Low budget jig stapovi

Autor šajzika, Listopad 04, 2016, 04:50:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

Ovu temu otvaram cisto iz neke znatizelje i zelje za razmjenom iskustva. 
Uvrijezeno misljenje Jig stap=skupi stap
Htio bi pokazati da nemora osjetljivi jigg stap kostat tisuce kuna.  Sad mi je vec dosta stapova proslo kroz ruke i iz nekog svog iskustva mogu reci da low budget stapovi kao npr bushwhacker ne zaostaju za skupim cdima,ctsovima,xzogama i drugim skupim brandovima.

Zasada topla preporuka za jigg je bushwhacker kolekcija sa nekom cijenom stapova od 650kn .
Probao sam kod darka cormoran k-don stapic , izuzetno ostri stapic za jig , ako se dobro  sjecam gramaza 8 38 koji na prvu ne zaostaje za skupim stapovima , osjeti male glave i  super cita dno a cijenom od nekih 400tinjak kuna je pristupacan velikoj vecini ljudi.
Taj stapic mi je sljedeci na tapeti za kupovinu

Isto tako  citam po forumima kao i ostali pa sam nabasao čika kajmana koji hvali dam hybrid shad , stap u rangu 80eur

Nije valjda da je pacbay cd i xzoga jedino sto valja

Danasnje doba modernih materijala, jeftine radne snage u kini po mom misljenju ne opravdavaju visoke cijene stapova.

Kakva su vasa misljenja, iskustva i preporuke za low budget jig stapove?
Audentes fortuna iuvat

Mudri

Još samo da kojeg LEMAXA probaš,smiješne cjene a jako dobri štapići....

šajzika

Pa jel imas? Daj svoje misljenje ako koristis
Audentes fortuna iuvat

Harley

Imam ja Lemaxa 20-100  za mene nema mane. Koristim ga pomalo za varalicarenje, vecina na mjesanje sa kederom, lagan,.osjetljiv.
Moj je No jos malo doradio pa je unikat.

Sent from my E6853 using Tapatalk
Living your dreams, do not dream the life

Mariorhr

Moja iskustva se slažu sa Šajzikinim postom, nemora biti skupo da bi bilo ne dobro nego učinkovito i korisno. Tu prvenstveno mislim na već legendarnu Okumu Octanu koju sam imao u dužini 2.55 10-40gr i koja se pokazala odličnom za tu cijenu cca oko 450kn.Također imao sam Sakuru Ryokana 2.33 10-35gr koji je također bio i više nego odličan iako deklarirana gramaža je manja, glave od 5gr pa do 20gr max, cijenom od 480kn također spada u bestbuy i na kraju nedavni novitet iz Savageara Black Savage Spin 9-32gr po cijeni od 580kn koji nisam imao prilike isprobati na vodi ali ovako na suhom djeluje prilično dobro. Možda kolega Darko zna više o tom štapu.
Svi ovi štapovi koje sam naveo imaju brzu vršnu akciju te odrađuju posao sasvim korektno,pod tim mislim na jigganje. E sad na sva tri štapa oprema je dosta oskudna ali zato i spadaju u jeftiniji rang.

maverick

Danas je itekako  dosta vrh stapova u nizem rangu...od svih nabrojanih se da izabrati za svakog ponesto. Ribu ne lovi pribor vec pecaros..a osjetljivih ,brzih ili dovoljno dobrih stvarno je more...i nemora skup motor, skup sonar, i extra skup stap s vraski skupom rolom da bi se lovila riba...Nije da nije lijepo imati i uzivati....ali moze i puno jeftinije sto se i vidi kroz galerije ulova  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alex7777

ja imam Shimano Catanu 270h 20 50 i dan danas vec me 12 godina sluzi bezprijekorno  :ok: sto kaze maw nevadi pribor ribu neg onaj ko radi snjim   :takoje:

Miro

Citat: Mariorhr  u Listopad 04, 2016, 08:23:55
Tu prvenstveno mislim na već legendarnu Okumu Octanu koju sam imao u dužini 2.55 10-40gr i koja se pokazala odličnom za tu cijenu cca oko 450kn.

Zakon

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk

ps

Miro jel ti žao što si ga prodao, odličan štap?

Miro

Je kako ne..jbg
Bice opet skoro ili to ili Lemax

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk

Mudri

Citat: šajzika  u Listopad 04, 2016, 06:38:05
Pa jel imas? Daj svoje misljenje ako koristis
Imam samo 3 komada,slim max-2,10 do 50 g
                                  Thunderbird 2,40 12-50
                                  I Black Rose 2,7 15-80
Šta reći prekrasni štapovi za malo novaca,da ti ne pričam da su jako dobri i da se jako ljepo s njima može raditi,kao sa nekakvim renomiranim štapovima,najbolje da se jadanput nađemo na vodi pa da ih sve ponesem i probaš,ili da naletiš do mene da ih vidiš,ali mislim da je bolji utisak na vodi....

šajzika

Hvala na ponudi. Sigurno cu jednom isprobati.
Vise me zanimalo kako i sta. Ono, nemora biti skupo da lovi.
Niko ne prica o low budget stapovima kao o dobroj robi , vise spominju u kontekstu "posluzit ce dok ne kupis cda"/
Mislim da su to zanemareni stapovi , barem po forumima. Jeftini a dobri.
Bas sam danas pricao sa darkom i pricekat cu da.kupi k-don 7-28 pa usporwdit sa k don 10 38 za neki lagani jig i muvanje

Poslano sa mog X6 koristeći Tapatalk

Audentes fortuna iuvat

mario123

jedan dobar štap za cca 100e Sakura sportism neo ima gramaža mali milion.
Steta sto kod nas nema malo više proizvođača štapova po trgovinama izbor bi bio veeelik.
recimo u mađarskoj se da kupiti Fenwick štapova koji su perfektni. Elite tech serija je malo skuplja ali su meni jedni od najljepših štapova i ima serija  za svakog pastrva, bass , smuđ.
Evo ga smuđaroški (ali za jezero i lagani jig ameri imaju neke svoje smuđeve gramaze su do 30g) http://www.fenwickfishing.com/fenwick-freshwater-rods-fenwick-elite-tech/fenwick-elite-tech-walleye-spinning/1363824.html#start=4
pa onda ova americka firma 13 fishing stapovi izgledaju predobro http://www.13fishing.com/
Jel ima tko u USA rodbine da mi donese 1 stap  :stripii:

Dax

Citat: šajzika  u Listopad 05, 2016, 20:38:37
Hvala na ponudi. Sigurno cu jednom isprobati.
Vise me zanimalo kako i sta. Ono, nemora biti skupo da lovi.
Niko ne prica o low budget stapovima kao o dobroj robi , vise spominju u kontekstu "posluzit ce dok ne kupis cda"/
Mislim da su to zanemareni stapovi , barem po forumima. Jeftini a dobri.
Bas sam danas pricao sa darkom i pricekat cu da.kupi k-don 7-28 pa usporwdit sa k don 10 38 za neki lagani jig i muvanje

Koja je duzina tog 7-28?

Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk

šajzika

210cm nekih 450kn

Audentes fortuna iuvat