Strujarosi na Dunavu i Dravi

Autor baka, Siječanj 02, 2017, 21:03:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ljuska

nemojte se sikirati kod vas je još dobro vjerujte na savi je duplo gore ali ima neka poveznica sa vama čuo sam da se sva riba iz save prodaje pod dunavsku i završi kod vas

dac

Uh, sada mi je "sinulo" zašto je tako čudno "svijetlio" badnji smuđ....  :stripii:   :stripii:
Znači Sava, Krško......  :uf:

kobac

Citat: rj  u Siječanj 04, 2017, 12:18:52
OZNA SVE DOZNA  :stripii:

kobcu otkaz  :hi:

nije struja u pitanju već eksploziv ....male količine veličine pingpong loptice rezano od protutenkovske mine ...te "bombice" su bacali pod panjeve dnevno cc200kg smuđeva

:BangHead: :BangHead: :BangHead:

umpahpah

Dobar dan!!! Skaćem sam sebi u stomak logiranjem  :crybaby2: ,ali neka ako će biti koristi ikakve od toga što se tice ove problematike!!! Pratim ovu temu i odlučih sudjelovati odnosno vidjeti konrstruktivne prijedloge za zaštitu voda koje nam "život" znače!!! Previše volim tu vodu i to pecanje,kao i većina ovdije  da bih sjedio i samo čitao!!! Tko ne želi pisati bitne info može PP ,može mobilni ili kako god paše!!! Zaozbiljno ću se uvatiti ovog problema i gurati na sve strane da se radi na riješavanju istog,suradnja ribolovaca neophodna jer i krivolovci ne rade sami,na žalost neki od naših kolega "ribića" za sitnu paru im čuvaju leđa,aparaturu ,plovila,ribu!!! Sudjelovao bih ako može samo u ovoj temi!!! Hvala!!!
Isprika svima koje sam uvrijedio u zadnjim javljanjima jer dosta sam impulsivan i u tom stanju napišem i kažem što nisam mislio!!!

maverick

U cilju riješenja takvih problema svakako treba udruziti sve snage koje imamo , i iskoristiti sve što se može  :occasion14:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

vedro

Lijepo je kad se snage udruze!  :clap2:
(" prijateljstvo je jedna dusa sa dva tijela")

Dukulele

Rekao bi covjek da je jos jednostavnije ako se radi o nekim eksplozivima, da je stvar ozbiljnija pa da i policija prema tomu pristupa ozbiljnije - ali kontam da je problem u tome sto ih je puno teze uhvatiti na djelu. 

Bas je sve to zalosno.

Nisam nigdje pronasao neke podatke o tome na kojim podrucjima/revirima  djeluje koji ribocuvar, neki registar toga svega.  Bas me zanima koliko ih ima i koje podrucje pokrivaju.

Evo ja bi osobno od place odvajao po sto kuna mjesecno da se nekom plati da kontrolira bar dio vode na kojoj ja obitavam.  U nekom idealnom svijetu/drustvu - skupilo bi se nas tridesetak  i netko bez posla bi za tri tisuce kn  sigurno gledao da se pobrine i dozna sve o nekim takvim aktivnostima na tom komadu vode. Al ajd.
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

mossi

Koliko nas i ribu i vodu smatraju ozbiljnim je što je ubiješ (autom) jelena je krivično delo,
a ribu možeš i da kradeš, ubijaš, prodaješ i uglavnom se završi bez kazne
ili sa kaznom koja je smešna i koja se "otplati" jednim dobrim "ribarenjem".

Da li ste ikada videli da neko na pijaci prodaje divljeg: zeca, fazana ili neku drugu divljač?!

Ujedno ono što je ispod vodenog ogledala: to stručni kontrolori i državni inspektori lepo pokriju
lažnim papirima o stanju na vodi i na kraju ovo ispadne RAJ na zemlji, a ribe ko šodera!

P.S. RJ, ko zna celu priču kako i šta se desilo onda kad su policajci ubijeni.
      Ali ako uzmeš u obzir da TEŠKO da će neko bez ozbiljnog razloga ubiti pandura,
      da su lopovi koji su uhvaćeni u kradji bili Romi i da mi ne znamo kako su se ti isti policajci poneli prema njima.
      Zna se samo konačni skor -2  :veryangry: :uf:

Sranje se desilo i zbog toga svi ispaštamo.   :BangHead:  :red-card:

Dukulele

Ma strasno, a ovo za policajce nisam pojma imao, prvi glas ... jebote.
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

Debeli šef

čekam dan kad će se alasi konačno potući oko tajminga kad tko pušta mrežu.  :boxing:

maverick

Lov u odnosu na ribolov je dignut na viši level, velika lova je u igri...gospodarenje odredjenim lovištima je ozbiljan biznis i tako tome i pristupaju. Dukulele....Park Prirode s rendjerima je zaduzen za taj dio Dunava, ali kao i uvijek...te im niska voda, te im visoka za izaci iz kopačkog...pa im hladno , pa im vruce...i sve se svede na kontoliranje početkom sezone u svrhu kupnje ribolovnica.
E sad, ovo s dinamitom je i meni velika novost, ali toliko toga smo napisali o problemima...sto lopova...sto pecaroša...sto ribara...tako da dobro šef kaže...mozemo samo čekati još neku budalaštinu da vidimo....
Što se tiče nas...teško je sve te ljude ujediniti ...većina tu na forumu je uvijek za neku akciju...no ipak smo mi mali dio pecaroške populacije koja se slabo snalazi s netom i ovakvim oblicima komunikacije. Zajednica kao najveca rupa u tom švicarskom siru, ama bas nista ne radi po tom pitanju...da bar prilikom kupnje ribolovnice nakratko educira članove kroz drustva, recimo da je neka akcija u tijeku da ima bazu članova s adresama u elektronskom obliku kojima se moze poslati obavijest u datum trenutku....da se te iste moze pozvati ...informirati....
Jbg...zamisli da nas stotinu bude pet dana na potezu od Aljmasa pa do kožare....da ne mogu ni izaci čamcem kad se vrate iz lopovluka...ili da ih se prijavi svaki put kad izadju na vodu...ma milion takvih glupih sitnica....imalo bi mozda nekog ucinka...
Da se prijavi svaki od desetak restorana koji otkupljuju ribu na crno....da se ribari istresu iz gaća i da im se pregleda poslovanje i u konačnici i da nas pecaroše netko revnije pregledava sto na vodi sto na dolasku na obalu....Ali ...valjda takav mentalitet...rado cemo kukumakati po netu ali kad dodje nesto konkretno 99 posto ih odustane...

nekinho

Strašno što čitam, nisam ni ja znao za stradanje tih policajaca...užas. Zar je do toga došlo.  :uf:

No

Citat: mossi  u Siječanj 05, 2017, 10:05:20
Koliko nas i ribu i vodu smatraju ozbiljnim je što je ubiješ (autom) jelena je krivično delo,
a ribu možeš i da kradeš, ubijaš, prodaješ i uglavnom se završi bez kazne
ili sa kaznom koja je smešna i koja se "otplati" jednim dobrim "ribarenjem".

Da li ste ikada videli da neko na pijaci prodaje divljeg: zeca, fazana ili neku drugu divljač?!

Ujedno ono što je ispod vodenog ogledala: to stručni kontrolori i državni inspektori lepo pokriju
lažnim papirima o stanju na vodi i na kraju ovo ispadne RAJ na zemlji, a ribe ko šodera!

P.S. RJ, ko zna celu priču kako i šta se desilo onda kad su policajci ubijeni.
      Ali ako uzmeš u obzir da TEŠKO da će neko bez ozbiljnog razloga ubiti pandura,
      da su lopovi koji su uhvaćeni u kradji bili Romi i da mi ne znamo kako su se ti isti policajci poneli prema njima.
      Zna se samo konačni skor -2  :veryangry: :uf:

Sranje se desilo i zbog toga svi ispaštamo.   :BangHead:  :red-card:

Kog je vraga uopće bitno koje su nacionalnosti lopovi.

Očito je da su se ti policajci loše poneli prema tim lopovima.
Vidi se po ishodu situacije.

Ometali su lopove u poslu,a umjesto toga trebali su im se ispričat kad su vidjeli tko su,dat po tisuću eura svakom da ne kradu i ostavit brojeve telefona na koje se mogu obratit ako im ustreba još šta, da se jave.   :uf:

maverick

Biloo je to podavno...ali poslije rata...da ne ide tema sad u neku drugu stranu... :ok: