Za sezonu spremni!!!

Autor Harley, Ožujak 12, 2018, 15:09:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

SMT

Sto su skuplji, sve ih više ima na ovim prostorima… Kako, ne znam… Ono sto znam jeste da BMW razvija GS model 40 godina… Po meni je to dovelo da su u adventure segmentu sa ovim modelom za dva stepenika ispred svih… U pitanju je totalni kvalitet, ostaje samo da li ti se svidja ili ne… i onaj najteži deo, kupiti ga… Ali nećemo o tome…

Moto pasija je kao i ribolovačka… Nikad dosta motora… Tu mi je prijatelj iz Austrije i imao sam veliko zadovoljstvo danas voziti ovogodišnji model BMW GS 1250 adventure triple Black…

Utisci su sjajni… evo i kratko šta sam zapamtio… Ciklistika i vožnja su fenomenalni… Motor od 260kg se vozi kao biciklo… Boxer motor, dva cilindra, 135KS i više nego dovoljno za ovaj tip motora… Podešavanje vešanja elektronsko, 4 moda vožnje, čini mi se… Ustvari, motor je u najjačem paketu, sve elektronika koja pomaze vozaču…

Max speed danas 215 km/h sa tri kofera… jbg, tudji motor, može još sigurno :hi:… U trećoj na 8000 obrtaja ide 150 km/h, u četvrtoj na istom broju obrtaja 180km/h :hi, tu je posle blizu blokada… 6 brzina ukupno…Ono sto je najvažnije, putna brzina sa ovim vizirom može biti 170 km/h, vetar ide preko ramena u uspravnom položaju bez nagiba unapred telom… Tako se pitko vozi na toj brzini… Prolazak kroz duge krivine je 140-150 km/h, bez prevelikog nagiba…BMW je stavio svoje kočnice a to je unapredjeni brembo, jako lako zaustavljaju gore spomenutu masu motora, sto nije lako…Udobnost i sedenje na vrhunskom nivou…

Posle pola sata vožnje mogu samo reci, fantastičan motor :hi:

Harley

Imao sam GS 1250, paralelno sa Harleyem,  Harley je priča za sebe, GS je među motorima po udobnosti Rolls Royce, jedina mana za starije je visina motora.
Living your dreams, do not dream the life

SMT

Da… U poredjenju sa mojim XR mnogo je mekši… prava putna krstarica, za najdalje destinacije… Nisam danas imao puno krivina na raspolaganju, pa sam ga vrteo kroz kružni tok par krugova, sjajno se ponaša motor te težine na malom gasu…

Paket opreme na ovom primerku je top… recimo i retrovizori su menjani…

Harley

Nikada neću zaboraviti vožnju na Monsteru Ducatiu , poslije parsto kilometara ne trebaš ici kiropraktičaru ni na masažu 😃 Kada ga staviš u leru na bočni nogar ode sam metar dalje nego si ga parkirao

Gremlin

BMW R 1200 GS Adventure sam imao 10 godina, prodao pre 2 godine sa velikim žaljenjem, jer se više nema vremena za neka duža putovanja po Evropi, a i "krštenica" je počela da sti
že na naplatu. Iako se jako lako i udobno vozi i po gradskim gužvama, prešao sam na skuter.

Motor je definitivno potpuno savršenstvo tehmnike, spoj brizine i udobnosti, fenomenalne vozne karalteristike, nisko težište. odličan kvalitet.
Što bi moja žena rekla "na zadnjem sedištu može da se zapali cigara na 160 kmh bez proberma"

Mana je samo paprena cena...drugih mana nema. Ali svako uživanje košta.

Citat: Harley  u Kolovoz 29, 2021, 20:08:07
Imao sam GS 1250, paralelno sa Harleyem,  Harley je priča za sebe, GS je među motorima po udobnosti Rolls Royce, jedina mana za starije je visina motora.

Za "skraćene" Touratech ima niskih sedišta koja rešavaju mahanje, nogicama, imao sam jedno takvo, udobnost i ergonomija fenomenalna, posle 600 kmh u danu siđeš i ne osećaš nikakav problem. A na prvi pogled mi je izgledalo da sam bacio 350 Eura na običnu presvučenu dasku, dok se nisam navikao za par dana, i shvatio koliko je bolje i  udobnije od originalnog BMW sedišta, uprkos tome što je jako "tanko".

:clap2:

SMT

Citat: Harley  u Kolovoz 30, 2021, 06:41:47
Nikada neću zaboraviti vožnju na Monsteru Ducatiu , poslije parsto kilometara ne trebaš ici kiropraktičaru ni na masažu 😃 Kada ga staviš u leru na bočni nogar ode sam metar dalje nego si ga parkirao

Vibracije… Ja sam lično ljubitelj takvog agregata… Volim da je agresivan i da jednostavno zove… Da traži gas, da je nervozan… Naravno, to ima svoje mane kada su putovanja u pitanju ali ako mu se nađje primena a moze… Jedno je sigurno, taj agregat je sve, samo nije dosadan… Osecaj kad sidjes sa motora sa osmehom na licu je pravi…

ossa

Pozdrav iz pogranične zone... Vizić sunčani Srem

Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Sezona se završava, tema za razmisljanje… niti sam preveliki fan japanskih dvotockasa niti mislim da je ovo previše upotrebljiv motor… Ali mislim da bih sve sto sam naveo zanemario odmah i posedovao ga… Brutalno izgleda… Prebrutalno …. Beast… Ta zadnja mono viljuška je strasna, zadnja  guma…  :hi: Nisam gledao specifikaciju ali verovatno 180-200 KS spakovano u njega…

More power, more speed…

Očekujem ga u buducem Terminator filmu :hi:

Premijera, muzika, spot… Uživajte i ko ne voli, remek delo…

Rap

SMT

Yogurt ambalaža, racunam sa JP nizvodno 300 km/h, ozbiljan tabanas :stripii: :stripii:

Rap

SMT

U februaru cemo jos nesto pecati… U martu se nadamo i po nekom brzom krugu, po hladnom asfaltu sto nije pametno ali vreme je… Pojačacemo sa nekim odelom…

Ne vadim akumulator, ne da mi se… 1x nedeljno paljenje… Polako se blizi vreme buke i mirisa benzina :hi:

Harley

DIDAPATAK

..vidim momci da ste u điru,ja odavno zaostao a razmišljam o nabavci kvada..
..za sada je u CF625t prvi izbor..
..imate li kakav savjet,ideju.
.. :baba:

marina1983

Jel ovo neki Akrapovic ili gresim.