mahseer - mašer (novo korito)

Autor nele01, Studeni 14, 2016, 15:55:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Resavac

Resavac

mossi

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

maverick

Kad vidim taj znak onda vise nisam objektivan  :stripii:   :clap2:  :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Resavac

Juče montirane komande i motor, tek treba da se pali. Sve bez komplikacija, ako izuzmemo da sam ja okrenuo filter goriva naopako :rofl2:
Na kraju mora sve uz vatru i kotlić da se završi :toothy9: 

Resavac

JP legao svršeno. Montiran dan ranije. Podignut da lakše priđe motor.

baka

Jako dobro to sve izgleda  :hi: Svaka čast!

Samo moram pitati jer nije mi jasno, možda je to nešto novo što ne znam  :sha: .
Uvijek su se do sada sajle od komandi stavljale tako da prođeš motor i onda ih motaš nazad i ugrađuješ u motor.
Znači, izmjeriš koliko je od konzole do motora i ako je npr. 3 metra, onda kupuješ sajle barem pola metra duže, da ih možeš normalno saviti i smotati. To se radi tako da se izbjegne naprezanje i pucanje sajli kod dizanja motora. Nemam pojma, valjda sam dobro objasnio  :sha:  :dontknow:

Sad vidim da ih dosta stavlja direktno u motor bez motanja, i kolegi je majstor tako napravio pa su mu pukle već dva puta.
Razumijem da ovako ljepše izgleda tako zapakirano u crijevo, ali nema mi logike ili je nešto drugo u pitanju. 
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

Resavac

Sajle od gasa i menjača su mi 15 ft, tj 4,5 m i ima lufta. Pitaću u yamahi svakako...

Resavac

Ovaj mi pojede džigericu. Zagnjuren u zadnji boks navlačio creva, čini mi se, celu večnost. Stegao šelne i shvatim da sam okrenuo filter naopako, a i da crevo do rezervoara će biti nategnuto. Da sreća bude veća, okastog ključa nigde. Skidaj, odvijaj gedorom, pa ponovo...

Da ništa ne bude nategnuto, pumpica ubačena u zadnji boks, a filter ušrafljen na prednji zid boksa.
Rezervoar stavljen u vozačko sedište, ovo krem stavljeno samo probe radi.

maverick

Slatke su to muke...kad je plan da zaploviš
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Resavac

Nadam se negde oko 10.04, od Boga zdravlje :hello2:

Resavac

Spreman za Dunav...

maverick

Kad sve napravis u prvoj turi i sve bude kako valja...od izbora motora pa nadalje...onda ti u narednim godinama ne preostaje nista osim uzivati u plovilu  :clap2:

šajzika

Popratio malo sve i stvarno sve vrhunski odradjeno i upareno
Citat: maverick  u Travanj 02, 2023, 15:23:54 Kad sve napravis u prvoj turi i sve bude kako valja...od izbora motora pa nadalje...onda ti u narednim godinama ne preostaje nista osim uzivati u plovilu  :clap2:
I najjeftinije ispadne
Audentes fortuna iuvat

Tićo

Citat: šajzika  u Travanj 02, 2023, 16:31:54 Popratio malo sve i stvarno sve vrhunski odradjeno i upareno
Citat: maverick  u Travanj 02, 2023, 15:23:54 Kad sve napravis u prvoj turi i sve bude kako valja...od izbora motora pa nadalje...onda ti u narednim godinama ne preostaje nista osim uzivati u plovilu  :clap2:
I najjeftinije ispadne
to sigurno :clap2: