Dunavske tajne Djerdapa

Autor zivkovic.dm, Siječanj 17, 2013, 19:15:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mamijo

Citat: twister011  u Siječanj 19, 2013, 12:37:31

Sto se tice Djerdapa, vec sam se do sada toliko napisao da nemam snage da pocinjem ponovo. Ovde se nalaze dve slike, poneka idealizovana i poneka suvise crna (npr Mamijo :icon_biggrin:), a prava je negde u sredini :icon_salut:
Za bilo kakav uspesan dolazak na te terene, po uslovom da je pecanje bitna stavka, neophodni su domacini dobri poznavaoci prilika.

... neophodni su domacini dobri poznavaoci prilika. -> da znaju gde nisu mreze - iako su mozda tu odmah pored i ni ne vidis ih, al ne dozvoljavaju ribi da se krece ...

Znaci - ako ubodes mesto tj neko ti nacrta mesto ( taj - domacin )  gde trenutno + poslenjih par dana nije bila mreza u blizini i ako voda tece sto brze - to bolje ( gorepomenuti visoki vodostaji uzvodno i -> brana je otvorena ) - imas siguricu neki ulov - i najmanje od svega je bitno kakvo je konfiguracijski mesto .. pitanje je samo koliko i kolikih ... .. To zna 99/100 smudjarosa Srbije ... Jako je to tuzno - jer slazem se koliko potencijal ima ceo potez koji je ogroman i predivan i bozemsacuvaj koliko i kolikih riba bi tu bilo da se klisura ocisti od ...... ( nema adekvatnu rec za ... TO )
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

rajan

Nema me vece srece nego kad roknem ovakvog!! :sunny:

twister011

Pa Zivkovic je sigurno obavesten oko toga. Ja sam njegov kraj, osim krsevitih mesta, izbegavao bas zbog toga. Nije bilo izglednijeg spruda, limana, kontra toka....... bez mreza :crybaby2: Teren ispod DMilanovca je stvarno prelep i stvarno je bilo tuzno sto nije moglo nigde da se peca.
U drugoj polovini 90ih, definitino presli na camac pa vise problem sa mrezama nismo primecivali. Mada kada su nas mestani Dobre provalili, zatrpali su celo bivse selo, mrezama :angryfire: Plicak pod bubnjevima i mrezama, pa iza svake prepreke struk, a izmedju mreza do mreze. Vise nije tako, mada je i riblji fond otisao u k...c

mamijo

Po ovom sad tvom postu izgleda da je ipak "suvise crno" ... a ne "negde u sredini" ... kako si ti na prosloj strani rekao  :evil6:

I hate when I'm wright!  :headbang:

twister011

Pa da, ali rekoh vec da ono sto tamo doziveh mnogi nece za tri zivota :notworthy: Naravno, ne zato sto sam nesto specijalno, vec zato sto su ti tereni bili nesto nestvarno :blob10:
Milane, tom terenu moras pruziti jos koju sansu. Bice da si imao pogresnog vodica, kada si tako lose utiske poneo :idea1:

maverick

eto na ljeto cemo organizirati neku ekskurziju...Milija oli bi se usudio biti vodic ili moramo Zivkovicu da se obratimo
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Ima li ko prikolicu za tabanaš koja prima čamac od 145 u tabanu, 190 širine, 5.5m dužine ukupne težine 400kg?!
Pa da vučemo moju deregliju!  :icon_thumright:

maverick

za tako sirok nema nitko....ali treba netko od lokalnih provjeriti koliko se placa da mi odavde povezemo svoje camce i dodjemo
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mamijo

@twister

'bes teren gde mi treba vodic da mi kaze di nisu mreze!

Znam ja koliko je tamo DIOBRO! Svestan sam ja toga! Pecao sam tamo X puta, mozda ne na "najizvikanijim mestima" ... i uvek sa obale ... dugo vremena mi je PB po broju komada za "dan" bio "sa tunela" gde peca pola Srbije ... na istoj lokaciji sam imao u 10 zabacaja za redom - 10 smudjeva na obali ... Lepe uspomene!

sve ja znam kako tamo MOZE da bude ....

Al poslednjih 3-4 izlaska u 2-3 godine! je bila BORBA za slobodno parce vode ... vise nije bilo biram dobro mesto vec biram BILOKOJE mesto samo da nema mreze ... i potrosim pola dana trazeci .. i lomatajuci se po brdima ... i vracajuci se nazad do kola ... i tako 40ak kilometara .. KILOMETARA!!! kanjona! Pa nisam ja budala ...

Dok se nesto ne promeni - nek "vodici" sami pecaju, sto bi im ja kvario uzivanje mojim prisustvom i protestima ... pecacu ispred kuce ... ja tamo ne idem!

twister011

Citat: maverick  u Siječanj 19, 2013, 23:55:06
eto na ljeto cemo organizirati neku ekskurziju...Milija oli bi se usudio biti vodic ili moramo Zivkovicu da se obratimo

Pa Djerdap je veliki, ono sto moze on, ja ne mogu i obratno. Za vasu ekskurziju mora biti nekolicina. Tu je i Profi :thumbsup:
a i jos neki koji nisu sektasi.
Za vas idealan momenat je dok vam je jos zabrana kod vas. I obavezno mora dobar protok vode.
Ali ima jos vremena do tada :sunny:

maverick

twister011

Uvek bilo dobro, mada je zdravo izbeci sam praznik, cisto zbog guzve :silence:

zivkovic.dm

Nisam odmah teo da se ukljucum u prepisku ali mnoge stvari su neistinite a neke i tacne.

1. Sam Milanovac i okolina nema toliko ribolovaca a jos manje varalicara da bi sva mesta
    okupirali i gostima smetali. Aktivnih varalicara ima 10-tak. Ovde se radi da gost na
    gosta udari i eto nejavljanja i poprekih pogleda.
2.  Da mreza ima - ima, ali nisu one bas svuda.Meni ne smeta mreza ako je ne kacim.
    Jesenas alas baca mreze dalje od mog zabacaja a ja u isto vreme lovim smudja.
3.  Toliko mesta ima da je za ne verovati. Greska je samo u tome sto se ide na IZVIKANA
    mesta ili na mesta u sistemu - nekada smo ga tu ubijali.
4.  Ladno se promasuju cugovi i aktivnost smudja. Moji prijatelji prosle godine ubili se od
    bacanja celiga dana i premoreni dosli da popijemo pivo u Milanovac. Nisu verovali da
    posle prvog piva naterao sam ih da idemo na vodu sa obale tu u centru i sa prvim mrakom
    otpoceli sa lepim ulovima na glavinjare i voblere. Naravno glavinjare nisu imali.
5. Za pecanje iz camca je potrebna prijava granicnoj ali nije to problem - prekoputa su mene.
    E tu tek treba imati tragaca jer pomeranje od samo 5m donosi ili corak ili kapitalni ulov.
6.  Jesenas dobar drug iz BG poslusao me je i preko dana kulirao a otpocinjali smo pecanje
    od 20h na sasvim sasavom mestu na voblere. Islo je ovako - smudj,grgec,bucov pa iznova.
    Svako po 50 udaraca i upola realizacije. Ja sam odustajao oko 22 a on je terao i do 02 jer
    nagazio i krupnog smudja i po kojeg soma.
Sve u svemu moguce je imati pecanje za uzivanje ali potrebno je ne forsirati termine i mesta.
Tacno je da je ovde najbolji preduslov manja voda i po mogucnosti mutna. Ona sema sa poplavama uzvodno daje dane za pamcenje. Ja sam pristalica - 10 smudja po 1kg a ne jedan
od 10kg. Volim kada nasrcu i imam obilato puno udaraca.
Zoki 

Kugla

Eto sve lijepo rečeno od strane živković.dm-a i svako iskustvo i mišljenje treba uzeti u obzir. Tereni su lijepi i vikend pecanje može biti lijepo druženje, uz predpostavku da domačini pripreme sve kako bi bilo ok. pod ovim sve mislim prijave policiji i sve to vezano uz dozvole kako ne bi imali problema oko toga. Drugo posavjetovati nas gdje i kada probati jer to su ipak njihovi tereni gdje pecaju i znaju o njima sve. Ljeto dolazi pa zašto ne neki vikend organizirati pecanje.

twister011

I ja isto, zato mi je Djerdap i omiljen. Malo je mesta gde mozes imati od 10-100 udaraca po danu :blob10:

Zivkovicu, ako si nasao nesto netacno u mojim postovima, to je vise zato sto je tesko objasniti sve sto zelis da kazes, a da to ne bude na tri strane :icon_rabbit:

Cugove kao faktor ne bih ni pominjao, posto se oni podrazumevaju. Od onih sam koji ne spavaju, ne jedu i jedva nadju termin za nuzdu, za vreme pecanja, tako da sa cugovima nikada problema nisam imao. Samo mozda pogresan izbor mesta :help: E sad, cugove je nekada bilo mnogo vise i nisi morao toliko da se mucis. Mada pogorsanje nije specijalitet samo Djerdapa

Voleo bih da si u pravu za policiju, posto su sva moja iskustva sa terena od VG pa do DM malo gorkoukusna :angry1:
prosto je neverovatno da neki nisu u zatvoru ili bar kod kuce da pletu goblene :evil3:

Na kraju, sve sto ja pisem se odnosi na potez od VG  pa do DM. Na tvom terenu stvarno nisam u toku, i za ono sto napisah se odnosilo najvise na neka prosla vremena. Drago mi je ako se sta promenilo na pozitivno. Istina, mnogi preskacu ovaj "moj" potez ne bi li pecali u i oko Golubinja :icon_thumright: Neki se cak i preselise dole (Bicko npr :icon_biggrin:)