Za sezonu spremni!!!

Autor Harley, Ožujak 12, 2018, 15:09:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

No

:hi:  Bilo mi je zadovoljstvo vidjet vas.   :icon_thumright:

SMT

Veliki servis je uradjen! Izvadjena je pomoc na putu za inostranstvo... Plan je sledeci:

Do CG i Berana preko Pestera... Dalje ka Plavu i Gusinju ka Prokletijama... Ulazi se u Albaniju i vozi SH 20... Nakon toga spustanje na albanski Jadran... Morem na jug do Sarande ili Ksamila, odatle trajekt na KRF... Do Krfa 3 dana... Tamo malo voznja i kupanje koji dan... Da li ce biti posle u pravcu do Atine ili prema nazad, otom potom... Jedno 10-12 dana na motoru ce biti i nekoliko hiljada km( zbog toga se ide)...

Pokret za jedno 15-20 dana, do tada napad na Dunav po velikoj vodi...

Prokletije

Posle povratka, nadam se jos jadranskoj magistrali u septembru od Ulcinja do Trsta... i to bi bilo to za ovu godinu ako sve bude ok

Sent from my iPhone using Tapatalk

SMT

Zokija iz Darde smo upoznali na prosloj turi negde na putu Nasice- Pozega!

To je bilo dovoljno da krene sa nama ka CG- Albaniji i Grckoj...

SMT

Prokletije svatih zasto se tako zovu...
Ljudi u Albaniji srdacni i ljubazni, gde god da stanemo...

Rucak u Skadru za 6 ljudi sa kafom i picem u hotelu, neverovatnih 29€...

No

"Rucak u Skadru za 6 ljudi sa kafom i picem u hotelu, neverovatnih 29€..."

:uf: 

Nije čudo da ste cure našli, ali da ste se tako lako odali sa računom???

:stripii:  :stripii:

Sretno  :bye:

SMT

:stripii:

Imali smo podrsku iz CG... prikljucili su naam se prijqtelji, pa smo na SH20 imali moto gp trku...svi smo ucestvovali... zaradili smo rucak :hi: ...

Ostali smo u Dracu... Grad ima 200.000 stanovnika, luka je... Po danu je sve puno a uveče " gori"... Cene nisu kao u Skadru ali ni mnogo vece..Retko ko, ne govori engleski... Guzve u saobracaju oko mora su neverovatne...

Idemo savladati poslednju deonicu do nekog ozbiljnijeg kupanja...

SMT

Prokletije i SH 20 su nesto sto svaki motociklista, ljubitelj brzine, adrenalina i izazova treba da prodje... ko voli krivinu, neprestano šaltanje, obaranje... Preporuka, zaista zahtevno za voziti... nema opustanja ni sekunde...
Moj utisak za dva provedena dana na putovanju kroz Albaniju je ta zemlja... Totalno i skroz pozitivan utisak za gostoprimstvo... Ljudi su toliko srdacni i ljubazni, hrana dobra, sve jeftino... Gost je svetinja... Dosao bih ponovo...
Jedini negativan utisak je broj vozila na svakom putu... Imas osecaj kao da si u New Yorku kad se svi vracaju s posla...
Za par dana se krece nazad, plan je sledeci ako ga realizujemo: Preci albanski i crnogorski Jadran... Uci u HR i dobaciti najmanje do Makarske a najdalje do Crikvenice... Videcemo kako to ide...

SMT

Iz Sarande prelazi trajekt za Krf, voznja traje nekih sat ipo... Ne znam sta mi je bilo, iz nekog rqzloga pre ulrcavanja na brod sam pojeo baklavu... Nista neobicno, ali nisam je pojeo 30 god jer mi to masno i slatko... I kako to vec ide... Neki vetar talasi, brod se ljulja kao u hotor filmu, vetar duva da smo kacige stavili... Da skratim pricu, baklava mi u nosu stajala sat ipo...

Sto se Krfa tice glavni grad je po istom imenu ili Corfu, Kerkira, kako god... Ja sam drugi put ovde... Sa motorom to ima drugu dimenziju, apsolutno mnogo bolju... Grad broji 117.000 stanovnika ali deluje kao da ima milion...

Samo ostrvo, pun krug je 200 km... nema potrebe ulaziti u grad... ostrvo je puno plaza, prelepih prizora, kafana ili taverni uz put... More je nestvarno...
Hrana im je ukusna... Jede se sto se inace ne jede bas...

SMT

Citat: SMT  u Rujan 02, 2025, 12:29:01 Juče sa Krfa trajektom za Igumenicu... Prosli celu Albaniju, prosli celu CG, spavali u Boki Kotorskoj... juce preko 600 km... Danas usli u Hr, lagana voznja, ne vise od 200 km...

Pozz iz Makarske

Harley

👍

Poslano sa mog SM-F946B koristeći Tapatalk

Living your dreams, do not dream the life

SMT

Iz Makarske smo se odlucili da je dosta mora... Put ka Imotskom, pa u Posusje na kafu.. Malo price o lokalnom FK Posusju... Prvi put idemo ovim putem, cilj je bio Nacinalni Park Blidinje... nalazi se izmedju Posusja i Jablanice...

Prelepa priroda!

Nakon toga u Sarajevo... Mene burek i cevapi ne zanimaju...

12-ti dan na motoru... Mnogo mora, 6 drzava, blizu 3000 km... Zavrsava se... na putu ka kuci. Romanija prelepa kao i uvek i nepredvidiva... Oseti se kraj leta, zima ozbiljna...

250 km do kuce...

Vidimo se na Dunavu...

nele01

APRILIA SR GT 200
Uzeh par dana slobodno da malo glava odmori od posla. Posto trenutno zbog supruginih obaveza nismo mogli na neku morsku destinaciju, odlučih provesti te slobodne dane u BG. Kafica u Moskvi, podrazumeva se i Moskva šnite, setnjica Knez Mihailovom, Promenadom...... 2 kjige kad sam u stanu,uglavnom opusteno. Sve ovo mi ulepsa Bruno Plattner, ponudom da uzmem neki od testnih motora iz salona.
I tako uzeh APRILA SR GT 200.
Iskreno prodao sam mog XMAX250 sa pređenih 19000 km, i mislio sam dosta je 55 godina, od sada samo 4 točka.
I tako poče moja avantura po BG sa APRILOM SR GT200.
Prvi dan, sedoh i krenem, ne znam sta mogu da očekujem, i odmah iz salona  na auto put, da ja vidim o čemu se tu radi. Beogradska gužva,ali i ja i SR GT 200 kliknušmo na prvu. Mislim se, pa ovo nije igračka, a bogme ne dam se ni je, kako koja krivina, uspon, pa kočenje, pa dole-gore,neda se SR GT 200,  al nedam se ni ja. I tako 4 dana, i hajde da dospem gorivo, sipa onaj majstor 5 LT, i kaže 920 dinara, ja gledam jel se zaebao slucajno, da je XMAX bilo bi vec 10 Lt. Sve u svemu, predivan skuter,  svaka preporuka od mene.
P.S. Nema nikakve zaštite od vetra, a i sto bi, to je takav skuter, fajter pravi. Iskreno po gradu se lepse vozi nego XMAX, Manji ajnšlag, manja potrošnja, cini mi se da je startniji, a o ceni samog skutera ne treba trositi reči, bez malo 2 x jeftinini od XMAX-a.
Veliko Hvala PLATTNER MOTORSU na divnom odmoru.
A sto se tiče knjiga, laka literatura u skladu sa godinama.

image url

SMT

Fin neki gospodin... Ovakvu kolekciju pred sezonu, nema niko... Bas bzv sto se zamerao drzavi, razmisljam hoce li to stici voziti.

https://sportklub.n1info.rs/automoto/motogp/narko-bos-ex-olimpijac-ostao-bez-zavidne-kolekcije-motora/

SMT

Poceli smo danas.

Dunav Most Slobode Novi Sad

Romanija- Sokolac... Pomalo snega ima, moze se skijati...

Mostar- Neretva...

Harley

Poslano sa mog Pixel 9 Pro XL koristeći Tapatalk

Living your dreams, do not dream the life