ZRAČNE/VAZDUŠNE PUŠKE

Autor mossi, Travanj 20, 2017, 08:30:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

joker

pucao iz dvije hatsan jesu jake  ali moras paziti koje dijabole kupujes jer su strasno neprecizne .eto
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

Sg.Pepper

Lane sam kupio zracnu pusku 5.5! E dok sam kupovao kontaktirao kolegu koji je trener na streljani u Zg, (kcer mu bila svjetski prvak prije par godina, sa samostrelom) on mi dao broj od kolege koji je radio u oruzarnici Zagreb na uvozu oruzja, covjek kaze sljedece: ako hoces preciznost uzmes pcp pusku (nafilas ju na 200bara i imas oko 100 pucanja) 300m/s, optiku mozes staviti koju god jel je trzaj jako slab i ne drnda uopce optike, al takav stroj kosta preko 3000 kn! Na njegovu preporuku sam uzeo gamo hunter dx 5.5 240m/s i niko stirling optiku za nekih 250kn i sve je to ok al treba jaci nosac za optiku!
Celicni treba jel aluminij se razloka! Kaze covjek nabavi optiku sa vojnog karabina, zastavinu, to mozes bacat a nist mu nece biti a navodno nije skupa!
dec d vej aj lajk it....

Juzba

Konkretno za tog Hatsana ti je ta optika dobra, ovaj model je na komprimirani zrak, to je najbolja ali i jako skupa opcija, bez kompresora nema pucanja ili ronilačka boca pa ju puniti iz nje, pogotovo  ako negdje ideš. Puške koje imaju zračnu komoru nemaju jak trzaj, a postoji i optika rađena baš za zračne puške, koja podnosi jake trzaje. Imao sam problem sa optikom samo na prvoj pušci, tad je to bila dječja igračkica i raspala se poslije 10 ispaljenih hitaca, otkad uzimam prave optike, nikakvih problema. Ako ti treba konkretan savjet, slobodno pitaj.

Trenutno imam Gamo xtrem co2, i američkog Krosmana Nitro Venom.
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Zagor

Puco sam iz Benjamin Maraudera 5,5mm i fx impact 6,35mm. Obje puške vrhunske bez zamjerke. Benjamin je najbolji omjer uloženog i dobivenog. Fx impact je osvojila prvenstvo Amerike na 100m gdje je najjača svjetska konkurencija.
Preporuka je uzeti bocu za ronjenje koja se moze puniti u vatrogasnom društvu na 250bara jer sa pumpom izgubis volju za pucanjem dok napumpas zrak u spremnik puške. Inače moze se polovna boca kupiti za cijenu nove pumpe.
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

mossi

Znao sam ja da nas zaljubljenika u AR ima dosta.  :hi:

Gledao sam ovaj video i zato mi se učinilo prelakim pumpanje, ali sad sam pogledao i neke druge video klipove i
nisu me baš oduševili, a možda je to i do pumpe, lošija pumpa više pumpanja (do 5 minuta) i kraći vek trajanja pumpe.

Pumpe kvalitetne su jako skupe .. ali sve to ide u paketu, ako (a samo je pitanje kad i koji model) se odlučim. to je to.
Trenutno ne bih baš bio oduševljen da promašim investiciju od 700-1000e.  :tongue3: :BangHead:

Pumpa inače košta 199 USD
http://www.pyramydair.com/s/a/Air_Venturi_G6_Hand_Pump_4500_PSI/5320

mossi

Ako ima neka radnja sa lepim izborom pušaka u Osjeku (ili bilo gde u HR) možete ostaviti adresu ili link.  :ok:

Mudri

Slovenija zakon,naši uvoze iz slovenije i deru toliku maržu da ti bude zlo,malo guglaj po Slovenskim trgovinama pa ćeš vidjeti razliku od recimo Turkalja u Osijeku,Vumir baš nema neki velik izbor,a ovi ostali imaju samo dječje.....

mossi

Hvala čika Mudri!  :ok:

Inače u Srbiji je jedan od jačih Magnum iz Jagodine, ali to je zgodno samo za sitnice, jer puške ne šalje poštom.
A do Jagodine imam ko i do Slovenije.  :rofl2:

Sg.Pepper

Guglaj monster-rbs Zagreb, ima dosta toga a i vlasnik je ok covjek
dec d vej aj lajk it....

Vuck0

Citat: mossi  u Travanj 20, 2017, 18:44:28
Ako ima neka radnja sa lepim izborom pušaka u Osjeku (ili bilo gde u HR) možete ostaviti adresu ili link.  :ok:

jesi pogledao u venatio ?  ili je to samo neki standard

http://venatio.hr/18-zracne-puske

Juzba

Ne uzdaj se u ručnu pumpu, to je muka ježeva, zadnja opcija, za tu pušku moraš imati kompresor ili bocu za ronjenje koju će ti netko redovno puniti, zato ja nisam uzimao takve puške, ali sve vrste zračnog oružja imaju svoje prednosti i mane.
Najbolje bi bilo da ti netko dofura izvana, a i ja sam par uzimao u Venatiu jer mi je to pored kuće pa se mogu dogovoriti
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Zagor

Kod pumpe nije problem dužina pumpanja već težina. Prosječne građe i kondicije čovjek ne može napumpati na 200bara sa pumpom generacije 2. Sa generacijom 3 je za prosječnog muškarca muka ježeva kako kaže Juzba. Puno lakše i komotnije je preko boce. Kompresori su skupi i neisplate se kupovati ali zato svako bolje vatrogasno društvo vam moze napuniti boce. A ronilačko moze svako.
Zato sam i odustao od pcp puška pa si naručio Bergaru b14 HMR u .308w pa cu umjesto do 100m pucati do 1000m za istu cijenu  :stripii:
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

mossi

Zagore .. pa ti si extrem! Što bi rekli naši: Totalno nebaždaren!   :notworthy: :notworthy: :notworthy:  :hi:

Kakav je to top?!  :headbang:

Mudri

Ma brate ako nećeš da kupiš GAMMO HUNTER i da ideš u lov,Slavija 634 sasvim dobra puca za ono što tebi treba,ne bacaj pare...upucaće te suprugica