Dunavske tajne Djerdapa

Autor zivkovic.dm, Siječanj 17, 2013, 19:15:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rajan

Uhvati se i ponesto "kapitalno". :not speak:

Greys

rajan

maverick

pomalo vam zavidim...pogotovo onom pogledu s terase  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rajan

dus

stvarno prekrasno izgleda ,a vjerujem da su tereni nezamjenjivi!
koliko dana ili tjedana treba da se obiđu tereni za ribolov!

mirko t.

rajan

Kugla

To bi bio godišnji, to se mora organizirati.

IVEK 85

Ovo izgleda mrak ljudi,ja nemrem nač nekog da ode tu samnom na Savu(svi ljeni),a kamoli da odemo tak negdje,nekaj mi frend pričo da ima baku nekakvu dole ko đerdapa,morat ču to preispitat! 8)

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no:

ossa

Naidju krize, drukcije grize...

mamijo

Citat: dus  u Siječanj 18, 2013, 19:51:12
stvarno prekrasno izgleda ,a vjerujem da su tereni nezamjenjivi!
koliko dana ili tjedana treba da se obiđu tereni za ribolov!

Evo da ja malko kritikujem terene od kojih sam davno odustao. Suvise neuroze, sam doziveo ... previse puta!

Pa daodgovorom na tvoj post:

Ne treba ti puno vremena posto ces od mreza / mreza /strukova / mreza / mreza, a puno bude i mreza  :thebirdman: i cesto i samica i strukova , da ne zaboravim neverovatnu kolicinu mreza ... jako teshko naci puno slobodnih mesta za pecanje a da se ne nerviras ...  :evil3:  :nono:

+ za pecanje iz chamca treba posebno prijavljivanje u policiji , jer je granicna oblast, a sa HR putovnicom iskreno nemam pooooojma kako ce to da se izvede :( ....

Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

maverick

pojedince kod nas ionako privedu na svakoj granicnoj kontroli...pa ne vidim razlog da tako isto ne bude i tamo  :icon_biggrin: htjedoh reci....navikli smo na svasta  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

twister011

Znaci bolje da ne garantujem ni za koga :not speak:

Sto se tice Djerdapa, vec sam se do sada toliko napisao da nemam snage da pocinjem ponovo. Ovde se nalaze dve slike, poneka idealizovana i poneka suvise crna (npr Mamijo :icon_biggrin:), a prava je negde u sredini :icon_salut:
Za bilo kakav uspesan dolazak na te terene, po uslovom da je pecanje bitna stavka, neophodni su domacini dobri poznavaoci prilika. Iako se situacija svuda menja na gore, Djerdap je tu odmakao najvise. Imao je najvise pa su ga najvise i napali, naravno i unakazili :angryfire:
Nekada si uz malo logike i jos manje pameti, mogao cesce da hvatas nego obrnuto, a danas je sasvim druga prica.
Da bi jedna püoseta bila uspesna, neophodno je da se poklopi nekoliko uslova. neki od najbitnijih su tesko prihvatljivi za vecinu ljudi sa obavezama. Naravno nije ni Djerdap svuda isti, ali manje vise, najbolji rezultati se postizu kada na ostalom toku Dunava placu zbog velikog vodostaja...... I to je samo jedna stavka.
Domacini su neophodni za jos nekoliko.
Bez njih, do skoro, na celom potezu od Gradista pa do DMilanovca niste mogli da nadjete dobro mesto za klopu, pa cak ni za riblju corbu. Jedino je pivo svuda sigurno :toothy9:
Smestaj je do skoro bio dosta problematican, mada u poslednje vreme ima dosta pansiona koji su na zavidnom nivou.
Kada je lepo vreme i dobro pecanje samo budale idu na spavanje u neku kucu. Takvi su duboko zalili kada bi saznali sta su sve propustili :icon_biggrin:
Do Donjeg Milanovca retko cete sresti nekoga da voli "turiste". Vecina ne ume nio dobar dan da kaze :angryfire:
Prosto je neverovatno kakav je kontrast izmedju prirode i naroda koji dole zivi :tard: Ako uspete hleb u prodavnici da dobijete vec ste na konju :icon_thumright:.....

Da ne tupim vise, vecinu od najlepsih ribolovackih uspomena nosim bas odatle. Nekoliko puta smo mogli glavu da izgubimo, ne racunajuci prirodne faktore :evil1: ali se i to zaboravi.
U svakom slucaju uz par dobrih domacina, uz nekoliko regularnih camaca, a i male ekskurzije obalom, tesko je da se bilo ko vrati bez sjajnih utisaka.
Djerdap je na zalost, iako je mogao, propustio priliku da bude daleko atraktivniji recimo od Ebra, bar po ribi, ali da se ima sta videti i doziveti, to je sigurno

PS: Za Pakostansku ekipu, Deki, tj njegov otac Zika ima kucu gde se uvek moze organizovati neko okupljanje, a koja se nalazi na jednom od najlepsih delova za pecanje.
I Sale sarandzija se ponovio kucom na ulasku u selo Dobra, takodje top destinacija :thumbsup: