Big Foot Ultimate by SMT

Autor maverick, Svibanj 10, 2018, 06:40:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

Skupo a nemozes isprobavat. 
Da imas par komada pa probas i kazes , da ta je 100posto.
Audentes fortuna iuvat

Batica

Jel si merio potrosnju?
Kolika je na 4000-4500 obr i na punom gasu.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

SMT

Nisam Batice, neću nešto da lupim ali Honda 50ks po meni i nije neki potrošač... Ne merim potrošnju iz razloga sto ne mogu biti svaki dan na vodi, pa mi to ne igra neku ulogu...
Više me zanima da izvučem maximum brzine iz motora i čamca, a mislim da sam tu negde blizu, ostala je još elisa...

Uglavnom na tim obrtajima koje spominješ, motor prede ,ide lepo...Kao sto rekoh ranije, moj je osecaj da manje troši od moje 25ks na punom gasu, a kud i kamo brzi...

SMT

Ako koga zanima... U kontaktu sam sa momkom koji je kupio mog BF( prvi model), ima hondu 40 ks na njemu, bez trim tilta... Po njegovim recima max brzina koju dobija je 52km/h...

Izgledaju slično na prvi pogled, ultimate i prvi tip ali ko je vozio oba, primećuje razlike... U plovnosti pogotovo... Dno je drugačije i skije...

Na slici , ultimate i primerak iz 2005...

Sent from my iPhone using Tapatalk

baka

To mi je nekako presporo, 52km/h na tom čamcu s 40KS  :sha:. Mislim da to mora ići brže.
Pa Tajmen 525 s 20KS ide oko 53-54km/h.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

šajzika

S 20tkom sam i ja onda slabiji od tajmena za 10km/h s panvalom.
I to bi se usudio reci s cistim dnom
Neke stvari neidu jednako tj nisu jednako plovne.

Audentes fortuna iuvat

retfala

SMT

Ne znam, tako čovek kaže... Moguće da nije natrimovan dobro... Mislim da su neuporedivi tajmen i BF...

Ja sa 25ks nisam nikad ni merio brzinu jer mi to uvek sporo izgledalo, koliko god išao...

baka

Citat: retfala  u Kolovoz 22, 2018, 12:27:23
Neide...tajmen sa 20ks ide 47

Ide, ide Tunjo, nisam ni ja mogao vjerovati, ali stvarno je istina sa Tohatsu 20KS 4t. Čak sam malo i smanjio, mislim da je uspio navući i više, ali ovo je sigurno. Mjereno više puta s različitim uređajima.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

SMT

Stvar izbora, ko šta voli...

Konzola zauzima dosta mesta, verovatno i koji km manje ali se dobija još komora i neki drugaciji izgled... Ja za ribolov nisam hteo...

U slučaju predomisljanja, lako se stavlja... Vrednost ručke je veća od konzole i stolice u osnovnoj varijanti, tako da se može kombinovati...

Sent from my iPhone using Tapatalk

SMT

Citat: šajzika  u Kolovoz 22, 2018, 09:21:43
Skupo a nemozes isprobavat. 
Da imas par komada pa probas i kazes , da ta je 100posto.

Ne može... Nema ih na stanju, po porudžbini ide sada... Ako promašiš, promašio si...

šajzika

A niko nezna 100 posto.
Dost nezahvalna kupovina
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Baš sam na otoku bio kraj čovjeka koji ima tajmen i suzuki 20 hp pa kad ga vidim pitat ću ga koliko pegla sa njim,naravno ako je čovjek mjerio brzinu al kompletić je ko bombončić :ok:

ossa

Tajmen i nova yamaha 40,  60 i neki km/h, sada sam proverio sa drugarom. Ima ga matori na pontonu gde držim čamac.
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Sto se tiče nekog koncepta i razvoja BF, kako saznajem za sada je to to... Eventualno uz neke modifikacije postojeceg modela, verovatno više kozmetičke...

Ideja o promeni koncepta postoji (za sada je na ideji, možda se promeni)  ali i veliki rizik zbog tržišta, da li to može da proguta... Reklo bi se, tesko... Naime,  otišlo bi se u širinu, u jedno 150kg više, to bi povuklo 100HP... Sve to bi povećalo broj zetona koji treba izdvojiti za tu igru... Pretpostavljam da je kalup skup, da se mora izbaciti odredjeni broj korita da bi se samo on isplatio...

Proizvodjaci su očigledno svesni šta ovo tržište može da podnese...