Za sezonu spremni!!!

Autor Harley, Ožujak 12, 2018, 15:09:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Citat: SMT  u Ožujak 25, 2026, 13:46:22 Deluju bolesno na motoru... Videcemo na asfaltu...

Samo plocice pojedene napred... Nismo skroz spremni za sledecu turu... treba sa necim i kociti...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Guma sa gornje slike je odradila svoje... Blize 10.000 km... Uzeta joj je dusa... Ide nova, ista takva... Prednja jos moze.

Vodostaj Dunava ovo leto diktira, sta se radi... Stede se sati na Yamahi, trose se gume na XR-u...

Uskoro nova vise dnevna voznja....

U planu je jos 5-6000 km do kraja sezone...  Ne vozi se grad i lokal... Samo do pumpe i servis...

SMT

Sa motorom to ima neku drugu dimenziju... Ali moze se svakako... Ljudi idu kolima, biciklima, na magarcima, pesace... Svaka preporuka da se obidje "durmitorski prsten' ... zaista nestvarno mesto i prelepo iskustvo... Po ko zna koji put sam ovim putem... Retko mi gde zastaje dah kao ovde... tesko je to kroz fotografije docarati.

Prevoj sedlo...

Pivsko jezero

Pored svih jezera koja sam prosao fali voda... Nije samo na Dunavu... izgleda ce smak sveta...

Do tada, veliki pozz za ekipu sa foruma sa Durmitora.

SMT

Privilegovan sam da radim ono sto volim... Da vozim, to je neki paralelni zivot... dosta stvari u zivotu  sam podredio tome... Mozak radi 300 km/h, brze od motora... Mora tako... Neki misle da je to bespotrebno rizikovanje zivota... Tesko je objasniti te dve emocije, strah i strast... kod svih nas ova druga pobedi prvu... Ili nisi za to ako je obrnuto... Sto je isto potpuno, normalno.
Bio sam 7 dana na motoru, na novom motočašcu, vozio sam mnogo kilometara, drzao sam fokus u svakoj krivini, telefon i sve sto me dekoncentrise je bilo na minimumu... uzasavam se tih komunikacija na motoru, da te zovu sa posla ili od kuce da jave da  je macka dobila proliv i sl... A ti si u nagibu, u nekim stepenima, u obrtajima... I pored svega toga imao sam peh... bez naglih pokreta, mirnoca i neki kilometri u zivotu ti pomognu da ostanes sabran. Dovezao sam motor na ovoj felni preko 300 km do kuce... i to je za mene bio izazov i deo avanture, hocu stici-necu stici...Izbalansirati izazov, nije lako... raditi stvari bez izazova ili nekog ludila u sebi, nije za mene... Kao za alpinistu da se popne na najveci vrh... Zasto to radi!? Zato sto je lud kao i mi... biti u konstantnoj avanturi,planirati puteve, granicne prelaze, hranu i pice koje nema u izobilju, ne pogresiti nesto,  nema cenu. Nema puno zone komfora... Pa dok budem mogao, zdravsteno, finansijski, kako god...

Javili su se dobri ljudi da pomognu... Takvih Bogu hvala ima dosta...  Biti deo svega toga, je biti pocastvovan. Empatija  i pomoc za drugoga na svakom koraku...

U pauzama od voznje imam priliku da budem sam sa sobom, gledam ljude po plazama, gradovima... Ja vidim jednu opterecenost, sebicnost na svakom koraku, jurnjavu za novcem, ogromnu potrosnju istoga, muske glave koje pricaju samo o poslu kao da je to jedini smisao zivota... i nikad nije dosta, samo daj daj... Robovi i sluge tog posla, auta koje voze... Ima toga i kod nas, " krpica motociklista", samo brišu...price o letovanjima od 3-5 ili 55.000€ i isto toliko zvezdica na hotelu...I Bogu hvala da imamo i mozemo, drago mi je zbog toga... Svi nesto trosimo... i ja trosim gume, gorivo, vreme i svasta nesto ... Moj izbor... Kuci imam obicno kupatilo, bez zlatnih detalja...ne secam se kad smo zadnji put bili zedni i gladni i malo smo uljuljkani u tome.
Kako imam priliku da biram puteve, u 100% slucajeva biram da to nije auto put... Biram da pricam sa " obicnim" ljudima... Slika je potpuno drugacija... Neki nemaju nista, neki rade teske poslove, neki nemaju vodu, struju... Neki nemaju  ono najvaznije, zdravlje...  Juce sam sisao sa motora i danas sam uradio po ko zna koji put, najmanje sto mogu... Nastavicu i dalje, meni je to sat vremena mog zivota, malo... Nekome je puno...

0+ nam fali u ogromnim kolicinama... a pobedjuju ovi, pobedjuju oni... a mi gubimo ljude...

Vreme je jedini resurs koji se ne moze vratiti... Pecajte ne preskacite izlaske, vozite, trcite, sta god... Nadjite neku strast... Kad se okrenes unazad, i shvatis da ti je vreme proslo na internetu gledajuci tudje živote, u 4 zida, buljenju u razne ekrane,  u strahovima od ovoga ili onoga, bude obicno kasno... I druzite se sa dobrim ljudima, to se uvek "isplati" :hi:

Do neke sledece ture. Iz Rumunije verovatno.

Moram izbalansirati felnu, za glavu je kasno :hi:

SMT

Nije stvar hocu upecati , verovatno hocu nešto ali mi je osecaj u stomaku gadan... Navikao sam u ovom periodu izlaziti i 3x dnevno na vodu...

Ovo leto je za mene jako čudno... Temperature od 40 stepeni, slike sa Dunava koje su užasne kao iz filma " pobesneli Max", pomerile su me u brda i planine...

Obicno mi "ravnicari" trazimo uzbudjenja daleko od kuce, sto je i normalno... Iako zivim ispod Fruske Gore, preko nje godinama unazad samo preletim... Da sam popio kafu na Vencu skoro, uopste se ne secam... Greska...

Zadnja dva vikenda se vozila Fruska Gora, od ulaska iz Hr pa sve do negde Indjije... Dnevne ture, po netaknutoj prirodii, levo desno... I dalje imam onaj osecaj ogromnog prostranstva, bez velike komercijalizacije... Iako je odmah uz grad...Sremska sela , kao da su odsecena  od civilizacije okeanima ili ne znam cim...jedna radnja, jedna kafana, neverovatan mir i spokoj... traktor sa korpom, vozi ljude, pit stop za par piva i ide se u polje... Nama brzim ljudima, neverovatni prizori i uzivao sam u njima... Vreme stoji ali bas stoji...

Svratili smo i u Vrdnik u ove namunjene SPA centre, gde se okreces kao pljeskavica na suncu... Ne znam jesmo pre dosli ili otisli odatle... Meni to bzv, ne pripadam tome svetu...

Gore na Lepenci, iznad Rakovca, na Vencu i dalje ka Norcevu, celom linijom, ljudi uzivaju u šumi, prirodi.. Svemu onome sto Fruska Gora daje... Neko vozi bajs, neko trci, seta kroz sumu, planinari, rostilja... Lepe slike za videti...Malo se gore i lakse dise po ovim vrucinama...

Ko nije dugo bio gore detaljno kao ja, svaka preporuka...

Pozdravljamo ekipu sa foruma i nadam se do jeseni da ce biti i nekih slika sa vode...

pajdo77

Prika kupio neku 'sirotu mrcinu' od motora. Ja od apenke dalje nisam stigao. Voli čovjek.