Smiješni linkovi i slične zanimljivosti

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:39:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 22 Gosti pregledava ovu temu.

šajzika

Nastavio na pp. A neki mod nek mal procisti . hvala
Audentes fortuna iuvat

mossi

Em je Kafana em je zanimljivo.

Malo ko ide u inostranstvo da bi sa 2000e otišao na 5000e.
Ima ih! Ali to su visokostručni kadrovi svesni banana države u kojoj živimo, kao i potpune neizvesnosti za sebe i potomke.
98% ide trbuhom za kruhom.

Što se tiče sposobnosti da se zaradi dinar. Većina nema tu sposobnost, ali i oni moraj tj trebaju da žive unutar standarda.
E tu dolazi država da SVIMA obezbedi uslove za pristojan život:

1. Da se ne oskudeva u odeći, hrani, piću
2. Da se ima krov nad glavom, auto ne stariji od 5 godina.
3. I barem jedan godišnji odmor godišnje koji uključuje letovanje ili skijanje ko šta voli.

E to je po meni minimum. I to "razvijene države" garantuju svojim državljanima.

šajzika

Lovostaj je jel :stripii:

Evo poruke kad vec nastavljamo

Citat: šajzika  u Ožujak 02, 2017, 09:30:35
Ljepo je ako ti i tvoja obitelj mozete ziviti samo od tvog rada. Svaka ti cast na tome.
O ovom skrtom netreba trosit rjeci, ovaj sto 3 place nije dobio  jel bilo rad na crno ili sta ?
A ovaj s ribarnicom neznam sta da ti kazem. Jako jako rjetko se neko vrati s takvim razmisljanje.
Nije ni tamo kako cemo lako cemo. Opet moras raditi.
Znas kak kod nas pol sata radis pa 15min pusis. Toga tamo nema. Moji kolege vozaci su otisli i nemisle se vratit.

Eh da. I nema sanse u njem radit kod balkanca :stripii:
Audentes fortuna iuvat

DIDAPATAK

..a možda da otvorimo novu temu  :icon_scratch: kad je već ovako ..krenulo  :mt1032:
..samo se bojim da kao i kod gotovo svih takvih razgovora sve završi na dijagnozi ...bez terapije..
.. :baba:

majstor

Imaš pravo, mladiću u najboljim godinama, ovo bi trebalo imati naslov "Žalosne teme".  ;D

kobac

hmm! mislim da je sa jednom plaćom teško živjeti...možda životariti, ali dokle...mala djeca mala briga, velika dijeca velika briga...
ako imaš auto i stan još ok, a ako nemaš, jao si ga tebi..

što se tiče odlaska preko...mogu razumjeti one koji nemaju posla ili su slabo i nikako plaćeni pa traže prostor za sebe...
ali meni je problem odlazak onih koji su radili i imali dobre plaće, pa filozofiraju da nemaju uvjete, status, plaće i sl., a tu prvenstveno mislim na medicinsko osoblje i slične koji sa 800-1200 pa i 2000 e odlaze u njemačku, austriju za 1800-3000 i više e...

država ti plati 10 i više godina školovanja, posao i solidnu plaću a ti onda digneš sidro i odeš kao trbuhom za kruhom,,,
plati što je uloženo u tebe pa idi...(možda nisam u pravu ali tako mi se čini)..

i da se netko ne ljuti ali samo sam dao primjer...

a kad dođu tamo vjerojatno će ih više cijeniti ako znaju raditi..ali neće biti po babi i stričevima, neće biti poklona sa strane i kavenisanja do 9 sati , izlazaka s posla kad se nekom digne ona stvar....

majstor

lako je tebi Kobac, ti kupiš križanje i odeš u privatnike.  :stripii: :stripii:

DIDAPATAK

..pa ajmo na detalje..tko od gastarbajtera ima i kakav auto i stan ..mislim u čistom vlasništvu..kad i koliko puta mjesečno ili rjeđe idu u kazalište,imaju privatni dernek(okupljanje  :pije: :jede:)odu na izlet...posjet rodbini,more ... :sha:
..ako ćemo na škrto..ušparat ću i ja 200-300e mjesečno..ni problem..problem je što ću prosvirati za par tjedana(dana) i i izgubiti vrijeme..zapravo..to je jedina prava valuta - vrijeme..

šajzika

Ti i supruga u bolnici jel?
Ajmo ovako. Radnik kod privatnika za 3000 ili 3500.
Kolko bi onda usparo, kad bi se skucio i kad bi iso na zabave
Audentes fortuna iuvat

DIDAPATAK

..da.. ja i supruga u zdravstvu..već 37g...uz to poljoprivreda,vozio sam kamion u fušu,imao trgovinu,seoski turizam,radio na baušteli,prao svinjce i pumpao septičke,pravio drva...radni dan između 12 - 16 sati..
..i nije to to..nego..radujem se babuški i deveriki na talandari,paprikašu(od papaka i krumpira) sa dobrom ekipom, imam mob od 1.kn bez pretplate,vozim auto od 10 000kn....je brate..teško mi je..mrzim sebe i sve druge prvih 15 min. ujutro(škripim ko stari đeram i jaučem  :dontknow:) al onda nazove kum pa se smijem ili odem nešto čeprkati/šrafati..pa se smijem..kavu skuham kod kuće (plus filđan viška..ako ko naiđe..jebi ga)...naučio se zadovoljiti s malim  :uf: :stripii:
..treba razlikovati posao od rada(a svi danas misle da su poslom zamijenili rad)..
..mislim da je danas mladim dostupno previše marketinških informacija umjesto realnih..kad ih preusmjeri život onada je sve teže(žene,djeca)..
..a pitanje je tko što želi od života..

majstor

Svaka na mjestu.  :hi: Najviše se veselim sadnji trave na Dravi i unuku. Imam više nego što mogu održavati. Žena uključena.

mlb

Kad samo pogledam presude našeg prečasnog sudstva recimo mamiću ili čobankoviću dođe mi da odem u tri lepe iz ove države! A o primanjima poslovima bolje da ne pričam!

nekinho

Takvi kao Mamici, Cobankovici, Širići, Vrbanovici, politicari i...razni tate mate, lokalni šerifi...svi su oni rak rana ovog društva i države nam u kojoj pošten čovjek kad to vidi nije mu ni do smijeha ni veselja a bome ni rada. Ubili su dušu ovom jadnom narodu. Pa sad svaki drugi razmišlja o dizanju sidra i boljem sutra u svijetu gdje barem pravna država funkcionira. O količinama rada i plaćama za isto da ne pričam. Ispada da svi ti poduzetni i spretni jebu nas ostale, ali kad te izjebu toliko da se pitaš kako odgojiti vlastitu djecu da sutra budu netko i nešto u društvu, da budu čestiti i pošteni, da ne kradu, ne otimaju drugome...pa te ona pitaju jel ti svi što imaju vile, jahte, aute, status u društvu i sve ostalo su takvi. Onda ti dodje da se spakiras, zapalis svoje diplome, daš otkaz i odeš čistiti strancima govna jer te tamo nitko neće ni primijetiti, bićeš dosljo ali ćeš raditi i biti plaćen za taj rad. I nitko ti neće oteti zaradjeno.
I neće ti biti do smijeha i veselja ali imat ćeš dostojanstvo

dac

Da ne ispadne da je odlazak van zemlje na rad nešto novo, nepoznato i razočaravajuće.....

http://www.dw.com/bs/jugoslovenski-gastarbajteri-u-njema%C4%8Dkoj/a-16253376

nekinho

Ošla nam je tema u tri pm...Teška tematika za ovaj forum.
Okrenimo se mi smiješnim likovima i zanimljivostima, pričama o smuđevima i šaranima, nadajmo im se na udicama, nadajmo se boljem sutra, djelujmo u tom pravcu...
I svima će nam biti bolje... :hi: