Za sezonu spremni!!!

Autor Harley, Ožujak 12, 2018, 15:09:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Ima susjed takav čamac i sa 15-icom to solidno ide

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

SMT

Jedna kvalitetna fotografija… I sve je to na slikama uvek lepo…

Ovih dana pratim statistiku, kaže ovako : da vozači motora 17x više ginu u saobraćaju… Sto će samo reci da je ta priča “vetar u kosi”, onako… U praksi je vožnja motora jako opasna stvar… Preopasna…

Svi mi na njih sedamo iz razlicitih pobuda… Sigurno niko od nas zato sto smo umereni ljudi ili “cvećke”… Nismo… Treba samo naći granicu, ponese to nas sve… Ja sam prvi  “paljevina” na to, ne volim da krvarim od dosade, nego da me adrenalin tuče u glavu, teško bih “preživeo” bez toga…Svi mi znamo da motor nije prevoz iz tacke A u tačku B, nego ozbiljna strast…

Svedoci smo da u 2022 godini u eri nikad mocnijih agregata,  ljudi sedaju na motore, bez kacige, u papucama, u onim siledzijka majicama, itd itd…Kaciga i čizma, glavu čuvaju… Gine se i na 20 m od kuće i to lakše… Ljudi konzumiraju alkohol i voze motor, nema gore kombinacije za izgubiti glavu… To ne ide jedno uz drugo…

Moraš biti oprezan, moraš predvideti greske drugih ucesnika u saobraćaju… Inače, ti placas… A cena je skupa i jeziva…

Svi smo mi pali ili ćemo pasti… Nema trece :stripii :hi: Ne treba ići sa ovim stavom ali treba negde da je u podsvesti…

Pamet u glavu, nosite opremu, vezbajte, naučite svoju mašinu,  stalno se edukujte i posetite neko predavanje bezbedne vožnje… Ako niste sigurni, ne dozvolite da vas ponesu KS… Odvrtanje gasa na pravcu nije nikakva veština…Kasno je za nas da sanjamo o tome da ćemo postati Mark Markez, nećemo ni na 5% od njega biti :hi:, koliko god se hvalili…

Biti na motoru 5-10-15-20 godina, bez ozbiljnih posledica je veliki uspeh…

Imamo pare za motore od 10.000-15.000€, a nemamo za opremu od 1000€, suludo i pogrešno…Nije to do para, nego do glave…Oprema je na prvom mestu… Stavljamo polovne gume na motore od 150-200ks jer su jeftinije i čini nam se da je šara dobra…Te gume je neko skinuo sa svog motora…

Moramo mnogo još naučiti…

Lepo je putovati, upoznati ljude, gledati prirodu ali saobracaj zove na oprez… Mislim da je u ovom momentu i sa naknadnom mojom “pamecu” vožnja na stazi ili kros, mnogo bezbednija opcija… :hi:

U svakom slučaju, čamac i ribolov su uvek bolji izbor… mnogo

ljuska

maverick

Vozio sam taj krug biciklom...lijepih 200 km  :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ljuska

Ima dosta zabrane biciklom po cesti

maverick

Da kod njih je pravilo gdje ima biciklisticka staza nema na cestu...policija jednom upozori drugi put pišu kaznu...biciklisticke staze su im lose...ali krug je lijep....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Citat: ljuska  u Srpanj 09, 2022, 12:54:24
Vožnja oko Balatona

Jel ima neka krivina na toj vožnji ili je sve ravno kao pista?

Šta ima tamo a da nisu njihovi topli bazeni za “kuvanje”? Ima li nešto zanimljivo za videti?

ljuska

Vožnja nikakva mislim da na 200 km ima dvadeset dvije kamere dosta gužve smještaj odličan i toplice u redu ali me dosta razočarala klopa

SMT

Ako postoji savršen dizajn i izgled sportskog motora, to je Ducati Panigale V4… Mono viljuška, naravno…

Za 2023 najavljuju modifikaciju ovog modela… I još 6 drugih… Ducati je u vlasništvu Audija, beleže dobre prodajne rezultate, u moto gp samo idu napred… Za nas je to skupo za kupiti, još skuplje za održavati… Besplatno nam je za gledati ako ništa drugo :hi:

Ovaj Panigale je baš “zastareo”

DIDAPATAK

Citat: SMT  u Lipanj 17, 2022, 08:29:34
Jedna kvalitetna fotografija… I sve je to na slikama uvek lepo…

Ovih dana pratim statistiku, kaže ovako : da vozači motora 17x više ginu u saobraćaju… Sto će samo reci da je ta priča “vetar u kosi”, onako… U praksi je vožnja motora jako opasna stvar… Preopasna…

Svi mi na njih sedamo iz razlicitih pobuda… Sigurno niko od nas zato sto smo umereni ljudi ili “cvećke”… Nismo… Treba samo naći granicu, ponese to nas sve… Ja sam prvi  “paljevina” na to, ne volim da krvarim od dosade, nego da me adrenalin tuče u glavu, teško bih “preživeo” bez toga…Svi mi znamo da motor nije prevoz iz tacke A u tačku B, nego ozbiljna strast…

Svedoci smo da u 2022 godini u eri nikad mocnijih agregata,  ljudi sedaju na motore, bez kacige, u papucama, u onim siledzijka majicama, itd itd…Kaciga i čizma, glavu čuvaju… Gine se i na 20 m od kuće i to lakše… Ljudi konzumiraju alkohol i voze motor, nema gore kombinacije za izgubiti glavu… To ne ide jedno uz drugo…

Moraš biti oprezan, moraš predvideti greske drugih ucesnika u saobraćaju… Inače, ti placas… A cena je skupa i jeziva…

Svi smo mi pali ili ćemo pasti… Nema trece :stripii :hi: Ne treba ići sa ovim stavom ali treba negde da je u podsvesti…

Pamet u glavu, nosite opremu, vezbajte, naučite svoju mašinu,  stalno se edukujte i posetite neko predavanje bezbedne vožnje… Ako niste sigurni, ne dozvolite da vas ponesu KS… Odvrtanje gasa na pravcu nije nikakva veština…Kasno je za nas da sanjamo o tome da ćemo postati Mark Markez, nećemo ni na 5% od njega biti :hi:, koliko god se hvalili…

Biti na motoru 5-10-15-20 godina, bez ozbiljnih posledica je veliki uspeh…

Imamo pare za motore od 10.000-15.000€, a nemamo za opremu od 1000€, suludo i pogrešno…Nije to do para, nego do glave…Oprema je na prvom mestu… Stavljamo polovne gume na motore od 150-200ks jer su jeftinije i čini nam se da je šara dobra…Te gume je neko skinuo sa svog motora…

Moramo mnogo još naučiti…

Lepo je putovati, upoznati ljude, gledati prirodu ali saobracaj zove na oprez… Mislim da je u ovom momentu i sa naknadnom mojom “pamecu” vožnja na stazi ili kros, mnogo bezbednija opcija… :hi:

U svakom slučaju, čamac i ribolov su uvek bolji izbor… mnogo
..potpisujem  :ok:
..i meni je trebalo da naučim  :BangHead: ..iščašen kuk,novi zubi(socijalni  :stripii:) i asfalt nakon 40g još izlazi iz koljena  :character0032:
..ali hodam,pecam kuham.. :hello2:
.. :baba:

SMT

Ja nisam neki ljubitelj ovog koncepta… Nešto se opirem tome, ne znam ni sam zašto… Možda i znam, nije to motociklizm… Ali da nekad razmišljam o tome, razmišljam…

Elem, s druge strane valjda su to jedini dvotockasi kojima gazda ne robuje, nego oni nama… Sluze svrsi više od bilo kojih drugih motora… Ko u glavi napravi da mu je to prevoz iz tacke A u tačku B, nema bolje… S tim da se to danas tako dobro radi, da ovo sto sam napisao i nije skroz tačno… ima tu sada i kubika, konja, vel točkova i performansi ozbiljnih…

Novi Yamahin T max je brutalna sprava… Ja mislim da su oni u tom skuter segmentu najdalje otišli… Bas bas lepe spravice i svrsi korisne… Samo ni to nije jeftino ali uopste…

Pa sad ko šta voli od nas…

SMT

Filter vazduha, filter ulja, ulje… dotegao lanac…juce malo krugova izvrteo u sportskom modu… Gume su potrošene, zadnja me “baca”… Zajebavam se a ne treba…

Miris asfalta, gume i benzina ko voli, zna da nema cenu :clap2: :hi:

E da, ja za ovog Bavarca nemam zamerku… Sto ga brze voziš, on se bolje ponasa… Sportska četvorocilindrična mašina od RR-a unutra… Silno to poteže, sa bilo kojom elisom :stripii: :stripii: :hi:… Šta mu natrpase tih KS, ufff uffff…

A oni izbaciše novoga RR za 2023… Vidim i krilca kao na moto gp mašini…

Dobar…

SMT

Čačkao malo pa nasao za BMW RR… Povećanje sa 204KS na 206,5 KS, krilca, nešto elektronike… Za te “sitnice”, podići će oni cenu za par hiljada žetona :stripii: :hi:

Nemaju oni tu šta puno izmisliti, na već nešto sto je odlično… Nije lep kao Panigale ali je za poželeti ko voli sportske motore…

Italijani majstori dizajna…

Evo ga Panigale u crnoj varijanti… Prestrasan :hi:

SMT

Nigde redne mašine… Samo V2 i V4, ništa ispod 150 KS…neki čudni nazivi, Panigale, Multistrada, Diavel, Monster…

I tako sam ih gledao sat vremena… U ovim godinama još uvek mogu uzdahnuti za nečim :hi:

ossa

Multistradu bih rado posedovao. ALi...  :character0032:
Naidju krize, drukcije grize...