A Plast 570

Autor Grof, Siječanj 09, 2013, 14:26:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

Citat: maverick  u Veljača 06, 2016, 04:41:36
Ne vara te...cuo sam da ga je izravnao i da ga je kao takvog počeo i prodavati kod nas...
Tko ga prodaje kod nas i koja je cijena?

alexdja

Ljudi, ja imam Tajmena...  :icon_biggrin:

Gledam inače stalno čamce, pratim ponudu i novitete...

Drugar traži čamac, pa eto malo i zbog njega...

Nego nevezano za sve to, zaintrigiralo me zbog oglasa na KP 900€ a-plast 530, ne vidi se lepo na oglasu i odem na sajt i vidim ovu sliku, gde ne izgleda uopšte rđavo za te pare...

Na sajtu je ovo običan:

A ovo lux:

Dok na oglasima ima tri varijante, A-plast 530 standard 900€, A-plast 530 1100€ i A-plast 530 lux isto 1100€...

A ni jedan na slikama na KP nema ovako poravnat taban kao sa prve slike...  :icon_scratch:

Tajmenom sam ja prezadovoljan i ne bih ga menjao, ali on je mene koštao 1600€, nije ni mala razlika do 900 ako bi dobio bar približne plovne karakteristike, još ovaj na slikama ima i komore...

Nema više divljeg bučka. :no:

Žorž

Citat: ossa  u Veljača 06, 2016, 13:40:33
Pa izmedju 900€ i1500€ je dobra razlika ,  medjutim,  ja sam gledao taj za 900€ i odustao, baš zbog toga što slike čamca od 1100€ stavi u oglas za 900€ i ispod napiše nije to što vidite, oči vas varaju.
A i tajmeni su išli za 1300€ bez duplog dna, što je za mene bilo tada best buy.

Pozzz
Ossa,nije mi namera da popljujem Šarkezijev rad,samo kažem da su Tajmen i a-530,neuporedivi čamci a što se cene tiče,Aleks,Tajmen može da košta i znatno više,zavisi šta tražiš od opreme,a sad neko voli popa neko popadiju.Vozio sam skoro sve što se pravi u toj klasi i dovoljno mi je što Tajmen sa motorom od 25ks pod punim gasom,oko bandere može da skrene i pri tome drži vodu.Inače da me neshvatite pogrešno,ja uopste ne promovišem plastiku,ja sam Al maneken. :takoje:

mossi

Nisam se nešto navozao u jogurt ambalaži, ali drugar je prošle godine kupio tu LUX varijantu za 1200-1300e ne znam tačno.
Bilo je tu nešto dodatne opreme, kaljužna pumpa i sl.

Čamac nije loš, malo krcka u stranicama, za moj alu je igračka, ali za njega je svaka plastika igračka.
Drugar je prošlu sezonu vozio sa pomoćnim motorom T4, za ovu godinu se planira 15-20hp pa će se moći reći reč više.
Ono što je sigurno je da će čamac ići solidno brzo, da je za varalicu i vertikalu extra.
Porodične izlete, na kupanje i roštilj opet OK.

Sama plastika mi ne deluje ubedljivo ali to će vreme pokazati.
Konačan sud .. kad stigne mašina.  :baba:

alexdja

Citat: Žorž  u Veljača 06, 2016, 16:44:59
Aleks,Tajmen može da košta i znatno više,zavisi šta tražiš od opreme,a sad neko voli popa neko popadiju.Vozio sam skoro sve što se pravi u toj klasi i dovoljno mi je što Tajmen sa motorom od 25ks pod punim gasom,oko bandere može da skrene i pri tome drži vodu.

Ma znam, sve se slažem...  :thumbsup:

Za Tajmena znam sve, imam ga preko 3 godine...

Nego, polovnih nema, a i kad ima običnno ljudi puno traže, a kad nekom fali tih 500-600€, to mu je mnogo...

Isto tako, ko ima para za Big Fut i 40-50ks, to je za njega još bolja kupovina...

Žorž

Jbg,big foot kada je počela proizvodnja,bio sam sa kumom u futogu da se raspitamo o uslovima,tada je koštao od1250ako se dobro sećam.Tada je sebi napravio jurilicu od grafita,čamac je izgledao Ko spejs šatl,a tako je i išao.Dobar je to čamac ali u pravu si traži malo jači motor da bi se pokazao u pravom svetlu,a onda ulazimo u potpuno drugu kategoriju :ok:

alexdja

ossa

Evo teksta iz oglasa od tog za 900evra

"Čamac od armiranog poliestera ( stakloplastika).

5.30 dužina, 1.50 širina u palubi, 1 m širina u patosu, 0.45 visina stranice, bez duplog dna i bez zatvorenog podpalublja tj. pregrada"

A slika ista kao na oglasu od 1100 gde piše

"proizvodimo iprodajemo camac 530 od armranog poliestera stakloplastike

pogodan za ribarenje pecanje ili kupanje. Celom duzinom patosa poseduje vazdusnu komoru   sto znaci da je nepotopiv . Ima boks ispod palube prednje i zadnjeg sedista. Boja se bira a pdv je uracunat u cenu.

530x150x045"

Nema dileme.
Naidju krize, drukcije grize...

alexdja

Sad sam video i ja...  :hi:

A jel ima negde slika kako izgleda taj bez komora i duplog dna?

Žorž

Iskreno,za razliku od 200jura,ja ovaj bez komora i duplog dna nebi ni uzeo u razmatranje.Puno je 900eura za taj čamac,a što se tiče tvog ortaka i sam znaš da će za mesec,dva skočiti ponuda polovnih pa možda da se strpi :sha: Nije blesavo ni da pogleda u martu na nautičkom sajmu, Kempijev najmanji Al čamac,izlagaće sa Saletom iz Tehno nautike.Čamac izgleda ko'lutka,a i cena je  :ok:

maverick

Kod vas u Srbiji je sve drukčije , onaj kempijev bi kod nas išao kao alva...i ovaj po ovoj cijeni bi se prodavao kao blesav. Pa kod nas hrastov čikl košta nov 700-800 eura ...tako da mi stalno nesto motori elise čamci...pa gas gas...ovo je ipak plastika...da ga vozis i s malim motorom za familiju , kupanje i pecanje je odličan
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Ma samo me interesuje, ako nema komore, da li su to onda vazdušne zatvorene komore ili su samo rupe bez poklopaca...

Mada s obzirom da nema duplo dno, pre će biti ovo drugo...

Žorž

Citat: maverick  u Veljača 06, 2016, 19:08:44
Kod vas u Srbiji je sve drukčije , onaj kempijev bi kod nas išao kao alva...i ovaj po ovoj cijeni bi se prodavao kao blesav. Pa kod nas hrastov čikl košta nov 700-800 eura ...tako da mi stalno nesto motori elise čamci...pa gas gas...ovo je ipak plastika...da ga vozis i s malim motorom za familiju , kupanje i pecanje je odličan
Ma kapiram Mav ali hebiga čovek se stisne,štedi,skupi nekako neku crkavicu i onda ga zahebe sopstveni,zdrav razum,zaleti se na"lepo izgleda" "povoljno je"etc... Slupa pare i onda ukapira da se zahebao i da to što na tarabi piše,nije uvek tačno.Čamac  i motor se ne kupuju svaki dan.Čim izađe iz radnje cena mu pada,tako da sve treba dooobro izvagati pre nego što se zaletimo :takoje:

šajzika

A motori skupi ko sam vrag :stripii:
Totalna kontra
Audentes fortuna iuvat

maverick

Citat: Žorž  u Veljača 06, 2016, 19:32:33
Ma kapiram Mav ali hebiga čovek se stisne,štedi,skupi nekako neku crkavicu i onda ga zahebe sopstveni,zdrav razum,zaleti se na"lepo izgleda" "povoljno je"etc... Slupa pare i onda ukapira da se zahebao i da to što na tarabi piše,nije uvek tačno.Čamac  i motor se ne kupuju svaki dan.Čim izađe iz radnje cena mu pada,tako da sve treba dooobro izvagati pre nego što se zaletimo :takoje:

Ja uopce ne razmisljam tako... :stripii: kad je čamac u pitanju ne stedim ni minut...kupim ono sto je najbolje u tom trenu za mene... :stripii: ali onako mislim da je opcenito teska situacija za vecinu pa da imaju bar neko plovilo
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"