štap za teži djig

Autor Darko, Siječanj 09, 2013, 19:38:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Rajo

Citat: mossi  u Studeni 09, 2014, 20:27:36
Ne postoji VRHUNSKI auto za 10.000 eura, pa ni vrhunski štap za 65e. ende

Ima dobrih, kao što sam i sam napisao, ali to nema veze sa vrhunskim.
Vrhunski štap je od VRHUNSKIH materijala, STRUČNO složen, da ga je uradio poznati majstor ili proizvodjač.

Pa to brate košta hrpu para.  :glasses9:

Po meni teži džig u našim uslovima je 80+
Danas sam morao da radim sa 80gr i posle sat vremena preseo mi dan ..  :veryangry: :uf:
Potpisujem  :thumbsup:

srco

Citat: rj  u Studeni 10, 2014, 18:58:05
50 je normalna radna temperatura  :stripii:

... toga sam se i plašio ...

tole

za mene je već sve preko 30gr teški fizički rad i ne nalazim u tome nikakvo zadovoljstvo...može dva-tri puta godišnje ali... :violent1:....

Lomnica_city

Citat: rj  u Studeni 10, 2014, 13:25:44
nekad baš trebam taj "otpor" ni rovanje dna nije uvijek rješenje

Nije li onda Erie bolje resenje, em papucast donji deo neda da se izvrne glava kad padne, em pecas uglavnom (ako ne iskljucivo) sedovima a isti taj deo najbolje gura vodu na papucicu seda, em je oblik laksi za lerovanje nego okrugla glava?

Alija

....znači samo treba odgovarajući oblik glave i onda nije više bitan štap za teži jig     :icon_biggrin:

mossi

maverick

A ima nesto u tome....svatko od nas ima neku granicu koju smatra tezim jigom pa adekvatno tome bira i pribor...definitvno fish head 45 gr prolazi tamo gdje treba 60-70 okrugla...tako da...ima tu necega ali odmaklo se od teme dva zivota  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Alija

Štap koristio za velike propele,ribolov peacock bassa ....som ,mladica.
Teži ribolov,sa težim varkama ..... lagan,a jak i pouzdan ...preporuka  :ok:

ossa

Posto sam na telefonu, da ne trazim temu oblika glave. A vec spominjete tu razne... Moze sve da.se prebaci ako smeta ili brise. Na ime, imao sam dp sada shad head do 55g preko toga sam nasao samo okrugle i to 60, 70, 80 i 95. Ali i H - style (od malopre) 42 ,56 i 70g. Zanima me posto jos nisam koristio ove H style, da li prave isti otpor kao erie ili manji. Ako moze da mi neko odgovori ko ih koristi?
Hvala :)

Image shack me zeza kao o tapatalk  :angry5:
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Ja...i mamijo koliko zanm jer sam od njega nabavljao...odlična za povlačenje u velikim dubinama
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Lomnica_city

Manji otpor pravi, onaj stomak joj pomaze da se drzi odredjene dubine, moze mnogo fino da se leruje pri dnu a da je voda teze odize...

kajman

Citat: Lomnica_city  u Studeni 12, 2014, 16:26:44
Manji otpor pravi, onaj stomak joj pomaze da se drzi odredjene dubine, moze mnogo fino da se leruje pri dnu a da je voda teze odize...
:takoje: To je to!  :clap2:

Batica

Ima te glave u tezini 60g i 70g. Cekam da se Dunav stabilizuje i riba vrati u korito da bi poceo da pecam tim glavama, posto se voda opet malo zagrejala sa 10 na 12c. Nikako da se ohladi

ossa

A te si probao sa xzogom lion 50g  da bacaš i vodiš? Završava kako kažeš?

TeTeyac
Naidju krize, drukcije grize...

YUGO BOSS

Ja za sledecu sezonu radim pacific bay
Probao sam da nadjem nesto drugo na 3 metra ali to je skoro pa uzaludna potraga   :icon_scratch:
Do sada sam koristio mpp 170 gr odradjuje fino sve, i bio sam zadovoljan ali vreme je da se uzme nesto malo bolje