Pomoc oko sredjivanja Tiger sharka

Autor Dzeg, Studeni 07, 2017, 15:52:12

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dzeg

Dzeg

A sto se tice sredisnje grede i ojacanja Maverick je vec objasnio da je tu naj bitnije dobro plastificirati a unutar kao kalup moze posluziti i karton. Sama fabrika nije stavila drvo vec pur penu, verovatno su isli na smanjenje tezine a opet sve ove godine je izdrzao bez problema. Mislim da će ovo dobro drzati i da sam sad miran duuuzi period.  :pirate:

hrvojeOS

Citat: Dzeg  u Ožujak 15, 2018, 23:46:41
Sama fabrika nije stavila drvo vec pur penu, verovatno su isli na smanjenje tezine a opet sve ove godine je izdrzao bez problema. Mislim da će ovo dobro drzati i da sam sad miran duuuzi period.  :pirate:
...tvornički,shark je predviđen za motore,ako se ne varam,do 20 ks pa su i takva pojačanja,odnosno xps kao kalup premazan sa poliesterskom smolom...da je to bilo dovoljno,ne bi sa vremenom otvarali dna i radili to što radimo...i to većina vlasnika starijih sharkova...dakle,sve zavisi od jačine motora koji će ga pogoniti,odnosno sili potiska..ja bih za dugoročno rješenje ipak umetnio aluminijske kvadratne cijevi..nije neka investicija,a dno je već otvoreno...isto vrijedi i za gornju ploču,kod mene kad sam otvorio to je sve bilo izlomljeno i izmrvljeno

Dzeg

Opet lose vreme me sprecava da radim na camcu ali zato ne i na poklopcu motora. Malo farbe i dobih lepu kapu za mog Parsuna, jos malo da se osuši pa da zalepim nalepnice. 😁

Dzeg

Dzeg

A malo sam i pripremao dno da mogu lepo da ga zatvorim.

Dzeg

I na kraju par nalepnica i motor spreman za sezonu.

minus

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dzeg

E da mi jos camac zavrsiti, bas mi se oduzilo, a kraja radovima ni na vidiku.  :uf:

Darko

čeka te još dobra 2 mjeseca posla  :uf:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

maverick

A mi jedni drugima dodjemo malo u pomoc...ismijemo se..odradimo nesto...damo jedni drugima pokoju ideju...i bude lakse...Mada uzivaj u tome sto radis..nemoj brzati jer sve sto isfušariš moraces kasnije opet...Imas dosta do petog ...sestog mjeseca...sve ce se stici
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dzeg

Tu vam zavidim, moji prijatelji nisu previse zainteresovani za nautiku a pogotovo za majstorisanje. Ja uzivam u tome, rad na ovakvim svarima me udalji od svakodnevnice. Samo me nervira moj nedostatak vremena pa u noćnim satima odradim sta mogu. Ma necu zuriti, ali bih voleo da zaplovim ove sezone 😂😁

maverick

Nautika i ribolov i jesu tu da bi bjezali od svakodnevice koja nas na ovaj ili onaj nacin nekad optereti...Ako to dvoje mozemo podjeliti s prijateljima...ili obitelji...to je bonus gratis...ako ne...uzivas opet i to je bit svega...ja nikako nisam nacisto...da li volim vise pecati ili biti i ploviti na camcu...

Dzeg

Ja sam poslednjih par godina zbog obaveza i brzog zivota zaboravio uzivati, pecanje i reku sam skroz bio zanemario.ove godine planiram to da ispravim a usput i da ukljucim u sve to sina koji me svaki dan pita Tata jesi zavrsio camac, hocu da budem kapetan.  :pirate:

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no: