Moto gp

Autor SMT, Svibanj 17, 2018, 11:12:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

HETL i BETL

ossa

I PETL
  :tongue1:

Evo i kalendara za sledeću sezonu. Pa ko može nek' planira odlazak na utrke.

Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Pre ili posle svi zavrse u BMW... ovog puta je to ubitacna kombinacija...

BMW ovim potezom podiže prodaju svega sa tim znakom za ko zna koliko procenata... i međju dvotockasima i međju četvorotočkašima... Gde god dođje logo VR 46 idu i ozbiljni žetoni uz to.. Marketinški vrhunski potez...

Ikona moto sporta... Na moto gp trkama njegovim odlaskom svagde fali 30.000 gledalaca... od preostalih 70.000, jedno 60.000 je i dalje u žutim bojama...

Zašto je to tako, ja ne znam...

https://sportklub.rs/automoto/automoto-ostale-vesti/rosijev-prvi-bmw/

Nevezano za ovu vest, da vidimo kako izgleda šarafanje na stazi i koliko to traje...

SMT

Evo koliko Fabio dobija da nosi HJC kacigu za dve sezone... Vrlo brzo će oni to otplatiti kroz prodaju...

https://sportklub.rs/automoto/motogp/kvartararo-dobija-750-hiljada-po-sezoni-za-kacigu/

madmax

mossi

Auuu al ih sahrani u jednoj rečenici!

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

ossa

Ova dvojica će da im malo pomrse konce kada krene sezona.

Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Agresivan motor, dvojac agresivnih vozača... sve je kako treba namešteno... Tu je Dani Pedrosa kao test vozač i nastupiće u jednoj trci ove sezona za KTM, mislim u Herezu...

iz KTM to sve nikako u kontinuitetu da meterijalizuju... potreban je sada završni korak koji je i najteži... Žetona u kombinaciji sa Red Bulom imaju, koliko hoćeš tj da se bore za titulu...

Inače agregat sa najviše KS u celom moto GP... ali nije sve u tome... to pokazuje Yamaha sa najslabijim motorom tj da je mnogo konukrentnija...

Sto se tiče plata i para moto gp vozača, zaista zanimljiv text za pročitati... Luis Hamilton pregovara o produzetku Ugovora sa Mercedesom, za 2 godine 400 miliona... uporedite sa Markezovim Ugovorom koji je najplaceniji u moto gp...

https://nova.rs/auto/kolike-su-plate-motogp-vozaca/

SMT

Počela su testiranja za 2023...

Malo statistike... od kako postoji sampionat, prošla godina je najgora za japanske proizvodjace.. Evropljani dominiraju, zvuci neverovatno i vrlo brzo možemo očekivati povratni udarac... Verovatno ove sezone..

Od japanskih proizvodjaca, Yamaha ima 3 pobede prošle godine ( Qvartararo). Suzuki 2 (Rins)...

Ducati 12 pobeda, mrvi :hi: ... Ktm 2, Aprilia 1...

Pazi sad, Honda 2 sezone nema pobedu... o jbt...

Verujem da će Ducati biti još bolji ali da će Honda i Yamaha biti ravnopravni... biće trkanja

mossi

Ubacio sam ovde pošto mislim da nemamo neku posebnu temu o motorima osim u zanimljivostima.

Slučajno mi jutros iskoči fotka, a onda i idem na link.

Ludilo od dizajna

https://www.yankodesign.com/2023/03/14/drool-over-your-favorite-superheroes-and-villains-as-superbikes-in-this-eye-popping-ai-generated-series/

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

SMT

Startuje se za vikend, konacno :clap2: ... Portimao Portugal...

Pratio sam testiranja u međju sezoni...  Ducati i Peko Banjaja "ubijaju"... Peko je pun samopouzdanja, to se vidi... Za njima ili uz rame Aprilia :clap2: ... Ostali se muče prilično u poredjenju sa njima... s druge strane Ducati ima "300 motora" u šampionatu i ne bili najbolji... imaju žetona ozbiljno...

Paralelno u super bajku se već vozi...Da se Ducati ne sali pokazuje tamo Alvaro Bautista koji demonstrira silu u tom šampionatu...

To je sve ipak samo testiranje... Videćemo u šampionatu kako stoje stvari... Zadnjih 2-3 godine smo naučili da se u trkama ništa ne može predvideti...

Za mene je vest svakako da Marka Markeza gotovo niko ne ubraja u favorite za titulu...

SMT

Citat: ossa  u Prosinac 02, 2022, 11:25:32 I PETL
  :tongue1:

Evo i kalendara za sledeću sezonu. Pa ko može nek' planira odlazak na utrke.

Ko zna ko ne zna... Ossa je ovde okačio kalendar...

Ove godine velike promene... 21 trka, to je najviše do sada u istoriji... ali to je po novom 21x2, velika promena... Znaci 42 trke- jedna sprint(subota) jedna redovna( nedeljna)

Subotom imamo sprint trku koja je upola kraca( po broju krugova) i nosi duplo manje bodova... Ti bodovi se racunaju za titulu svakako ali se subotnje pobede ne racunaju kao Gran Pri pobede, samo nedeljne..

Tipa umesto dosadašnjih 500 bodova u opticaju je recimo 750... Sto će reci mnogo više trkanja i akcije... uzivanje za nas....

mossi

Iskreno, mislim da im (čelnicima) zinulo dupe za lovom, a ljudi treba da izginu za šaku dolara.
Meni se ovo apsolutno ne svidja. Trkom više, niko ne dobija. Sprint se vozi na modifikovanom motoru, drugi rezervoar i vešanje.. možda i trening manje.. sve je otišlo u qrac.

Hoće li im i plate biti 50% veće za 100% veći rizik za povredu ili ne daj Bože pogibiju.

:pirate:  :red-card:

mossi

Satnica treninga i trka:

Petak
  11.45 - Trening 1
  16.00 - Trening 2
Subota
  11.10 - Trening 3
  11.50 - Q1
  12.15 - Q2
  16.00 - Trka 1 - 13 krugova
Nedelja