kotlić

Autor genjura, Siječanj 04, 2013, 20:44:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

genjura

nogare sam dobio ,pa je sad realno red da nabavim i kotlić a samim tim i naučim fiš kuvati
ova dva su mi  :thumbsup: šta vi kažete

mossi

Mi kuvamo isključivo u modelima sa leve strane!  :icon_thumleft:
Lepše vri i ne lomi ribu!

kvaka

Ti ćeš da naučiš  :alas:

genjura

pa valda oću ,kad si ti mogo naučiti voziti auto pa i ja ću ovo :thumbsup:.a i tebi će dobro doći ako naučim

kvaka

ako je tako onda uzmi onaj na slici levo što ti i mosi savetuje  :icon_salut:

mossi

Imam 2 dimenzije levog: za 4 i 8 osoba i pola pivskog bureta za 20-tak osoba! :) sve inox  :icon_thumright:

kvaka

aaauu to bi se trebalo isprobati  :pee:

scotty

Sad bum OFF-o ali nema veze.
Neka mi netko odgovori što je fiš.
Ovo što mi kuhamo u srbiji zovu ribljom juhom.
A fiš je u Srbiji pasirana riba.
Jesam li u pravu???
Što je ispravno to jest fiš!?

mossi

Kuvamo mi stalno!  :hello2:
A ponekad bude i za veće fešte! :)

:occasion14:

mossi

Scotty, kod nas u Vojvodini, uglavnom se kuva paprikaš od ribe, luka, mlevene paprike, soli i vode, kao osnovnih sastojaka.
Naravno bude tu još nekih dodataka, ali NEMA povrća.

A kad se ima vremena, skuva se bela riba, pa se ispasira i u toj čorbi se kuva paprikaš!  :hello2: :icon_thumleft:

:occasion14:

raso

u Vojvodini se kuva isti fiš kao kod nas, a dobar fiš čine nijanse kao dodatak pasirane bijele ribe. Prije rata je to Jumbin otac radio u Aljmašu, a radio je i Ferika iz nekadašnje birtije, mislim da se zvao Šaran u Daljskoj planini.

šime

aaa uuuuu pa kud sada u ovo doba o fišu pa odmah se apetit probudio. Vidin išao sam na natjecanja kod nas u Slavoniji je naki jedinstveni naziv FIŠ PAPRIKAŠ,ali ljudi svašta koriste u spremanju tog jela ali mislim da Apatinci prave i rade ajmo reći orginalni fiš paprikaš u kojeg ide po mogučnosti mješana riba i to u omjerima po ukusu kako  tko voli,ali osnova je šaran i to ne mali(kada odem negdje u restoran i naručim fiš ,a u njemu male potkove najradije bih se digao i otišao),zatim omjer vode ,luka, pradajza iz boce(domaći)soli i naravno vina i na kraju ključ dobroga fiša je dobra paprika .E sada ti omjri su bitni za spremanje fiša te doziranje isih u pravome i odabranom trenutku.To su nijanse koje su meni barem bitne,uh skoro zaboravih RIBA MORA BITI SVJEŽA da bi se iz nje izvuklo maximum i samo kuhanje vremenski ja ga kuham jako dugo ali ne da bih se riba u potpunosti raspala jer na natjecanju vam uzimaju u obzir i gledaju te famozne potkove koje bi trebale biti cijele u tanjuru.Eto ako sam pomogao nadam se da nisam nešto propustio.

maverick

bili smo par puta u Apatinu kod prijatelja na fišu...takav isti se kuha i kod nas...vrlo jednostavno a vrhunski....najbolje sam jeo tamo...bez temeljaca ili kako se vec zovu...koliko sam shvatio naknadno se zakompliciralo kuhanje istog...izvorno je jednostavno...ono sto su ribari lako pravili na obali uz casicu i bez nekih posebnih dodataka  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jožef1

maverick-dodatak je pelinkovac a poslije fiša špricer, povi itd

Uzimaj kotlić sa lijeve strane, neš pogriješiti za 8 osoba, u veće se može skuhati i manja količina
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

šime

Ma da fiš bez kojekavih dodataka za fiš ala ALEVA ILI FANT ili bilo što drugo , čisti prvi fiš, ma moram reći bio na jednom fišu i došao mali ranije i čovjek trpa vegetu i dodatke a ostali pristni(naravno namazani) trljaju ruke kao ono fiš je vrhunski nema boljeg ,ali iz pristonjosti i poštivanje klape šutio sam (što nemem običaj kada je fiš u pitanju)