fiš-paprikaš

Autor Hemingway, Siječanj 11, 2013, 20:16:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Dobro,kod kuće je što ti kažeš"domaćinski" pa svatko od nas voli neka se ima više,bolje nego da nedostaje. Ja bi moj dio ribe dao nekome tko ju voli. Ja se najedem fiša i domaćih rezanaca tako da mi riba ni ne treba.

Kugla

Hvala dečki na info  :ok:

mlb

Restoranski 40 dkg ako te ne smuljaju!

Ervin

Josipe, oće valjat ova za fiš?? :toothy9:

alex7777

svakakvih splacina sam vidio i dozivio od fiša al ovo je vrh vrhova  :uf: ne strava i uzas  :pirate:
http://www.domacica.com/video-recept-slavonsko-baranjski-fis-paprikas/

Kugla

Alex nije ovo baš kako ti kažeš, tip je spomenuo nekoliko stvari koje su sasvim ok. Znači prvo je rekao o temeljcu od sitne ribe što stoji (još prije rata u Aljmašu nam je jedan stari alas kuhao fiš i upravo je prvo napravio temeljac od kedera). Drugo količina vode upravo tako do zgloba na ruci ili kako kažu do sata isto točno. Da se riba ne smije miješati isto točno. Tako da neke sitnice koje je on dodao to su individualne stvari od kuhara do kuhara, u konačnici kad se proba onda možemo suditi da li je to dobro ili ne.
Stotine recepata, i svaki na svoj način je dobar.

pajdo77

Kakvo ulje i dinstanje luka,kakva mrkva,otkud vegeta u fišu? Pravi fiš se pravi od onoga ako ćemo pravo što su alasi imali u čamcu i od tih sastojaka kuhali fiš na obali poslije ribarenja ili čekajući da izvade mreže a to su luk,sol,paprika,feferonka i naravno riba,sve ostalo su varijacije na temu a ne fiš :hi:

maverick

Citat: pajdo77  u Prosinac 16, 2016, 08:03:46
  Pravi fiš se pravi od onoga ako ćemo pravo što su alasi imali u čamcu i od tih sastojaka kuhali fiš na obali poslije ribarenja ili čekajući da izvade mreže a to su luk,sol,paprika,feferonka i naravno riba

Upravo tako i još najviše volim da ga pojedem na vodi...a sve ostalo su je sloboda kuhara i misli da s nekim dodatkom moze nesto poboljsati...stvar ukusa..nista više  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

To je ista priča kao i sa svim jednostavnim jelima koje je proizveo život pizza,čobanac,tortilje i sl.
Ljudi pokušavaju dodat,poboljšat,mada je jednostavnost kao i u svemu možda najbolje riješenje . Mislim da je atmosfera, ugođaj okoline i društva koje konzumira ta jela bitan sastojak za doživljaj same hrane.  :ok:

pajdo77

Normalno je i da atmosfera utječe na opći ugođaj ali ako skuham sranje svejedno je koliko ljudi ima,ukus jelu neću poboljšati. Iskreno bolje bih jeo sam prasetinu nego kelj u društvu :stripii:

mossi

mlb

Što reći pajdo nego naklon do poda  :notworthy: :notworthy:
Kralj ostaje kralj  :stripii: :stripii:

Kugla

Vidi naš član Simba koji je nekoliko puta bio prvak Hrvatske u kuhanju fiša u fiš stavlja vegetu, mnogi ste jeli njegov fiš posebno na oklupnjanju i nije vam vegeta smetala.
Ja garantiram da više od 90% ljudi neće skužiti što ima u kojem jelu ako ne zna prije kuhanja da je to stavljeno. Kad nešto probaš onda možeš ocjenjivati i to je definitivno tako.

nele01

Ja stavljam vegetu ali ne solim ribu. (luk, paprika, vegeta, paradajz, vino). Kako rece Kockar pristojan broj zavrtim godisnje i cenim tudje umece, ali sam najstrozi kriticar svog umeca. A kako rece Mossi trudim se da nisam nikad ispod 8 ali bogme bude bar nekoliko cistih 10. Za sve ove godine sam naucio da fis mora da bude barem 2 vrste ribe (som i saran), a sve ostalo su dodaci.
Moj temeljac je od dinstanog luka i zacina, kad stavite ribu nema dodavanja vode i nema dalje.

Kugla

Nele   :ok: :occasion14: Danas sam u tvom kraju al na kratko, drugi puta će vjerujem biti vremena bar za kavu.