Dunavske tajne Djerdapa

Autor zivkovic.dm, Siječanj 17, 2013, 19:15:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

twister011

Citat: kugla  u Siječanj 20, 2013, 09:40:00
Eto sve lijepo rečeno od strane živković.dm-a i svako iskustvo i mišljenje treba uzeti u obzir. Tereni su lijepi i vikend pecanje može biti lijepo druženje, uz predpostavku da domačini pripreme sve kako bi bilo ok. pod ovim sve mislim prijave policiji i sve to vezano uz dozvole kako ne bi imali problema oko toga. Drugo posavjetovati nas gdje i kada probati jer to su ipak njihovi tereni gdje pecaju i znaju o njima sve. Ljeto dolazi pa zašto ne neki vikend organizirati pecanje.

Kugla, moji postovi uopste ovo ne poricu. Problem je samo sto sam poceo tamo da pecam kada nisi mogao da sretnes nikoga na 10km, ribara nigde, a ribe koliko ti srce iste. Nostalgije sve nas pritiskaju.

Ponovicu ukratko. Gosti ce se tesko vratiti sa losim utiscima. Toliko toga ima da je to prosto nemoguce :hello2:

Kugla

Twisteru to se da zaključiti iz vaših pisanja da bi uz dobrog domačina gosti mogli ponjeti lijepa iskustva sa pecanja, zato kažem ljeto je pred nama pa zašto ne posjetiti Vas neki vikend i lijepo se ispecati.

twister011

Prolece-jesen, mada leto 3. unazad bi razbijanje. Poenta je sto je bilo puno poplava do sredine leta. Camac nisam video, sve sa obale i na glave od 5-12gr :love4:

zivkovic.dm

Evo taze price sa vode. Samo Bicka mi ne spominji  :angryfire:
Veoma lepo se javlja i sa obale i iz camaca. Nije smudj na onim mestima i tu je prica.
Totalno sasava mesta / mada nisu sasava / . Po 30udaraca zagarantovano, 10-tak repova
nema ali uglavnom je smudj oko mere i eventualno 1-2kg par komada.
Jedini problem / a mislim da nije / je ribocuvarska sluzba koja trazi dozvole za 2013 i ko je nema
pakovanje. Da kupis na licu mesta - pisi propalo. Za svaki dolazak stojim Vam na raspolaganju
sa informacijama a ja sam tesko da mogu da odvojim vreme preko dana - SAMO MRAK.
Ja uglavnom i varkam u nocnim terminima i nikada nisam vise od 2 sata na vodi.
Zoki

dalidj

Evo malo slika terena oko Milanovca
Jedno od mojih omiljenih lokacija

zivkovic.dm

Pa gde si Dalibore kuco stara. Sta ima novo U BG a za Bor da ne pitam jer u Borskoj reci
nema sta da se peca. Gde je Bosko ne javlja se. Da vidim da li ima nesto novo od voblera.
Zoki

twister011

Zoki, ajd obraduj me malo.
Da li je to neka nova kontrola ili stara za koju nisam znao da savesno radi svoj posao, ili pak standardni pocetak godine i standardno dvolicne kontrole koja preskace sve moguce nepravilnosti i kriminale i samo sparta obalom ne bi li namakla koji dinar :icon_scratch:

zivkovic.dm

Ubi me u pojam te mi se ne pise vise u ovoj temi. Neznam koja je stara ali ovi su iz
Nacionalnog parka Djerdap. Samo su re rotirali ribocuvari po podrucjima.
Zoki

twister011

Samo nastavi. Sta ima ja da ubijam u pojam ako je sve OK. Mogu samo da budem ljubomoran.
Moras da shvatis da sam Djerdap upoznao u najsrecnije vreme, propratio najnesrecnije kada je svaka kuca na obali (bilo nasa, bilo rumunska) imala agregat...........itd, itd. Poslednjih godina se riblji fond popravljao, ali se moji izvori zale na ponovno divljanje strujom.
Pod "stara" sam mislio na kontrolu koja se voza obalom i trazi kamperima dozvole, dok ispred njih kojekakvi vrsljaju svim i svacim. Odgovora sam se naslusao od "sta da radimo kad nemamo camce, gorivo, ......", "sta mi da im radimo".......

Jos jednom, ne zameraj i nastavi. Sam se veoma radujem svakom novom optimistickom postu. Ja vise necu negativno.
Na kraju, bolje ja nego Mamijo :icon_biggrin:

dalidj

Citat: zivkovic.dm  u Siječanj 20, 2013, 19:24:52
Pa gde si Dalibore kuco stara. Sta ima novo U BG a za Bor da ne pitam jer u Borskoj reci
nema sta da se peca. Gde je Bosko ne javlja se. Da vidim da li ima nesto novo od voblera.
Zoki

Zoki legendo
U Bg-u nista novo   ;D 

Majstor Bosko delje voblere, ima svasta nesto novo  :toothy9:

Meni je Djerdap najlepse mesto za pecanje, :love7: jeste napadnuto svime i svacim ali sa moje tacke gledista nekada ne moram nista ni da upecam samo da budem pored vode i u prirodi. 

zivkovic.dm

Ma nista lose nisam ni ja mislio. Kontrola ko kontrola i radi svoj posao kao na svim vodama.
Jedini izlaz je zabrana privrednog ribolova i tacka. Pa gde ima da se u Nacionalnom parku
vrsi privredni ribolov. A nama ljudima kada pruzis prst ode ruka do lakta. Svastare i rade
bez nadzora. Malo mito malo korupcija a mi sportski naj....... smo.
Pored tolikih ribibriznika varalicari unistise riblji fonad :icon_puke_r:. No to je druga tema
Moze se ovde lepo otpecati i lepo nahvatati smudj samo ako covek ne ocekuje cudo jer
oeca na ovim terenima. Pa i meni se desi da dodjem kuci bez udarca a tu sam i znam svaku
tacku Dunava u toku od 30km kao na obali tako i na vodi / u vodi  /.
Zoki

twister011

Idemo Zoki na lepsu stranu price. Ako Bog da vremena, videcemo se proletos dole, a ako mozemo i neke goste da docekamo, super. Da vide da i i mi konja za trku imamo.
Uzgred, u godinama kada sam se posebno razocarao, pomerili smo se jos 100km nize (ili ko zna koliko), ispod Kladova. Nasli jednog "divljaka" dole (Cedu Nerodovica), sprijateljili se i proveli fenomenalno vreme dole. Nije bilo odlaska bez dosta ulova i soma i smudja, a o izgubljenim cudovistima da ne pricam. Kasnije vremena nestade pa i na trene ispod brane nismo vise ni isli :crybaby2:

zivkovic.dm

Ma ljudi nije problek kupiti dozvolu jer imam barem ja mogucnost na 6 meseci preko plate ili kako vec jos.
Problem sto mene a mislim i sve nas neko zajebava. Na forumu pecaros lepo kaze covek o ovim terenima
na Dunavu - mreza do mreze. Dva dana max mogu da otkrijem smudja na mikrolokacujama ali posle toga
eto tarzana i mreze ispred mene. Po ceo dan su u camcu i kao bacaju mreze,razvlace strukove, buckaju
i sl. Cim me vide ili nas nekoliko na istom mestu dva dana - MREZA. I tu nemaju pardona jer ZAKON im
dozvoljava da je postave uz obalu / nema ono 50-100m / qwe017  qwe018  qwe081  qwe081.
I sada sta. Jeb.... ribocuvari, jeb... alasi A KOGA JA DA j...... Ne savi glavu i cuti.
Pa zamisli molim te one sirotane sto dodju na kej da ulove koju bodorku ili deveriku. 6.500 da plati za sicu
a uz to deverika u meri i sve ostalo. Gledaju kofe i bacaju ribu uz pisanje prijave. Baja za 65.000 ima pravo
sa mrezom da izvuce tone deverika, niko ne gleda meru i prodaje za 120 kinte kilo. A za kvalitet da ne pricam.
Ja 3 smudja ili 5kg po danu za 6.500 a on za 65.000 tone smudjaraka, somica - belu i ne racunam. kazu to im
je za gorivo pente. Ko je lud. Konacno ja necu da budem  qwe017  qwe018. Ko voli neka izvoli  qwe026  qwe037
Pisemo da gabuljaju u Cupriji svaki dan ali truba Dragaceva - oni rade sa dozvolom a mi sviramo uz .......
Zoki

twister011

Jbte, pa sta ti se sad desilo :wonder: Mene jos i grizla savest sto pisem crno, pa te na kraju i zamolih za oprost i za vracanje na vedriji ton, a sad ovo :icon_scratch:
Sada mi jedino ostaje da ja krenem sa ulepsavanjem :idea1: Mozda i uz Milanovu (Mamijo) pomoc :whistle:

zivkovic.dm

Ma ovo je vezano za bojkot kupovini dozvola za 2013 pa zalepih i ovde. Ja sam se pridruzio
bojkotu pa makar i ne pecao ove godine. ETO I ZASTO.
Zoki