Odg: Ribolovnice za tekuću godinu!

Autor mlb, Siječanj 04, 2017, 13:06:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Debeli šef

a već i kad je upecao nije se smio naslikavati po fejsbuku i okolo.  :no:
ja kad ulovim šutim.

istina, laprdam u posljednje vrijeme non-stop.  :stripii:

Zagor

Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

Kugla

Heheheh biće da sam najebo ni kriv ni dužan, a što se tiče policije da da susjed uredno odrađeno pa kom opanci kom obojci, ja ni u kom slučaju nisam kriv što je netko u mom društvu zakazao ili nije ni on znao o tom reciprocitetu, jer je do sada bilo drugačije a reciprocitet je kad je i potpisan samo proširo područje.
No kako bilo da bilo meni je facinantno kako je dotični gospodin koji me sreo u ribolovu naknadno išao raditi ovakve stvari, jedino što nitko ni u zajednici Valpovo, ni u zajednici Osijek ne zna tko je famozni Marko Marković, nikad nitko čuo za njega, ali policija sve sazna  :ok:

šajzika

Ne znam ni sam gdje bi stavio.
Ribolovnice za kopacki rit mozete kupiti svaki dan do 15:30.
Novitet
Zabrana od 1.2 do 1.6
Ostao sam blago šokiran.

Audentes fortuna iuvat

Debeli šef

da sam znao ne bih kupio dozvolu, iz nekoliko razloga. prvo, srbi na tom istom dunavu pecaju i legalno mrežare. samo im olakšavamo posao. drugo, jebem onog konja koji gospodarsku osnovu i održivost tempira po datumima a ne uvjetima u prirodi, dakle najvažnijem - vodostaju. valjda je to ideja onog načelnika kojeg su ulovili u namještanju natječaja i sličnim radnjama a i dalje sjedi gdje je bio. treće, od sada smo dužni pridržavati se i odredaba ribolovno-gospodarske osnove jupp, koju ne možeš dobiti na uvid, barem ja ne mogu. četvrto, ma boli me kurac...

maverick

Svi se žale da ribe nema...pa zabrana mozda bi i pomogla ali da je apsolutna...za sve i za sve otvorene vode...ovako im to ne znači puno...ali ajd...nek im bude..ili sto reče šef...hebe mi se  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alex7777

maverick

Naše institucije kad ne znaju kako ce  ...onda represijom...Da netko istrci s kakvim petogodisnjim planom
..ne daj bože...da u njega uvrste riječ revitalizacija...ne daj bože...Sad neka malo puste ribara da odradi tokom drugog mjeseca pa neka onda zovu onog inspektora lopova neka im to sve lijepo isprovjerava...kako reče ono sef u prenesenom znacenju..nabijem ih   :stripii::stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Debeli šef

ma ljudi su kao školovani a blage veze nemaju o mrijestu ili devastaciji voda. uspješan mrijest na području parka prirode određuje VODOSTAJ, zatim KVALITETA I TEMPERATURA VODE TE, NAJVAŽNIJE, PRISUSTVO HRANE. od samo 3-4 uspješno izmriješćene jedinke smuđa od 3 kg dobijemo 1.5-2 milijuna komada mlađi. to je dovoljno za cijelo područje kopačkog rita. uzalud je i 200 milijardi jedinki ako gornji uvjeti nisu ispunjeni.

dakle, lovostaj određuje samo vodostaj. kada to ispoštujemo, da se ne lovi kada se riba zaista mrijesti, molimo se za kvalitetnu vodu i povoljne vremenske prilike, jer tu jedino molitva pomaže a na kraju, sve se svodi na to kako se IZMRIJESTIO KEDER i ima li on hrane.

i nema nikakvog opravdanja zabraniti ribolov tu jebenu veljaču. očisti vodu od ribolovaca i počistit će ju kormorani. svih vrsta.

zabrani ribolov u potunosti, ako imaš muda, jer to bi donijelo rezultat. ali ne, od dozvola se živi... najbolje da im uplatimo i ne idemo.

Debeli šef

i još nešto, budite iznimno oprezni što upisujete u knjižicu ulova, jer ako u ribolovno-gospodarskoj osnovi, koje smo se dužni pridržavati, piše da je maksimum dopuštenog godišnjeg ulova po ribolovcu 10kg recimo smuđa, mogli bi se naplaćati kazni, ili ritu ili policiji, ako ulovljenu ribu ne upišete ili je imate previše upisane.  :icon_puke_r:

maverick

Debeli šef

Citat: maverick  u Siječanj 02, 2020, 19:18:17
Kontam da to nitko ne piše
ma jasno, ali tako ovi mudraci imaju podlogu da misle da ribe više nema, jer kad zbroje sa predanih listića koliko se ulovilo jedino što znaju zaključiti je - ribe nema, zabranimo ribolov.  :rofl2:

maverick

A ne znam sta vise zakljucuju..odavna sam si obecao da se necu zivcirati ni po pitanju Drave ni Dunava...ni lopova ni ribocuvara...trudim se doista otici na vodu i uzivati...ali jebiga evo napišeš nesto i ja se uzjebem bez veze  :stripii: sad popijem jedan čaj i na spavnanje ...sutra budem zaboravio  :stripii:

im84

Citat: Debeli šef  u Siječanj 02, 2020, 19:05:04
ma ljudi su kao školovani a blage veze nemaju o mrijestu ili devastaciji voda. uspješan mrijest na području parka prirode određuje VODOSTAJ, zatim KVALITETA I TEMPERATURA VODE TE, NAJVAŽNIJE, PRISUSTVO HRANE. od samo 3-4 uspješno izmriješćene jedinke smuđa od 3 kg dobijemo 1.5-2 milijuna komada mlađi. to je dovoljno za cijelo područje kopačkog rita. uzalud je i 200 milijardi jedinki ako gornji uvjeti nisu ispunjeni.

dakle, lovostaj određuje samo vodostaj. kada to ispoštujemo, da se ne lovi kada se riba zaista mrijesti, molimo se za kvalitetnu vodu i povoljne vremenske prilike, jer tu jedino molitva pomaže a na kraju, sve se svodi na to kako se IZMRIJESTIO KEDER i ima li on hrane.

i nema nikakvog opravdanja zabraniti ribolov tu jebenu veljaču. očisti vodu od ribolovaca i počistit će ju kormorani. svih vrsta.

zabrani ribolov u potunosti, ako imaš muda, jer to bi donijelo rezultat. ali ne, od dozvola se živi... najbolje da im uplatimo i ne idemo.

AMEN!  :hi:
#foxrage
#fox_rage_fishing

rj

Citat: Debeli šef  u Siječanj 02, 2020, 19:05:04

prošle godine mrijest je uspio ....svi paramerti ispunjeni ...visok vodostaj koji nije oscilirao već je dunav danima opadao za po koji centimetar
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom