Nisam bio/la na pecanju

Autor No, Siječanj 21, 2017, 21:24:12

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

Audentes fortuna iuvat

No

:uf:  stavit ću slike kad se smiri,  :ok: on il ja  :stripii:

pajdo77

zgodna bućkala i neobične ručke :ok:

No

Koliko znam, a nemam pojma, ovo je unikat i tako to ne radi nitko normalan  :stripii:  :stripii:

pajdo77

Jesi li probao napraviti neko sa donjim dijelom ispupčenime poput gljive npr,? Bilo bi dobro jer vjerujem da bi davalo drugačiji zvuk pa ako neće na jedno bućkalo probati na drugo. Viđao sam da ljudi imaju po nekoliko pa mjenjaju tokom bućkanja

No

:hi: Pajdo.radim to iz komada drveta brusilicom,nisam nikad pokušao al mislim da bih teško uspio zaoblit brusilicom taj ispupčeni dio.

Tko zna,možda i probam  :stripii:

No

:hi:     

Citat: pajdo77  u Kolovoz 01, 2017, 21:01:49
Jesi li probao napraviti neko sa donjim dijelom ispupčenime poput gljive npr,? Bilo bi dobro jer vjerujem da bi davalo drugačiji zvuk pa ako neće na jedno bućkalo probati na drugo. Viđao sam da ljudi imaju po nekoliko pa mjenjaju tokom bućkanja

Sa svakom bućkom bi se trebalo postić više različitih tonova. Sve zavisi o dubini i dužini uranjanja bućke u vodu, i naravno o brzini kojom se to izvodi   :ok:

pajdo77

Ako brusilicom praviš ovakve oblike na bućkalu ne vjerujem da bi imao problem napraviti ispupčenje ko pola ping pong loptice ili manje. Meni kao laiku to izgleda lakše nego ovako izdubiti bućku na dnu da ima klasično udubljenje al hebiga nemam pojma pa nagađam :sha:

No

:icon_scratch: Samo je jedan način da saznam    :ok:  moram probat

pajdo77

Pa vidiš da te već onako okolo pol sata nagovaram :stripii: :icon_thumright:

No

:uf:  eto smatraj da si me nagovorio   :ok: 

šajzika

Meni se ispupcena buckala pokazala puno laksom za rad. Totalni laik uzme i pogadja 3 od 4 puta.
Audentes fortuna iuvat

baka

100% si u pravu Šajzi, sa ispupčenom bućkom je puno lakše mlatiti po vodi, manje promašaja ima. E sad 'ko šta voli.

Čekam kad će netko napraviti slično bućkalo što sam vidio kod mađara koji s njim udaraju po Dravi. Žao mi je samo što nisam to čudo slikao, ispupčeno je ali u dnu je promjer kao pepeljara, otprilike od 8-10cm. Umirali su od smijeha kad sam im pokazao svoja bućkala, pa to im izgleda kao dječja igračka na koju nema šanse da uhvatim bilo šta. 
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

šajzika

Naucio i ja neki klinac :hi:
Kad prelistam pocetne postove na forumu, sam sebi se smijem.
Jesam bio Zelen :stripii:
Sad sam vec solidan pocetnik da nebi neko mislio da znam  :stripii:
Audentes fortuna iuvat

Smithwick maniac

Ispupceno buckalo ima veliki nedostatak u odnosu na udubljeno.
A to je ta raznovrsnost tonova koju No spominje.
Cesto puta se buckom udara po vodi i na sluh proizvodi besprijekoran,jak zvuk bez ijednog falsa.
Detonacija rusi stare topole u sumi, hehe, karikiram naravno.
A na sonaru jednostavno nema nikakvog pomaka,brkati jednostavno ne reagira.
I onda smanjim dozivljaj i sa tim udubljenim buckalom pocnem proizvodit plitki blup kojeg jedva ja u camcu cujem...
Jednostavno odjednom podivljaju i uhvati se nekoliko u kratkom vremenu.
Sa ispupcenim buckalom se ne moze toliko raznih zvukova proizvodit ili ja ne znam.
I nezgrapnije je, vise prska.
Ja ga ne volim.
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...