav kanal u Osijeku ljudi bi gazili jedni po drugima zbog jedne ribe(Bilo je prosle godine na dnevniku potukli se za tanjur graha) Kad mi postanemo normalni ljudi i pocmemo zivjeti sa prirodom i uz prirodu biti ce i ribe...Pogledajte dokumentarac (link na kraju) mozda netko shvati nesta pa pusti ribu nazad da pliva,a za rucak jede onu uzgojenu...Ako imamo para za čamce,stele,saltige,i jos milion stvari koje nam trebaju od carapa,rukavica itd imamo i za 1kg ribe koji kosta kao jedan kineski vobler,Smuđ kao rapala.
Eo link http://www.filmovita.com/racing-extinction-2015/

baka

Kakvih ti problema imaš!? :sha: Premlad si da bi malo-malo ovoliko pametovao i zamarao se s takvim stvarima. Daj jurišaj na curice i s njima se zamaraj!

Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

bb

Mario 123 potpisujem,a i potpisujem ovo bakino i ja bi ganjo curice,al mi žena...

ibro dirka

Kolonija za razmožavanje pojede oko 750.000 kg ribe što je jedna desetina izlova komercijalnog ribolova. Šta spada pod taj komercijalni ribolov?

maverick

Mario je premlad ...pocesto ima zanimljive istupe kao neki stari rijecni vuk. Nazalost slabo ili nikako dolazi na Dravu...Dunav...ali jako dobro upija tekstove s interneta te se tako i postavlja. Nije okruzen rijekama kao mi i tesko mu je sagledati situaciju realno...ali ide dobrim putem. Jucer je kupovao prvi stap danas vec prodaje kineske gume...ovim tempom na godinu cemo biti pozvani na otvaranje radnje iskljucivo smudjerskom opremom jer desetak komada po sezoni i nije losa osnova za biznis i prosvjetiteljske usluge  :stripii: Naravno moram da se malo nasalim s njim i valjda mi to nece uzeti za zlo  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mario123

Zasto sam ja pre mlad ???Sta mlađe kolege nemaju pravo glasa.Zasto se ja zamaram,a vi ne pa pisemo na istoj temi sta nekom smeta sto ja ne nosim nikad ribu ili smeta to sto se nasao u onome da ubija tisuce smuđeva noseći matice kući?..To sto sam napisao za smuđa je činjenica citiram "ženka polaže od 150.000 do 200.000 jajašaca po kilogramu vlastite težine" sad racunaje smuđ 5kg milion jajašaca nek preživi 1% to je 1 000 smuđeva..Pa sad se zapitajte hocete nositi smuđa od preko 5kg to je koda ste ubili 1000 smuđeva. Uvjek je lakse okriviti nekog drugo,a jos teze prihvatiti neke cinjenice.
Sve sto sam prodao nista nije kinesko oni koji su kupili to i znaju i kupe opet, nikad nisam nista preprodao nego prodao visak ispod cijene..Stapova sam u 10g sto pecam promjenio puno..
Isto tako vjerujem da cemo mi kad budemo imali 40,50g pecat na praznim vodama ako budemo sutili i slusali stare vukove koji znaju gdje se smuđ mrijesti,gdje zimuje i koji godisnje odnesu više kg smuđa nego sto ja imam kg...

ibro dirka

Ja bi jednog od 10 kila ali samo glavu da ju prepariram i stavim u ormar od pribora i onda ću uvijek imat 2000 smuđeva u ormaru...

maverick

Citat: mario123  u Siječanj 04, 2016, 15:33:58
Zasto sam ja pre mlad ???Sta mlađe kolege nemaju pravo glasa.Zasto se ja zamaram,a vi ne pa pisemo na istoj temi sta nekom smeta sto ja ne nosim nikad ribu ili smeta to sto se nasao u onome da ubija tisuce smuđeva noseći matice kući?..To sto sam napisao za smuđa je činjenica citiram "ženka polaže od 150.000 do 200.000 jajašaca po kilogramu vlastite težine" sad racunaje smuđ 5kg milion jajašaca nek preživi 1% to je 1 000 smuđeva..Pa sad se zapitajte hocete nositi smuđa od preko 5kg to je koda ste ubili 1000 smuđeva. Uvjek je lakse okriviti nekog drugo,a jos teze prihvatiti neke cinjenice.
Sve sto sam prodao nista nije kinesko oni koji su kupili to i znaju i kupe opet, nikad nisam nista preprodao nego prodao visak ispod cijene..Stapova sam u 10g sto pecam promjenio puno..
Isto tako vjerujem da cemo mi kad budemo imali 40,50g pecat na praznim vodama ako budemo sutili i slusali stare vukove koji znaju gdje se smuđ mrijesti,gdje zimuje i koji godisnje odnesu više kg smuđa nego sto ja imam kg...

Premlad si jer si uzimaš za pravo da komentiraš moje imovinsko stanje, da komentiraš moju rastrošnost ili štedljivost. To je stvar neodgoja i neukusa a koliko sam razumio pohadjas neki faks i nedavno sam ti rekao da ces i ti tako kad porastes kad budes imao iza sebe puno radnog staza te puno placa na racunu i isto tako puno promasaja u bilo kojem smislu.
Nadalje forumu nije tipa C-R i ispiranje mozka da bi netko trepao pustiti ribu, pojesti ili prodati isto tako su neukusna. O smudjevima 5 plus kg...tu stvarno ne znam sta bih komentirao s tobom...a o ikri ili cemu vec mozes samo citati na netu...ili da te ponekad nazovem da dodjes i vidis uzivo koliko ikre ima riba u 7 mjesecu koliko u desetom ili koliko u prvom....

pajdo77

Moraš argumentirano govoriti tj. imenom i prezimenom spomenuti one za koje tvrdiš da nose tu količinu ribe i predočiti nekakve dokaze,ovako govoriš općenito i to me vređa jer i ja pripadam toj skupini koju nazivaš "starim" pošto sam u toj starosnoj skupini od 40-50 godina. Dakle ili argumente ili idi pred kuću i mjenjaj se za pokemon sličice sa vršnjacima. :hi:

rj

Citat: mario123  u Siječanj 04, 2016, 15:33:58

kakav ti problem imaš  :eek: bataki lov i ribolov nije to za takav rezon  :no: u životu imaš na tisuće primjera ...
a što ne postaviš pitanje koliko smo života spasili (princulja,deverika,kesega prekrasnih plaviša) koje bi taj predator ubio
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

mrjr

Tako je RJ.I ja isto to odgovaram kad me prozivaju da nosim puno smudjeva.Nisu tako veliki,ali ubijaju i oni sitnu ribu,a ne pitaju... :rofl2:
Inače, malo sam upao u temu pa se ispričavam.Nastavite  :bye:

Hudini

Znači mazneš kormorana u čelo, tutneš mu kesegu u grlo i kažeš udavio se prokletnik  :oussama-bin-laden: :rofl2: ja sam za

Jer može tako i s ribarima  :eek: :toothy9:

maverick

Kao prvo:
Pajdo i rj su stari  :stripii:   ali lisci
Kao drugo:
Na vodi je danas pravi sex...pa tko moze neka ode... :stripii:
Kao trece:
Sad mi Ćavo promjenio novi kombi bojler i bole me za sve ostalo...danas je tuširanje  :stripii: :stripii: :stripii:

mario123

Nikog ja nisam prozivao ni spominjao nego napisao opcenito sto cujem i vidim vamo po brodu sta rade pecaju smuda samo iz koristi i kukaju da ga vise nema...
I napisao sam samo da nije ptica kriva nego mi ljudi sto nosimo ogromne kolicine ribe kuci..Ono za godine sam napisao da ja u tim godinama kao i moji vrsnjaci necemo imati sta pecati ako se ovako nastavi, to vi i pricate kako svake godine ima sve manje ribe, spominjete svi stuku i smuđa napisete 100 stranica kukanja kako nema ribe,odrzavate prosvjede i onda vamo pisete kako spasavate bjelu ribu tako sto nosite kuci onu grabljivu. Cemu sve onda ovoliki postovi o tome kako nema ribe,kako je sve gore i gore??
Ja sam samo napisao i krenio od sebe jer dosta toga potrosim na pribor i uzivam u pecanju ,a ne u ribi..To sto se vamo netko nade uvrijeden sto sam napisao ako imamo za skupi pribor imamo i za ribu to je njegova stvar ja niti znam tko sa cime peca niti me zanima,kao ni to tko od forumasa nosi ribu.Samo pisem da nije kriva ptica za riblji fond  nego mi koji ju prekomjerno lovimo,ispustamo kanalizacije u rijeke,bacamo smece itd...
I ovo koliko smuđ ima ikre u mrijestu me niti ne zanima kad je u mrijestu ja ga nepecam pa nemogu sam to provjeriti,postoje knjige,internet,dokumentarci i lako pronađem taj podatak pisan ili recen od strane strucne osobe koja se time bavi...