Big Foot Ultimate by SMT

Autor maverick, Svibanj 10, 2018, 06:40:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

SMT

Evo da i ovo parče gvoždja pohvalim... To stoji isto skoro 3 godine,  ne mrda... Vidi se koliko je odignut motor i odaljen unazad... Kažu da se malo gubi na startnosti ali ja to ne primetim, niti mi je to nešto bitno... Lepo se natrimuje motor u vožnji, jedna propela uhvati i vazduha... Pogotovo pri skretanju, kad je tako natrimovan... Nema tapsanja čamca pri max brzini ili sl...
Hidraulicni JP bi bio mnogo bolje rešenje ali to znaci i koji kg više za mene, cenu i svašta nešto...
Nije ova moja kombinacija za to, treba ozbiljnija...

ZeroCool

Citat: SMT  u Travanj 02, 2021, 09:20:16
Evo da i ovo parče gvoždja pohvalim... To stoji isto skoro 3 godine,  ne mrda... Vidi se koliko je odignut motor i odaljen unazad... Kažu da se malo gubi na startnosti ali ja to ne primetim, niti mi je to nešto bitno... Lepo se natrimuje motor u vožnji, jedna propela uhvati i vazduha... Pogotovo pri skretanju, kad je tako natrimovan... Nema tapsanja čamca pri max brzini ili sl...
Hidraulicni JP bi bio mnogo bolje rešenje ali to znaci i koji kg više za mene, cenu i svašta nešto...

ruzan neki motor....  :uf: jel na prodaju mozda? :hello2:

Boža

Druze, koliko ti ide u nekom kruzing rezimu? 3500-4000 obrtaja?

Neckam se izmedju Honde 50 i Yamahe 40, pa me zanima koliko je znacajna razlika :)

SMT

U čemu se neckas izmedju Honde i Yamahe?

SMT

Citat: ZeroCool  u Travanj 02, 2021, 10:11:55
Citat: SMT  u Travanj 02, 2021, 09:20:16

ruzan neki motor....  :uf: jel na prodaju mozda? :hello2:

Kod mene je sve na prodaju osim porodice i prijatelja :hi:... Dodji, lako i brzo ćemo se dogovoriti... Ponuda da ne možeš odbiti, :stripii:

ZeroCool

toga se i bojim  :stripii:

Boža

Pa razmisljam se jer je honda skuplja, pa ne znam da li bih ista pspecijalno dobio time. Malo mi se svidja vise Yamaha takodje. Tu je i potrosnja.

SMT

Ja bi ti od 10x svih 10x rekao Honda... Razlog je prost, imam je i znam šta je to... Imaš tu 28 stranica o toj kombinaciji nekoga ko to koristi, znači radi i ne hladi... Ako nadjes još nekoga, sa istom tom kombinacijom, naše se priče moraju podudariti... Ili nešto nije u redu... Pretpostavljam da bi ti identičnu priču i korisnik Yamahe ispričao, jer se radi o kvalitetu...

Ta Yamaha je teza 12-15 kg, ja mislim da to nije zanemarljivo za to korito... Potrošnja, tiši rad, brzina, takodje ne mislim da je na strani Yamahe... Meni ta garancija kod Honde više dođje kao marketing ali eto i to...Ali to su zaista nijanse u pitanju, nego to ljudi vole spominjati, a obično nemaju ni jedan ni drugi motor...Ta priča o potrošnji, na čamcima i motorima od 10.000€, ja ne znam... Ali dobro... Valjda imamo neki posao kad kupujemo takve motore...To su za reku ipak mercedesi...

Ako me pitaš koji je od ta dva motora bolji, ja to ne znam odgovoriti... To su vrhunski proizvodi... Kad bi pitao inzinjera Yamahe, šta misli o Hondi, rekao bi ti sve najbolje u neformalnom razgovoru... I u obrnutom pravcu... Kad kupis jedan od ta dva, ne misliš o ovom drugom više uopste...Samo mi sebi možemo dati taj luksuz da kažemo da su sranje...
Duže će raditi Yamaha koja godišnje pravi 50 sati, nego Honda koja pravi 250 i obrnuto... Tako kod nas porede motore... Trajala mu Yamaha 300 godina, a ona 100 sati...Ja ne znam šta je tu vest...

Ako je tebi orijentir cena(sto je normalno) i ako si navijač Yamahe, nemoj ni da misliš o Hondi...Čini mi se da ti je i servis bliži za Yamahu, nije zanemarljivo...
Ne možeš pogrešiti, tu dilemu rešiš za 5 min...Nemoj ići ispod tih KS, kupujes novo, za brend lako od to dvoje...

Ponavljam, radi se o vrhunskim motorima... Ja nisam vezan ni za jedan brend, možda ću sutra voziti Yamahu na nekom drugom koritu...

Odeš kod Vlade u Futog i bez obzira sto je njemu u interesu da ti proda motor( na to racunas), sa slušaš priču o Hondi... Biće ti jasnije o kakvom motoru je reč, više nego ovako...

Meni je uspeo prodati Hondu iako je bio četvrti izbor i za sada mu hvala na tome :hi:!

Da ponovim snimak... Ovo je ono sto trebaš dobiti sa bilo kojim od ta dva motora, da klizi, da je ravan,  da ne baca vodu, zadnja trecina u vodi. Nema tu nikakvog glisiranja i nameštanja, odmah si u idealnom položaju ili blizu njega... Ići ćeš odmah 62-63 km/h, za koji km više ćeš morati dati još koji žeton...

https://www.youtube.com/watch?v=tPzGkrpQk-A&feature=emb_imp_woyt

Boža

Hvala druze na odgovoru.

Ja gledam f40 fehdl (pravu 40-icu) koja je slicne kilaze kao Honda, i malkice kanje kubikaze, otuda i dilema. Pitam se da li bih za tih (tacno) 1k eura dobio nesto znatno vise, a opet, nije ni mala razlika.

Sto si tice potrosnje, u svakom slucaju se slazem sa tobom, mene jedino brinu neke price da ljudi nose raznorazne dodatne kanistere i to, a rezervoar nije glomazan, 24l, pa vise zbog tog nekog cimanja pitam, voleo bih neko uporedjenje da imam u glavi.

Drug ima yamahu tu i cepa mu 60+ sa novim bf-om, tako da su sigurno dobre i vrlo slicne masine.

SMT

Ne znam koja je ta ali oni nemaju lakšu od 95kg, čini mi se... Nadam se da ima trim tilt...

Sto se tiče potrošnje, sa priče oko 2 dobra motora ćemo doći na priču oko ljudi... Ja idem sa full rezervarom, obično vozim do “kraja sveta” i nazad,  u medjuvremenu pecam ceo dan, još me niko nije šlepao...

Ideš preko 40km/h i trosis manje od 25ks koja ide punim gasom sa tim koritom, pa ne možeš bolje... Bilo bi previše... Taj motor( Honda-Yamaha) se “igra” sa tih 230-250 kg plastike, ne znam ni ja koliko ima... To je poenta, da se ne napreze mnogo...

Boža

Ona ima 90kg.

Ma naravno. Prvo sam se razmisljao za Yamahu 25, ali bih je mucio mnogo. Tako da sam odlucio da idem na ovo. Nego posto uzimam big futa, mozda bih dobio neku finu ponudu itd, pa me je najvise zanimalo to, koliko generalno ide u tom nekom kruzing modu i koliko trosi.

Imam barem 200 izlazaka godisnje pa bi mi verovatno znacilo.

Ali kako si i ti rekao, kad se vec uzima ovakva komb, i ne treba bas gledati u litre :D

ZeroCool

Jel ima neko Big foot u kombinaciji sa motorom 25-30ks ? Zanima me krajnja brzina informativno

SMT

Citat: markob_rock  u Travanj 03, 2021, 19:51:30
Ona ima 90kg.

Ma naravno. Prvo sam se razmisljao za Yamahu 25, ali bih je mucio mnogo. Tako da sam odlucio da idem na ovo. Nego posto uzimam big futa, mozda bih dobio neku finu ponudu itd, pa me je najvise zanimalo to, koliko generalno ide u tom nekom kruzing modu i koliko trosi.

Imam barem 200 izlazaka godisnje pa bi mi verovatno znacilo.

Ali kako si i ti rekao, kad se vec uzima ovakva komb, i ne treba bas gledati u litre :D

Meni ta 25-tica top izgleda... Išlo bi to pristojno sa Ultimate ali ništa više od toga... Ultimateu su popravili plovnost mnogo u odnosu na staroga BF... Uz tu 25-ticu bi ja neko drugo korito uzeo...

Ja sam imao starog BF sa 25, mislim da me samo Tomos 4 nije mogao obici...

Popricaj tamo sa Vladom, ako sve kupujes kod njega, dobre su to startne pozicije... Iz nekog razloga su toj Hondi podigli cenu i ne spuštaju bas... Ne znam zbog čega... To mi mnogi kažu koji su išli... Eto još jedan razlog za Yamahu...

Boža

Razmislicu jos. Mislim da su obe opcije dobre.

Kolega, novi BF (bez algi) sa novom Yamahom 25 ide, pun gas, 45-46 nizvodno.

Drug ima Yamahu 40, u nekoj kruzing varijanti ide 35-40.

Mislim da je 25-ica suvise slaba.

SMT

To ti kažem... Žetoni tvoji, ti samo odluku donosiš...

Bolje da budeš ljut na sebe, nego na mene...

Ja sam taj koncept sebi pravio da budem brz, efikasan i produktivan tj da lovim... Zadnja stvar na koju sam mislio da li me to na godišnjem nivou košta više 5-10 ili 50l, ne bih to znao ni izračunati... To je cena koju sam spreman platiti, zarad ovog prvoga... mislim da nije velika uopste...