Low budget jig stapovi

Autor šajzika, Listopad 04, 2016, 04:50:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

rogorez

2011 godine sam kupio Robinson Heavy jig 270 15-60 i rešio se razmišljanja.Brdo smuđeva i bucova je izvadio, što na vobler glavinjaru ili jig...A koštao tada 4200 dinara (tada 38 evra). :headbang: :hi:

šajzika

Kad riba radi i uredno uzima, fokusiram se na propadanje gumice ili iscekujem udarac po vobleru tako da ne primjećujem štap,  masinicu, camac ili motor. Kad riba ne radi , sve mi smeta :stripii:
Audentes fortuna iuvat

smudjoslav

Sad se vidi zasto si namćor... :stripii:

šajzika

Audentes fortuna iuvat

No

Šalu na stranu.

Nikada nije bilo jeftinijih i kvalitetnih štapova, nego što je to sada. Može se naći štapova koji su sasvim upotrebljivi a koštaju smiješne novce.

Jednom sam na vodi sreo čovjeka, koji je pecao sa nekim bijelim Savage Gear štapom, kupljenim u njemačkoj, na akciji za 50-tak eura.
Zaboravio sam detalje, ali štap mi se baš svidio.

Sasvim je izvjesno da su kopije nekih poznatih štapova, rađenih u Kini, sa naljepljenim novim imenom, najprihvatljiviji i ponajbolji izbor u ekonomskoj klasi.

Sigurno ima puno štapova koji su upotrebljivi i povoljni, ali kad jednom oboliš od potrage za vrhunskim, onda tu nema pomoći.

Trpi, traži i uživaj.

Jedino ako obitelj i režije, trpe zbog tog traženja, onda je to sranje a ne uživanje.   :ok:

šajzika

Nabiju si ljudi pritisak. Kupe skupe camce motore sonare i pribor te nakon toga traze neku ekonomsku racunicu. Sve to onda izgubi čar
Audentes fortuna iuvat

No

Onaj tko u ribolovu vidi računicu taj je idiot.

dravski pecaros

Citat: No  u Siječanj 04, 2022, 18:37:00

Jednom sam na vodi sreo čovjeka, koji je pecao sa nekim bijelim Savage Gear štapom, kupljenim u njemačkoj, na akciji za 50-tak eura.
Zaboravio sam detalje, ali štap mi se baš svidio.

Pretpostavljam ovaj
https://kapitalac.com/brand-a-z/savage-gear/savage-gear-salt-ccs.html

No

Vjerojatno je jedan od tih, zapamtio sam da je bio bijel.  :ok:

maverick

Nedavno sam bio s kumom u Kapitalcu...on razgledao stapove pa i ja s njim...Ustvari to je bilo prvi da sam bio tamo i razgledavao...obicno skocim po nesto ...Kakvih stapova ima od 50 do 100 eura...Mnogi moji i desetak skuplji nisu u toj klasi...bar sto se blanka tiče...sad tu idu neke vodilice...neka eva...neko pluto...halter pa nije iste kvalitete ali definitivno skupo nije uvijek vrh..Kupuje tko voli i tko moze...mada i mi smo se nesto promjenili ...odjednom nam sto--dvjesto---tristo eura ne znaci puno...jbg dosla neka druga vremena...Kako je krenilo u zadnje vrijeme...za svaki izlazak na Dunav moze se kupiti stap i rola za ozbiljno varaličarenje ..Pa kad to gledam na taj način nije mi ni to normalno...Sto kaze SMT...pa skuplja spaga od stapa...nemoj me hebati....suzdrzim se da ne napisem sta kosta 60 eura...nabijem ih skupa s spagom  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Tako je kako sam napisao… Otisao po strunu, nisam je kupio, skupa mi jbt… vise od 60€…

Video stap od 50€, sa kojim se moze pecati i upecati… I razmisljam da uzmem.. Pola sata sam tamo mlatio sa njim…

Ko nije strastven, pre strastven ili ko je racionalan neka pogleda to…

Ako bih rekao da nije pristojan, slagao bih…

P.S… Ne treba porediti vremena, tesko je… Ali sa onim sa cim sam ja pocinjao je u odnosu na ovo “krntija” a ko zna koliko bilo skuplje… mnogo…

Imao sam takve stapove, kad ga zatreses u sobi, odes rucati i vratis se, vrh se jos trese… :hi:

Ovo je pracka za to…

Gremlin

Citat: No  u Siječanj 04, 2022, 18:53:26
Onaj tko u ribolovu vidi računicu taj je idiot.

Meni je ribolov pre svega zadovoljstvo, bez obzira koliki je to trošak, a nije mali kad se sve stavi na papir na godišnjem nivou.

Moj duševni mir nema cenu...imam 55 godina i nemam više za šta da štedim, a nikad nisam bio toliko bogat da kupujem jeftine stvari, pa onda umesto jednom kupiš 3-4 puta pa to dođe skuplje.

A opet kod mene u marini ima lik koji svu ribu koju upeca na aposrtsku dozvolu prodaje, i njemu je sve to čist taximetar i računica: koliko benzina, koliko pogubljenih glava, guma, varalica - i sa druge strane koliko prodate ribe.

Kad smo već kod low-budget štapova, ovaj je malo iznad baš naj-budžet klase, ali meni je legao kao budali šamar:

https://savage-gear.com/products/rods/freshwater-rods/predator/spinning/custom-predator-fast-shad

65 gramac

Milslio sam se između Gamakatsku Akilas-a i njega, o onda me pokojni čika Kajman resetovao i nagovorio da ga uzmem - za sada prezadovoljan i topla prešoruka za prilično univerzalan Dunavski štap.

Formax radi zaista jako pristojnu seriju štapova u klasi 50-60 Eura što je zaista prihvatljiva cena - još jednom respect za Formax.

:occasion14:

SMT

Neke daiwe amorpusi, sportexi, Hardy i sl stvari koštaju 150-200-300€ polovno po oglasima… Kvalitet materijala je dobar sigurno… Ja to ne bih sebi uzeo ni za mnogo manje pare… Imao sam dosta toga, vreme je to pregazilo ozbiljno u upotrebnom smislu…

Ništa ja tu sem nostalgije za nekim vremenom ne vidim… Možda za zid ali nemam vikendicu…

Teško je to za reci ali bih ja pre ovaj za 50€…Visage , Walker, svejedno mi :stripii: :hi:

Gremlin

Univerzalan je maksimalno, ja sa njim i bacam, i povremeno zabacim na dubinsko, a i radim trolling, vrlo sam zadovoljan i baš mi je "legao" štap, bio je na nekom popustu malo više od 100 Eura.

Bucove od 4-5 kg bukvalno glisiram napolje, a mogu da kažem da soma od 12 kg osetio nije.

Topla preporuka,

:occasion14: