Moto gp

Autor SMT, Svibanj 17, 2018, 11:12:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Pošto nemam ovlasti da pišem kazne sve bi ja te preko koljena pa 25 po goloj guzici,naime niti jedna nema registracijske pločice na motoru pa ih čovjek mora nekako kaznit jer su u prekršaju  :pottytrain1:

ossa

Svaka čast ovim hrabrim momcima, marquez je zamalo pobedio. A Rossi bi trebao da se pokrije ušima i izgubi iz motosporta. Dosta vala. Eventualno da predje na SB.

TeTka
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Od ove godine svi moto 2 timovi (kategorija ispod moto gp) su snabdeveni Trijumfovim agregatom od 760 kubika i 140 KS, trocilindrasem...

Prvi put u istoriji se desilo na prošloj trci da je neko u ovoj kategoriji vozio max brzinom preko 300 km/h...

Do ove godine moto 2 kategoriju je agregatima “pokrivala” Honda... Zanimljivo da oni nisu uspeli da postignu tu brzinu...Ipak se radi o najjačoj fabrici...

Zadivljujuće... :hi:

SMT

Gotove kvalifikacije... Sutra start u 14... Barselona Catalunya...

Pol pozicija mali Fabio Qvartararo, uz Franka Morbidelija super talentovan vozač... Neopisiva radost u cilju zbog pol pozicije, pokazuje neverovatnu strast i želju za trkanje... Yamahe dobre, u prvih 5 pozicija Ovartararo, Vinjales, Morbideli i Rosi... Na drugom mestu Markez, neverovatno koliko se mučio i šta je izvukao iz ove danas nekonkurentne Honde u kvalifikacijama... Nekoliko puta zamalo van sedišta...

Ducati prosečan kroz sve treninge...

Videćemo sutra... Ovo sutra sve ne važi, jedno je jedan brzi krug u kvalifikacijama...Drugo je sama trka gde je potrebno mnogo više takvih krugova...

Dobra najava...

SMT

Šta je uradio Horhe Lorenco na početku trke!!! Šok!!!

Izbacio je iz trke dve fabričke yamahe, Rosija i Vinjalesa, Ducati i Dovija i na kraju samog sebe... Otvorio u 2 krugu čist put Markezu za pobedu...

Gasim TV... Sve je to trkanje ali ovo je početnički potez, neko će ga nazvati trkački incident, ja ne mislim tako... Preagresivan ulazak u krivinu, jako kocenje, precenjene sopstvene sposobnosti i izbačeni svi iz trke... Lorenco je porušio sve oko sebe, konkurentne vozače...

Čovek sa toliko iskustva, neverovatno...

Poklon za Markeza, dovoljno da zavrsi trku na bilo kom mestu, nije Mark kriv za to...

Niko ne može da veruje šta se desilo...

nele01

Ne mogu se oteti utisku da je lorenzo namerno napravio sranje. Pogledajte njegovo telo, ulece, kasno kocenje i telo vec krece da pada, ne znam mozda gresim, ali katastrofa, cocek je unisto trku a mozda i ceo GP.

SMT

Jako jako velika greska, vraćam snimak... Toliko puta je prošao tu krivinu, zna je na pamet... Pobedjivao na ovoj stazi...

Poneo se kao početnik i klinac koji ne pusta ručicu gasa, da bi se pokazao... Ja bi to pre nazvao njegovom frustracijom sto se još uvek nije snašao na fabrickoj Hondi, dok se njegov kolega iz tima poigrava sa konkurencijom na istom agregatu... Nije on o ničemu razmišljao, niti video bilo koga... Pogotovo ne Rosija, koji je bio iza njega u trenutku pada...Vinjales je prolazio široko kroz krivinu, daleko od Lorenca...Dovi je jedini bio u polu duelu...

Markezu u ovakvoj konkurenciji u ovoj godini takva pomoć ne treba... Stvari su potpuno jasne ko je najbolji vozač trenutno...

Ne mogu da se otmem utisku da si totalno van forme i da dozvolis sebi da ovo uradiš... Strasno...

Najveće pitanje nakon tek sedme trke je, da li može neko da dostigne Markeza!?

Sve se menja... Markez može opušteno da vozi, dok drugi moraju preveliki rizik preuzimati...

Lorencu ova sezona služi da testira motor... I rezultat toga je, katastrofa

SMT

Malo sale, naravno...  Onako, neki humor na trenutnu situaciju i jedino šta bi pomoglo... :stripii: :stripii:

majstor

SMT pa na trci Markez pomeo konkurenciju sa Hondom koja nije konkurentna.  :eek: :sha: :takoje:  :stripii: :stripii:

SMT

Ha haha

:stripii: :stripii: :stripii:

:clap2: :clap2: :clap2:

... Nije bas tako... Honda je uvek Honda u moto gp... Ali ja sam siguran da bi ih on pomeo i na biciklu... Velika većina ljudi smatra da je Honda presudna u njegovom slučaju,, razmisla se navijački, ja samo mislim drugačije... Da se radi o vanserijskom vozaču, apsolutno i bez dileme...

Dani Pedrosa je imao isti motor, pa se mučio zadnje dve sezone... Horhe Lorenco se blago rečeno muci... Čak traži od direktora Honde Alberta Puca promene na motoru, na prvom mestu na rezervoaru... Podržava ga tu i Cal Craclou koji isto ima zamerke na Hondu...

Sama Honda  nema “jak” izlazak tj ubrzanje iz krivine kao recimo Ducati, sto oni i sami priznaju... To je užasno važan trkački segment...

Markez je vozač posebnog kalibra, daje besplatne časove iz vožnje svima, na motoru koji nije uvek savršen... Momci tipa Fabija Qvartarara i Franka Morbidelija koji su u kvalifikacijama odlični, moraju još mnogo da uče kako se trka vozi... Na prvom mestu mislim sa moraju znati odabrati gume za trku i iste trošiti ravnomerno... To ljudima izgleda kao sitnica ali je to presudno često...

Markezu je nebo granica kao Marselu Hirseru u skijanju, tu će biti problem motivacije jer se trkaju sami sa sobom... Eventualno to neko može iskoristiti...

Po meni on ne treba da ide iz Honde nikada u potrazi za novim izazovom, treba još jače da vozi i da gazi, pa neka konkurencija razmišlja šta će...

Ali evo primer Petronas Yamahe koja je sada ušla u šampionat, ljudi su apsolutno konkurentni, veliki budžet imaju, dobre mlade vozace... Tako da je moguće i da nisam u pravu, da će i drugi pobedjivati ... Petronas inače podržava i Mercedes i Luisa Hamiltona, svi znamo kako to funkcioniše...

majstor

Sve su to vanserijski vozači. Tko je probao zna o čemu govorim i koliko treba imati muda za takvu vožnju. Kao klinci smo mislili da smo najbolji pa smo otišli na Grobnik sa motorima sklepanim u domaćoj radinosti.  :uf: Naivci- ali su nas spustili na zamlju i bili smo manji od makovog zrna. Trkačka karijera završila prije nego je počela.  :stripii: :stripii:
Velika je stvar kad iza tebe stoji tvornica i cijela ekipa. Pojedinac to ne može izdržati ni tehnički a kamoli financijski, koliko god je talentiran. A Markez je  :notworthy:.

nele01

Citat: SMT  u Lipanj 17, 2019, 10:37:26

Ali evo primer Petronas Yamahe koja je sada ušla u šampionat, ljudi su apsolutno konkurentni, veliki budžet imaju, dobre mlade vozace... Tako da je moguće i da nisam u pravu, da će i drugi pobedjivati ... Petronas inače podržava i Mercedes i Luisa Hamiltona, svi znamo kako to funkcioniše...

Isto misljenje imamo, a sto se tice markeza on je budala pa je budala. da mu das bicikolo on bi ih odrao.

p.s. Jel neko snimio u subotu na kraju 1 treninga kada je markez pokazao srednjak lorenzu. mozda je lorenzo zato i zapenio da srusi maqeza ali je napravio jos vece sranje.

SMT

Dok su u moto gp šampionatu, sigurno su vanserijski...

Teško je uociti nijanse međju njima ali kod Markeza je to uočljivo i laiku... Prvi međju jednakima da tako kažem...

Ja lično sam takav talenat video samo još kod Kejsi Stonera, to kažem kao navijač Valentina Rosija...

Kejsi je odabrao drugi put nažalost... Da je Kejsi ostao u Hondi, veliko je pitanje da li bi Mark i došao do Honde...

Nećemo nikada saznati...

Ali možemo uživati u eri Markeza cak iako ne navijamo za njega..

majstor

A ja znam zašto Markez vozi motor a ne bicikl.  :sha: :eek:
Probao je ali je izgubio od našeg  :red_indian: sa foruma. Maverick, tvoja me postignuća na biciklu fasciniraju. 400 km.?  :notworthy:  :hi:

SMT

Spomenuo sam Stonera... Moto gp sampion iz 2007 na Ducatiju... Jedini za sada... Niko pre niko posle...

Biti sampion na Ducatiju, pre Honde i Yamahe u moto svetu ima posebnu težinu, podvig...

Kakav je to motor bio 2007 godine, bolesno brz, besan, divlji, uz neverovatan broj mana... Daleko od danasnjeg Dukca GP 19...

To je mogao samo Kejsi Stoner ukrotiti :hi:

Posle je prešao u Hondu i u prvoj godini osvojio titulu iz sale... Honda mu došla kao biciklo posle Ducatija...

Nažalost posle te titule, završio karijeru u 27oj godini... Nasledio ga Markez, ostalo istorija...

Kakav je to vozač bio, kakva ducatijeva masina, da se najezis...