Favorite

Autor genjura, Siječanj 07, 2017, 16:06:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

genjura

šta reći zima čini čuda ,pa se malo više cunja po netu
http://favorite-fishing.com/shooter/?lang=en

genjura

nabrzaka pregledo i ova dva mi zapala za oko

kawasaki

Zanimljivo ovo sa zutim vrhom  :hi:
Brzi od Bolena.

Mariorhr

Ovaj žuti je model Zander, gledao sam u Mađi prije par mjeseci model 2.40 do 32gr max, akcije extra fast košta oko 900kn

Evo i link Mađarske trgovine

http://wobblerek.com/category/favorite/

Hunter

Prodrmo ih more u Spinnki i vecina mi se vrlo svidjela,cak i oni jeftini modeli,ovaj zander je stvarno nesto posebno za gumicarenje al imam psiholosku barijeru glede vrhova u drugim bojama,jebga stid bi me bilo da neko misli da blinkam sa pickerom! :uf:

No

:stripii: :stripii: pa šta te briga šta ko misli,pa i s pickerom se ribe love. Tko ne vjeruje nek proba.     :occasion14:

Ive

Zanima me koliko su zapravo osjetljivi ti štapovi na vodi!?
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

maverick

A nedavno sam isprobao picker...vidi se sve fino ako gledas u vrh, mada nije toliko ni neosjetljiv ali je sušta suprotnost od brzih i  osjetljivih jig štapova, i po meni nisu ni blizu tom načinu jiganja, ali ukusi su razliciti i o tome ne bih. Nadalje, U zadnjih jedno pet šest mjeseci..dobio sam desetak poruka tipa: DA LI STVARNO JIDAŠ S 5 GR...DA LI STVARNO LOVIŠ S TOM GRAMAZOM , vecinom su to poruke kolega koji rade s takvim pikerima...Na pitanje koliko grama osjete i s koliko grama love nikad nisam dobio odgovor...Nije u skladu s temom ali eto napisao sam  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

:hi: Najmanje što sam bacao je bilo deset gr.
Mislim da ugradnjom tog vrha čovjek može  neodgovarajući štap za jig približit štapu za jig. Samo približit i ništa više. Isto tako može štapovima većih gramaža podarit solidnu osjetljivost, a da pri tom zadrže snagu...
Da netko ne shvati pogrešno. S takvim štapom, tko ima ruku, lovit će bez problema, al je ipak ugodnije lovit sa štapovima koji su za jig namjenjeni.

nije u temi al eto   :ok:

Kugla

Zadnje vrijeme gotovo da nisam upotrijebio veće glave od 14 gr, mahom od 7-10  :ok:
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

Hunter

ko zna sta radi zna sta mu i treba, volim jigat smudja na barama i tu koristim lamiglasa od 30 gr koji je vrlo osjetljiv i tvrd stap.dojdem do mulja pa gore sa glavom od 2 gr , kolega ore isti mulj sa mojim stapom i ne osjeti glavu od 7 gr...jebiga.tanki zivci i fini prsti te gledanje u spagu non stop su razlika izmedju nas dvojice.

Lomnica_city

Kod takvih situacija dosta znaci i tanja struna i predvez, ja na takvim vodama gde bacam 2-3,5-5gr bilo gde jer je voda mala i do 6-7m duboka, sem sto bolje bacam tankim Varivasom tako male glave i brze tone, posebno sto predvez spustim na bar 0,25mm ili i tanji, a sad recimo bacam na velikim jezerima vece glave debljim priborom i 0,35mm predvezom (vise zbog cuvanja cvora od jakog trzaja teskom glavom)...

SMT

Možda ih neko ima, možda će ih imati... Da ne bude samo ruska priča, evo i ukrajinske... Radi se o štapovima, naravno... ono sto je bitno, ima ih kod nas u radnjama... Čini mi se uloženo-dobijeno, bas dobra varijanta.... Ako sam ja dobro razumeo premium model je Skyline... ima ga u dve opcije, sa torzite i bez... ono sto se meni učinilo bolje ili preciznije rečeno, više bi mi odgovaralo je model Creed... Deluje mi oštrije, više "zao" ...Danas sam ih drmusao, skroz pristojno... Cena negde oko 130€-150€... Iskreno, iznenadjen sam pozitivno šta dobiješ za te pare... ja bih rekao dobar proizvod... razmišljam da uzmem sebi jedan Creed u nekoj manjoj gramazi, za neko zezanje po Dunavu...

S druge strane model Creed 762 EXH na 230 cm u gramazi 20-80 deluje kao pravi dunavski štap, šta god da dođje... Takodje u toj dužini ima varijanta 762 H 16-56, jako pristojno! Spoj na trn kod svih modela, mislim...

Eurofish u Bg je uvoznik, vidim ih po mnogim radnjama... ja sam danas u Carpologiji pogledao, bas velik izbor... Znaci, dostupni su... To bi po meni bilo možda u klasi MaXimusa,  Zetrixa ili tu negde... Ta škola štapova, meni lično dopadljiva... relativno lagani, brzi, o ukusima ne vredi ali na neki način savremeniji... Meni to deluje dobro uvezano tj pedantno uradjeno...

Evo ih tu i modeli...

https://en.favorite-fishing.com/store/rods/

Po You Tube ima bas dosta snimaka i testova..  evo ga i Skyline

Treba pogledati, probati pecati... Čini mi se da su vredni pažnje...

tutnja

E, pa lako je tako..
Nekad džigeraši kukali da nema neki izbor štapova (čitaj armatura) za džig.
Sad sve nešto x-fast, ultra fast, ovo-ono.. a šta sa nama običnim smrtnicima koji ne naganjaju smuđa i nisu neki "gumičari"?
Sad mi ne možemo naći neki "normalan" štap

Poslano sa mog LG-V50 koristeći Tapatalk

SMT

Taj Skyline mi deluje kao štap za tebe... ali to su sve ovako utisci iz radnje... Nije armatura...

Nisam neki da štap mora biti ne znam kakav estetski ali mi taj nešto šarenkast... Mada je i ovaj Creed u crno beloj boji, to mi tek ne odgovara! :stripii:  :hi:

Ponavljam, nisam do sada obraćao paznju na te stapove nisu mi bili dostupni... ne mogu reci da sam impresioniran ali prijatno iznenadjen za koje novce dobiješ odredjeni kvalitet... Ima tu i nekih za 60-70-80€ koji sasvim sasvim dobro deluju...

Čekamo da neko ko ih ima podeli sa nama nešto više...

A taj extra fast od proizvodjaca do proizvodjaca je različit... dobar deo toga se i izgubi na vodi, pa bude i manje od ocekivanog.... To je već sada stvar ukusa, ko kako voli... Neko voli kad "zaspe" da dobije kontru u 10 cm, neko voli da se zavali unazad :hi: ...

Evo ga X1 kao Bmw... Dečko ih je sve predstavio odlično!