Odg: Ribolovnice za tekuću godinu!

Autor mlb, Siječanj 04, 2017, 13:06:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

Ne kuzim u cemu je fora sa kajakom.
Danas smo kolega i ja kupili. Imao sam predivnih pecanja i nije mi zao.
Audentes fortuna iuvat

Dukulele

Jab se kajakom provozo rekreativno,  kako? :) 
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

majstor

Posudiš, upreš i u ritu poplašiš ribolovce. ;D

šime

Da, pa to je strašno, pokrenut kazneni postupak protiv čovjeka zbog stanja u zajednici i  koji opet sjedi u IO (dali je to zakonom dozvoljeno - neznam ,ali moralno i logično - NIJE ) ,a taj isti nas je doveo tu gdje i jesmo .E pa sad jbga !Zbog stečaja nema dovoljno novaca za ribočuvare ,opremu , goriva i dr, pa se dešava i na Dravi i na Dunavu svašta .A što je najgore takva situacija će potrajati itekako dugo .Pa dolazi i do toga da privredni ribar duboko u Dravi pokreče "čiščenje" dunava (mrežarenje ) i to uslijed dana onako bahato i bezobrazno a ribočuvar mu nesmije niti priči .

maverick

Prošli vikend je isto u Dravi bacio mrežu i krenio prema Dunavu...Išao sam pecati pa se nisam ni htio više zamarati s tim...nemam ni volje ni snage. A o tom majmunu sto još uvijek sudjeluje....nemam riječi...dodje mi da ga istučem ali ne vrijedi...jadan je po svim poljima a očito i da ga vole svi oni koji imaju koristi...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

majstor

Svuda je isto - napravio ovo i ono, a kad treba podići ruku za smjenu šute i gledaju u pod. Poslije opet prigovaraju, a uhljebi ostaju.  :( :sha: :veryangry: 

šime

Pa da to i je fora svi smo nešto nezadovoljni ( a ima puno razloga i to opravdanih ) a kad treba stisnuti i ukazati onda svi glavu pokunje i ne žele se uplitati jer "nije na njima da ta pitanja pokreču" ili nedaj bože da da se ne bi nekome zamjerili .Pitam se a koga se treba bojati i kome se ne zamjeriti ako tražimo da se radi u interesu svih članova zajednice ,a ne u interesu pojedinaca ili uske grupe ljudi.
  Dečki moji vrijeme prolazi , stanje na vodi je alarmantno, dešavaju se čudne stvari, problema mali milion , guranje pod tepih svih nas nije dobro i nevodi ničemu dobrome .Živi bili pa vidjeli

Mariorhr

Kaže župan Šišljagić danas, citiram : Ključna riječ je reciprocitet, presudna je dobra volja i - na zadovoljstvo svih sportskih ribolovaca danas je u sjedištu Osječko-baranjske županije potpisan ugovor o reciprocitetu između ZŠRU Baranje, Osijeka, Donjeg Miholjca i Valpova. Time je omogućeno pecanje s jednom dozvolom (!) na svim otvorenim vodama kojima gospodare te zajednice, od ušća Drave u Dunav do Podravske Moslavine (Martinci). Želimo isto i za Dunav, no to je Park prirode Kopački rit i „nacionalna razina“, pa…

nekinho

šime

Da naravno da je ovo dobro ,ali naročito za ribiče Baranje jer su dobili OTVORENE VODE za ribolov (Drava i Dunav ) a mi  ( Zajednica  Osijek) nismo dobili vode Baranje već samo dio (mali ) Dunava) kroz Baranju do Kopačkog rita.Tako da BIlje i ostale stajačice su nedodirljivi za zajednicu Osijek .
  Mrvice su u pitanju , tako da priče o jedinstvenoj ribolovnici ne stoje i NEMA  pecanja u Baranji ( na svim poznatim mjestima stajačica)

KoDar

Bogu hvala da je postignut i takav dogovor, jer oni su tu zbog nas, a ne mi zbog njih. Oni moraju slušati naše prijedloge i želje, a to zbog nekih svojih interesa "zaborave" i prave se da ne čuju... Ponekad se brane da je njihovo .mišljenje ispravnije, bolje i pametnije, a ja kažem da su konj i magarac pametniji od jednog konja, pa kako tko shvati.

šime

Saovim tvojim zadnjim se itekeko slažem samo , ovo su intresi Barnjske zajednice postavljeni iznad interesa Zajednice Osijek , i ovo je nikako zadaovoljavajuče potpisivanje reciprocitete .TREBA BITI JEDINSTVENA RIBOLOVNICA  i amen .

KoDar

Šime, da, trebala bi biti jedinstvena ribolovnica, pa makar na razini Osječkobaranjske županije. To bi bio veliki napredak. Naravno, već i kod takvih naših prijedloga, iz samo njima znanih razloga (a znamo ih i mi, makar oni mislili drugačije) javljaju se veeeeliki otpori.
Ima li tko kakav prijedlog kako bismo ih mogli , konačno, natjerati da nas počnu slušati?
Oni nisu tu radi samih sebe, već radi nas, to im treba biti jasno!
Ako ne žele raditi u našem interesu, neka se maknu, a ako se ne žele maknuti, trebamo ih mi maknuti, pa makar i postavljanjem šatora...
Očito je takav način efikasan, ako ništa drugo ne pomaže...
Nisam baš za takvu akciju, to je zadnja mogućnost, ali...
Preko godišnjih Skupština teško se mijenjaju vodstva, zar ne?

dravski pecaros

po tome opet dunav nije u reciprotetu nego samo drava..tako piše u člank