Moto gp

Autor SMT, Svibanj 17, 2018, 11:12:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ossa

To što on radi sa Yamahom , to ti radiš sa GL onim apatinskim smuđeronima  :laughing7:
Naidju krize, drukcije grize...

ossa

"Nakon medicinske provere, višestruki šampion MotoGP Mark Markes dobio je zeleno svetlo od strane lekara da počne sa intenzivnim treninzima."
Kažu na SK
A ja se radujem što mu je bolje.

SMT

VR 46 je sa mnom, pijemo kafu… U peMziji je… Meni su gume loše, nemam žetona za nove…

Normalno da kad nas dvojica ne učestvujemo da je Miler ili ne znam ko na prvoj poziciji…

SK u 14h, Misano… Italija zemlja motociklizma…Pratite gladijatorski sport… Sjajni momci, navijamo za dobro trkanje i možda po nekog Ducatija :hi:

ossa

Povratak u "sedlo".

maverick

Marc Marquez na pitanja o mirovini:
"Stalno mi ljudi govore da trebam u mirovinu. Znate što? Dosadilo mi je uvijek isto slušati, u mirovinu ću otići kada mi se ***** digne".

:stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Evo i vesti…

Mark Markez se vraća trkanju u Aragonu… Cetvrti put posle povrede… Šta je cilj, pojma nemam… Da li procena sopstvenih mogucnosti za sledecu sezonu ili nešto drugo… Priprema terena, možda…

On vozi već par nedelja unazad, testira… Prvo je vozio serijsku Hondu a zatim prototip… Šta on može fizički u ovom trenutku, videćemo…

S druge strane i Honda kao najveća fabrika i najdominantniji tim u istorijatu moto gp je “umrla”… Oni bez Markeza tavore… šta rade i zašto spavaju, ni to mi nije jasno… Honda će morati nastaviti i posle Markeza… Vozace koje sada imaju nisu dovoljno  kvalitetni  da voze za njih… U Hondi moraju biti najbolji, tako su oni bar do sada razmišljali… U medjuvremenu su drugi ozbiljno ozbiljno napredovali…

I Markez i Honda pokušavaju iz četvrtog puta da ozive…

SMT

Auuu… Al se pobise… Drustvene mreže će biti pune Marka Markeza… Vratio se i odmah sranja…

Incident sa Qvartararom i Fabio ispada… Ja ne vidim nikakvu Markezovu krivicu, izgubio je kontrolu nad zadnjim krajem ali Fabio je iza, morao je malo prikociti… Incident sa Nakagamijem!? E tu je već Mark onaj stari bezobrazni, mada i Taka siri laktove… Po meni taj drugi incident ništa nije odlucio u ovoj trci…

Ispadanjem Qvartarara, Banjaji su se otvorila vrata da se ukljuci u borbu za titulu… I uključio se ali ne skroz… Bastijanini nije puno mislio o Peku i o tome sto mu je Ducati dao Ugovor za sledecu godinu… u poslednjem krugu obilazi Banjaju za pobedu… Zasluženo ga dobija…

Da li će Banjaji faliti ovih 5 bodova… Biće sam kriv ako ne bude sampion… A Ducati je toliko superioran u odnosu na Yamahu i Hondu, nenormalno ali to ne koristi na pravi način… Ducatijevi vozači se tuku izmedju sebe, Fabio to koristi ali to je trkanje i lepota ovog sporta…

O kome se najviše pričalo i o kome će se pričati u ovoj trci i narednim danima!? O kome drugome, nego Marku Markezu… a odvezao pola kruga, a jbt… Blago rečeno, kontroverzan lik… Koliko volim da se vrati, toliko me i nervira… Fabio je morao biti strpljiviji, nije mu ovo trebalo…

Ja nisam psiholog ali Markez ne može u glavi prihvatiti da ga neko obilazi i za predzadnje mesto…
Pratimo dalje…

Da li je kriv ili ne, o tome će se pričati… Ono sto je sigurno, on nije spreman ni fizički ni mentalno za trkanje… On je opasnost na stazi… Ali dobro, to je Mark Markez…

Kugla

Gledao, odlična utrka  :icon_thumright:

ossa

Posle prvog kruga ništa značajno se nije desilo, da ne kažem bilo mi je dosadno. Toliko sam jedva čekao da gledam MM93, a on završio pre nego što je počeo. Važno da su momci "čitavi" , sledeća nedelja nova vožnja ide . Biće super, jedva čekam JAPAN.
To što ducati radi je čista demonstracija sile, puni su love imaju 4 tima , ne znam jel nekada neka fabrika imala 8-9 motora na stazi. Svaka im čast na tome. Žao mi je što nema više Suzukija, Kawasaki je već odavno zaboravljen u Moto GP. Ne bih violeo da tako bude i sa Sudžukom.

mossi

Meni je trka bila odlična.
Markez obavezna psihijatrija, bolesno ambiciozan tj opasan po sebe i druge.

Ne znam da li ste primetili, ali Jack M. je bacio Banjaju vukovima, bukvalno se povukao par mesta u nazad i uživao u sledu događaja.

Beštija me oduševio.
Ako kažem da navijam za njega, molim kolege iz Yamaha team-a da ne shvate to lično.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

SMT

Yamaha živi od stare slave, tj od Valentina Rossija koji je globalni brend … Velika većina nas koji to pratimo, smo Rossijevi navijaci ili bolje rečeno mi stariji… Samim tim i navijaci Yamahe… Žuti broj 46, najlepše stoji na Yamahi iako je bio i na Hondi i Ducatiju…Obično se to uvek veze više za vozača nego za tim… Po meni nisu dobro Rossija podržali 2015, nisu ispromovisali Fabia kao njegovog naslednika na pravi način… Ko će njega doći da gleda!? Ne bas preveliki broj gledalaca, da ne kažem šira familija… Dorna je u problemu, nema Rossija, nema 30-40.000 gledalaca po trci… Markez ako se ne vrati, biće u još vecem problemu… Ko je od ovih mladih vozača harizmatičan, lud!? Meni deluju da piju solju mleka pre spavanja svako veče i igraju video igrice… Vozacko umeće nije dovoljno za publiku… Gde je novi Vale, Max Bjadji, Mark, pokojni Simončeli, Janone… ja ga ne vidim… Samo Enea Bastijanini ima nešto divlje u sebi… I Jack Miler ali koliko je on šampionski potencijal, nisam siguran… Enea jeste, ima taj stav “sad ću vas oduvati sve”…

Ako realno gledamo, Yamaha ne zaslužuje titulu po bilo čemu…  Njihova ulaganja su mala, to je najlošiji prototip na gridu …Fabio je zaslužuje, on je mnogo bolji od tog Yamahinog paketa koji mu daje… To treba ceniti…Ja mislim da je i pored ovog pada i dalje najozbiljniji kandidat za titulu…

Ducati i treba da demonstrira silu… To je moćna masina, potpuno drugaciji pristup proizvodnji agregata od onoga sto nude Japanci… To je “divlji konj”, trese-lupa-udara i ovako prilagodjen… Jebes “usisivač” filozofiju, daj samo snagu…Moto gp je gladijatorski sport i svako ko ga prati, voli Ducatijev pristup…

Da se dotaknem i Honde… Ja ne pamtim da su u istoriji imali lošiji odabir vozača… Mark sa jednom rukom i bez treninga je bolji od svih njih zajedno… A i ta masina je diskutabilna vrlo… Honda obično ima budžet kao svi timovi zajedno, šta oni rade, nije mi jasno…

Navijam za dobro trkanje i da Ducati bude prvak… Ako može i 5 godina…

ossa

Aprilia ima dva motocikla na stazi i konkurentna je sa ducatijem, bolja mi se cini i od yamahe i od honde. ne mora Ducati da ima 10 vozača ako je najbolji. Nije to fudbal, pa dovedu momcad, podele motore i peglaj. Dosta mu je Bagniaja i Bastianini, eventualno VR46 tim. Sve preko toga je bacanje para i qurcenje. Tj ja to ne razumem zašto rade. Pa sam naglasio da demonstriraju silu. Niko tu nije siromašan sem suzukija (sala mala). I taj Mir je uspeo bio da bude prvak preklane.

SMT

Aprilija ima subvencije( povlastice), kao sto ih je KTM imao…

Ducati je najbolja masina, ali ne može Luidji Dalinja da pobedjuje… Peko pada, Miler nije kalibar, Zarco je na zalasku, Horhe Martin je nevidljiv…uzimaju bodove vozači Ducatija sami sebi… Fabio je trenutno bolji vozač od njih i skuplja bodove… Imam osecaj da ako bi mu Ducati legao da bi svaku trku dobio…

Mir je ni kriv ni dužan sampion sa 2 pobede… ide sledeće godine u Hondu pa neka se pokaže…

Ko se seća , ko ne, 2013 kad se Mark pojavio, mislim da je kao ruki imao 10 pobeda za redom a ukupno 13 te godine… Voleli ga ili ne, on je oduvao tada Rossija, Lorenca, Pedrosu, Dovija i još neke mnogo dobre vozace… i narednih 8-9 godina… On se nije “uplašio” imena Rossija…

Ko je njegov naslednik!? To je pitanje…

ossa

Pa nije se još pojavio. MM će da vozi jo bar 5 sezona. Tako da naslednik još ne treeba.

SMT

Voleo bih da si u pravu ali nisam siiguran… 4 operacije ruke…

Njegovo samopozdanje je nisko… Tesko bez toga ide… Ko se ikad bavio sportom, zna da je glava najveci protivnik-problem, kad si u tom modu…

Videcemo…