Smiješni linkovi i slične zanimljivosti

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:39:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 12 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

:uf:  :uf:

No

ljuska

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nekinho

E moj lega istina je ovo bolna, tužna slika i prilika naša, kad nas nije slomio rat slomili smo evo sami sebe dvadesetak godina nakon njega... a ovo što ostalo ostalo iz nužde jer nema ni za kartu u jednom smjeru

dravski pecaros

osobno mislim da dosta se tu i napuhava..znam dosta ljudi koji tu rade i za dobre novce ali idu van jel imaju priliku zarađivati 2000-3000 evriča..odlaze i oni koji nemaju više izbora ali i oni koji žele živiti ko gospoda

majstor

Kod nas nije dobro, ali fama je da naši rade u Mercedesu i Boschu. Radi se svašta, uglavnom loši i slabo plaćeni poslovi. Malo tko zarađuje 3000 e. Ako ih i zaradi, krvavo se naradi. Največa je razlika u mentalitetu. Možda je to ispravno, ali svatko plaća svoju kavu u birtiji, za ručak dobiš jedan komad mesa, živiš u stanu cijeli život i na svemu štediš, djecu istjeraš iz stana čim završe školu.
Nismo mi na to navikli. Nas je puna kuća, 4 generacije, i ne mogu zamisliti da mi odu djeca. Možda nisam u pravu, ali.. :sha: :takoje:

maverick

Upravo tako dravski, odlazi oni koji nemaju izbora...sto je i normalno...odlazilo se godinam u Njemačku..itd itd...Ali odlazi i dobar onih koji za nase prilike ima dobra primanja...i mislim da je to ono sto nas najvise treba pogadjati...ovi zadnji odlaze jer ne zele vise sudjelovati u ovoj državi, jer zele vise, zele napredovati, zele djeci omoguciti bolje skolovanje...

Pantelija

Momci koji zavrse kod mercedesa mehanicarski zanat, kao pocetnici zaradjuju oko 1800€ a stari radnici imaju stare radne ugovore, tako da zaradjuju mnogo vise
Plus, mercedes prima oko 20-30% omladine koja zavrsi skolu kod njih

U svabcarskoj medicinske sestre zaradjuju 7000-10000 franaka, ovisno u kojoj bolnici i koja pozicija. Nijemci i nasi koji imaju priznatu diplomu i njemacko drzavljanstvo, odlaze u svajcarsku, sa 2000€ na 7000+ franaka

U njemackoj su niske plate, izuzev za ljude koji su izuzetno sposobni u svojoj branshi. Medicinske sestre koje dodju iz nasih krajeva i ne dobiju priznanje diplome, zaradjuju 1300-1400€

Ja sam osamdesetih krenuo kroz evropu, iako sam i kod nas imao dobar posao. Kako matorim, vuce me zelja za povratkom... pecanje, domaca hrana, drustvo... igram povremeno loto i nadam se

mossi

Kako matorim, vuce me zelja za povratkom... pecanje, domaca hrana, drustvo... igram povremeno loto i nadam se..

Welcome to the Club "51"  :hi: 

Nekom smešno, nekom zanimljivo!  :rofl2: :stripii: :occasion14: :hi:

vedro

Svako dijete misli da je komsijina tresnja bolja pa ide u stetu. Tako rade nasi drzavljani...ciste i jedu govna, nitko ih ne cijeni, dosljo si i dosljo ostajes... Najvece je zlo sto se dijeca rode tamo, roditelji sanjaju o mirovinama i jedvah cekaju povratak u HR a djeca normalno nece ni cuti( drustvo, narasli, nasli bolje polovice, zapocimaju buducnost...) Nakon 30-40g se vracas sam kao pas... djeca, unucad u Njemackoj. Gledam svoje susjede, tako su bas prosli, rastrgani kao psi vole svoje naj milije, ali lovu ipak vole vise pa ostaju vamo. Daba ljudi pun racun eurica kad oni smuda ne mogu da kupe puno je 50kn.( jedla te lova i Njemacka) tko zeli kupovati pidame i radna odijela isto ce zaradivati i vamo i tamo.

šajzika

Kako se s tobom ne slazem pa to je cudo jedno. Ogromna vecina tih ljudi je otisla jer zeli normalno i pristojno zivit od svoga rada.
Tamo cistis i dobijes uredne novce , ovdje cistis i gladan si. O jedenju govana u smislu sefovanja ili u smislu kupovine uopce ne zelim. Sefova kretencina ima i vamo i tamo a u trgovinama je dokazano da su kvalitetniji proizvodi.
Jebes sto je kila smudja 50kn kad si normalan covjek.to nemozr priustit.
Pricam o normalnom covjeku u osijeku gdje u prosjeku rjetko gdje dvoje rade u obitelji.

Kako da sagdradim kucu ili kupim stan ako sad jedva prezivljavam?
Znam znam sta mislis,  sam nemoj one fore sa svabama jer oni i kad odu u mirovinu imaju pristojnu  dok mi koji smo prijavljeni na minimalac ili 3000 (ogromna vecina)  necemo imati za najamninu , hranu a posebno tog smudja.
Inace za obitelj s 2djece  ti treba bar 2kg
smudja i jos priloga sa strane.
Pogledaj oko sebe , ljudi kopaju po kantama a ne da imaju 100+ kuna (i to na.crno) dati za jednu ribu tj jedan obrok

Ps. Ako se dobro sjecam ozenjen i djecu jos nemas ili se varam?
Audentes fortuna iuvat

majstor

Žalosno je da nam mladi ljudi odlaze u naponu snage i nakon završene škole. Posla nema i moraju otići negdje trbuhom za kruhom. Oba dva ste djelomično u pravu. Vjerujem da se nikom ne ide van. Pristojno su plaćeni, u odnosu na nas, ali nakon posla nema života. Dobro je ako nešto uštede, ali oni koji su otišli 70. godina uglavnom se nisu zapomogli. Sagradili su ogromne kuće da dokažu status susjedima a sad ih ne mogu održavati. Mentalitet je takav da na sebi štede - preuzeli od Njemaca. Imaju jedino nešto novaca. :dontknow:

vedro

Sajzika, napisao sam da moj susjed koi je bio u Njemackoj ima love na racunu, ima dobru mirovinu ali nema 50 kn za kg smuda ( skrt)...
Drugo: jedan kolega radio 6 mj, u Njenackoj dobio 3 place a tri nece nikada... Drugi imao ribarnicu OS zatvorio otisao za Njemacku vratio se nakon 2 godine i kaze nikad vise makar flase skupljao...
Ima i onih kojima je dobro( ti znaju dobro Njemacki, imaju rodbinu preko pa ih pogurase)
Za tvoju informaciju imam zenu, 1 kcerkicu 4 g.jedno dijete na putu i sam radim... Zivim dobro!!! Nisam ljencina, imam 9 ipo prstiju :stripii: i sposoban sam.
A kad se uhvatimo kantasa, nazalost ima ih svugdje. Ajmo pogledati koliko se fura novih automobila( pun grad) kao nema se... Tesko je svima... 
Ja se drzim jedne poslovice... RADI POSAO KOJEG NITKO NECE i uvijek ces imati posla i para!