fiš-paprikaš

Autor Hemingway, Siječanj 11, 2013, 20:16:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Tićo

Najbolju čorbu koju sam jeo je bila od tri vrste ribe: 1. štuka od 3kg, jaz od 2 kg, deverika od 2 kg, mislim da bolje čorbe nema, a kada kuvam kući moji vole samo šarana i ništa više.

Tićo

Mornar Popaj

Bravo tićo, meni je najbolja kombinacija šaran, som, malo štuke ( glava ili rep )
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

KUŠTRO

Citat: Jergo  u Ožujak 29, 2013, 11:12:43
Bravo tićo, meni je najbolja kombinacija šaran, som, malo štuke ( glava ili rep )
ja još ubacim smuđa i to je to...

Kugla

Nemoj smuđa u fiš, šteta je on je onako na orly ili samo u brašno sa paprikom puno bolja solucija

Jožef1

Citat: kugla  u Ožujak 29, 2013, 14:16:03
Nemoj smuđa u fiš, šteta je on je onako na orly ili samo u brašno sa paprikom puno bolja solucija

:thumbsup:uopće nismo gurmančine :icon_biggrin:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Rajo

Citat: kugla  u Ožujak 29, 2013, 14:16:03
Kugla , znaš on samo smuđa i ima a sve ostalo ribe mora kupovat tako da nije šteta  :angel4:
ima se  :laughing7:

TonyC

Znaš onu : Ima se ... može se !!!!!!
Tako da ja kad se ima , ubacim samo glave od smuđa u fiš .  :toothy10:

Kugla

Neka dečki bogu hvala da se ima. Sam da otopli somovi su nahebali hehehheh ;D

maverick

Ovo nije C&R forum i nema mjesta za kojekave komentare, kolega vedro upozorenje si dobio na pp i javno...sto bi nogometasi rekli imas zuti karton, svi smo mi pecarosi i nosimo ribu kuci , tako da daljnih rasprava o tome nema, usaglasili smo se da nema slika prekomjernih ulova i u lovostaju, ostalo ide clanovima na dusu i ja i kolege nismo tu da sudimo i osudjujemo

A nadalje bas sam zavrsio s fishom....nazalost sarana i ja kupujem  :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kawasaki

morat ce mo da mjenjamo sarana za smudja hehe  :thumbsup:

ja saranas pa kupio sest potkova

sta rec nego  :violent1:
Brzi od Bolena.

Mornar Popaj

Kad si stvorim zalihu od dva tri šarana ( za fiš ih samo i koristim ), drage volje ću jednog donirati Osječkoj skupini isključivo za fiš-paprikaš. Inače danas sam prvi puta kuhao fiš po apatinski, znači bez dinstanja. I ono što me je oduševilo jest da se riba uopće nije raskuhala i da je bila super ukusna.

Međutim, zeznila me je kiša pa nisam mogao kuhati na vatri, nego sam stavio kotlić u garažu na plinski štednjak. Tu sam se zeznio   :angry4:  Preavio sam ga na sljedeći način.

Jučer sam izvadio ribu sa slike i navečer sam ju dobro nasolio. Sutradan sam ju oprao i narezao. Luk sam samljeo na flajšmašinu, to mi je zasad najbolji i najbrži mehanički način. U kotlić sam dakle stavio luk, zatim ribu, zatim jušnu žlicu soli ( poravnatu ) i cca. 2 dcl paradajza. Tako sam ostavio 15-20 minuta, zatim sam dodao 2,2 litre vode, i upalio plin. Nakon pola sata je zahuhalo, pa sam dodao dvije jušne žlice slatke paprike, i po 1 žlicu alevinog i 1 žlicu Bistro dodatka. Nažalost, zbog ženskog dijela obitelji nisam dodao i žlicu ljute, a što inače radim. Također sam stavio pola žlice vegete.

Poslije toga nisam dodavao više ništa. Sve je to lijepo kuhalo/ključalo sljedećih 45 min. međutim nedovoljno jakog intenziteta, jer mi je kao što rekoh kiša pokvarila planove kuhanja na vatri. Ono što me je oduševilo jeste, da se riba nije nimalo raskuhala tj prekuhala ili nedaj bože raspala. Fiš je bio super ukusan, riba je bila slankasta i također ukusna, ali luk nije nestao onako nestao, kao kad se dobro izdinsta. I u tom dijelu nisam bio zadovoljan. Nakon ručka sam potio gemišt tromotorac, zalego i zaspao ko topina...

Stoga ću postaviti pitanje iskusnim fiš majstorima. Ako se kuha na vatri 40 minuta na dobrim drvima, dali će luk nestati ili će se i onda ipak vidjeti. Jer ne sviđa mi se kad tijesto prelijem sa čorbom a na vrhu mi se secuju mali komadići luka.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Lomnica_city

Mislim da crni luk (ali onaj beli, ne crveni) nema sanse da se stopi nikako kuvanjem, PKV kuvarsko iskustvo, ako ne zelis da ga vidis, stavi ga u blender pa samelji u kasu...

mossi

Jaka vatra i vrenje razbiju luk.
Ali napravio si malu grešku u redosledu: stavio si prvo luk pa paradajz.
Paradajz služi da se meso ne raskuva, pogotovo ako je riba iz zamrzivača (jako loše) ili iz ribnjaka opet loše!
Friška rečna riba - MAMA! Što bi mi rekli - Lavački šaran!
Luk stavi u vodu pre nego što ćeš potpaliti vatru.  :thumbsup:
I možda si malo mlevene paprike stavio.. ali to je u principu to.

Imaš na pijaci plinski gorionik.
Kad biraš onaj sigirnosni ventil, odaberi neki sa većim opsegom, dakle oko 3kg na sat!
Ovi od šporeta nemaju dovoljnu propusnost, pa neće biti jaka vatra!

:icon_salut: :occasion14:

mossi

Lomnice luk nestane kuvanjem - praksa.
ALI imaš ove nove sorte holandskih lukova koje su sra*e i nisu ni za q***c.
Tako da i to treba potrefiti.