Favorite

Autor genjura, Siječanj 07, 2017, 16:06:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Tonyc se ponovio nedavno ali ne da ni da probam...i ovom je kumstvu lagano kraj  :stripii:  iskreno nisam ni pratio temu ali kad je rekao cijenu onda sam kontao da nešto i valja...Model za tipa glave do 20 gr..ono klasično dravsko pecanje ...? On mislim da je uzeo ovog od 56 gr...ako sam dobro upratio  :eek:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

oto

Oni koji su se meni najviše svidjeli za jig smuđu su Black Swan 772H (232cm 16-56g) i 852ExH ( 257cm 24-84). Imam ovaj slabiji. Malo su precijenili težinu bacanja. Povratne informacije su fenomenalne. 100gr štap označen kao Heavy se u ruci čini u najmanju ruku čudan, ali brzo se lakat i rame naviknu na lagano. Fenomenalan bacač. Lovio sam smuđeve do par kg, obala i glave do 15gr. To bode, probija, savija se i privodi odlično. Preko 20gr i čamac će morat netko drugi prokomentirat.  U butu se čini tanak, odnosno nedovoljno jak za soma ali možda i nije (imao sam jednog velikog koji mi je prevukao špagu preko kamena). "Zidovi" blanka su tanki, frendov 852MH je bio u par baš gadnih situacija i nije pukao.

Henry Gilbey je napisao koju o modelu 852H https://www.henry-gilbey.com/blog/favorite-black-swan-852h-85-16-56g-lure-rod-review-28999-the-rating-doesnt-tell-the-story-at-all-this-thing-is-ridiculously-versatile

Model 772MH  ili 772H vs som

Na spinerima su opisali slabije modele https://spineri.com/o-mackama-i-pticama/

Imao sam i Creed 792H strvina od štapa, prejak za moje potrebe. Otišao Hunteru za svjetsko.

Dobro je što se ne kupuje na slijepo. Vermis je blizu, imali su ove H, EXH i SH modele.

SMT

Ne volim se setiti priče uopste ali evo da podelim svoje iskustvo sa black swanom... jedno pecanje je u pitanju, pre 15-20 dana...

Stap je MH u onoj duzoj varijanti, 252-254-257cm... nisam siguran oko duzine...

Imao sam ribu oko 30 kg na tom stapu... Riba je vise puta isplivala na povrsinu, bila savladana... naravno, uz prisustvo mnogo camaca oko mene, sa obe strane reke... prost razlog je, borba je traja bezmalo oko 45 min...

Stap je savladao tu ribu... fotografije sto nema, je iskljucivo moja krivica... to je neka druga tema!

Bio je u paru sa masinicom 3000 shimano, 1 pe struna... svo gore spomenuto vreme sam bio u pat poziciji, riba je bila negde u srednjem sloju vode po mojoj proceni... ja joj nisam mogao nista... To donjise nije moglo odizati ribu... trajalo je i trajalao, samo sam drzao... nakon tog vremena, riba je posustala... izasla po 3-4 put na povrsinu, mazenje po glavi itd itd... ali slike nema jer je nakon toga usledila greska :hi:  :stripii: ...

Elem, stap je savladao tu ribu... nisam kontrolisao tu borbu ali je savladao... ozbiljna je to ribetina...

Aspro H i Satori su takve ribe vadili za ispod 10 min... sad da li je to do ribe i opstih uslova na vodi ili do stapova, ja to ne mogu znati...

Moguce da je ova riba bila dosta borbenija!

Meni se taj stap generalno dopao... i stekao sam utisak da je taj MH u duzoj varijanti, jaci stap... mozda pogresan utisak...

Kugla

Citat: maverick  u Rujan 16, 2024, 13:38:15 Tonyc se ponovio nedavno ali ne da ni da probam...i ovom je kumstvu lagano kraj  :stripii:  iskreno nisam ni pratio temu ali kad je rekao cijenu onda sam kontao da nešto i valja...Model za tipa glave do 20 gr..ono klasično dravsko pecanje ...? On mislim da je uzeo ovog od 56 gr...ako sam dobro upratio  :eek:
On je uzeo onaj veći Black Swan 24-84 gr, ja mjerkam ovaj što si ti napisao, Tonyc kaže d aje odličan.
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

TonyC

Sad sam ga vec par puta koristio, meni je stap odlican. Pecam iz camca. Svidilo mi se sto je lagan a glave od 40 i 50 ljepo odrađuje. Najnize sto sam ga probao je 10g i mogu rec da radi. Upario sam ga sa twinom i kompletič za moje rame i lakat   :ok:

flutikazon

Koji model si kupio i koje duzine?

TonyC

onaj 2,5m  , 80 gramac. 

Vux5

Pozdrav kolege.Vidim da ima vas koji uveliko vozite swanove pa mi je potreban savet oko odabira modela.
Dakle,u pitanju je ribolov sa obale a glave 5-15g.Vise mi je bitna ta donja osetljivost nego gornja granica.Imam jacih stapova koji bi uleteli kada ovaj krene da trokira ali nisu za ispod 10g.

dravski pecaros

Onda definitivno model 10-36 će ti biti idealan ...

Ervin

@Vux5
Koja dužina te zanima?
Posedujem 2,32m do 24g, odnosno M i u toj kraćoj varijanti, za manje glave bih ti preporučio upravo taj koji ja imam. MH u kraćoj varijanti, kao što sam već pomenuo ovde u temi, ide već za ozbiljnije težine.

Ako ćeš duži, onda verovatno igra ovo što kaže Dravski. Ali tu ne mogu baš puno da kažem, jer duže modele nisam probao.

oto

Citat: Vux5  u Prosinac 08, 2024, 00:23:45 Pozdrav kolege.Vidim da ima vas koji uveliko vozite swanove pa mi je potreban savet oko odabira modela.
Dakle,u pitanju je ribolov sa obale a glave 5-15g.Vise mi je bitna ta donja osetljivost nego gornja granica.Imam jacih stapova koji bi uleteli kada ovaj krene da trokira ali nisu za ispod 10g.
Gdje pecaš? Pretpostavljam da su smuđevi ciljana riba. Koliki su u prosjeku?

Vux5

Pa ja bih radije duzu varijantu zbog obale.Tu nastaje dilema da li m ili mh.Da mogu proci sa kracim pucao bih na m ali za ove duze nisam siguran.
Inace stapic bi bio za savu i jezera.
Elem posedujem novi tuornament ags 2.7 do 42g pa bih nesto malo slabije od toga da pokrijem lepo taj opseg ispod 10g.

oto

15gr olovo + 10cm silikon (cca 10gr) ja bi išao na 852MH. Sa donjom granicom nemaš problema, ja sam sa 5gr radio sa onim 772H. Špage do PE 1.2

dravski pecaros

Favorite Totem

Totem je nova serija koja mijenja legendarnu seriju "Creed" koja je bila najprodavaniji model na našem tržištu.
U odnosu na prethodnika, novi "Totem" je znatno unapređen, blankovi su napravljeni korištenjem karbona različite modularnosti a u osnovi je "Toray T1100G" koji je za 30% jači od ostalih karbona iste modularnosti. Kao rezultat imamo štapove koji su jači, još rezonantniji i smanjene ukupne težine za oko 15% u odnosu na prethodnika. Opremljen je laganim sprovodnicima sa prstenovima od cirkonijum oksida koji su po karakteristikama analogni "Fuji Torzite" sprovodnicima. Kao i prethodnik, poseduje odličan balans ali zbog smanjene težine je još udobniji.  Drška je izrađena od EVA materijala sa karbonskim držačem mašine.
Po svemu sudeći ovo je model koji će nadmašiti slavu svog prethodnika.

Dužina 2,54mt.
Tezina bacanja: 20-60 gr.
Transportna duzina 131cm
Tezina stapa 132 gr

Dužina 2,54mt.
Tezina bacanja: 12-36 gr.
Transportna duzina 131cm
Tezina stapa 123 gr

Cijena 170-200 eura

great christmas verses

dravski pecaros

Favorite Totem