Dunavske tajne Djerdapa

Autor zivkovic.dm, Siječanj 17, 2013, 19:15:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zoranzivkovic

Eto da se ponovo javim jer comp otkazao i ceo sistem srusen.
Drago mi je da ste bili u mom kraju i mogli ste da se javnete. Termin za ribolov i nije bio neki
osim lova smoa prirodnim mamcima. Sada je vec druga situacija i smudj se lagano budi iz
toplotnog udara. Voda se hladi i intezivno se riba sprema za zimu. Vobler dobitna kombinacija
mada jos uvek noc je zakon.
Zoki

Greys

Točno tako Zoki kako si napisao. Za sadašnji period neznam, ali je dobra informacija da se smuđ laganini budi i kreće jest. Mi se držimo dogovora da krajem 10mj opet dođemo u taj kraj  :icon_thumright:

zoranzivkovic

zoranzivkovic

Smudj promrdao ali jos je onaj sitan koji samo zanimaciju pravi.
Jos malo hladnoce i bice ono pravo.
Zoki

Greys

Zoki, javi kad krenu pravi, mi planiramo krajem 10mj, početak 11mj. vjerujem da će do tada krenut ''berba''  :icon_thumright:

twister011

Greys, mnogo zavisi od vodostaja, mada u tom periodu najmanje :icon_thumright: Ako svuda iznad nabija vodu, tj nivo raste, tad je pravi momenat za dole :icon_rabbit:

Greys

Twisteru, nadam se da ćemo ovoga puta trefit dobar vodostaj

zoranzivkovic

Ma u tom periodu nema trefiti ili ne trefiti. Mora da radi ALI samo mora da imate pratnju
pravih koji su odrasli sa Dunavom. Svaka cast svima ALI ima nesto i izmedju.
Slazem se ja da svako ima svoje vidjenje situacije i zna nesto. Stvarno, ja da odem na Dravu
i da nemam facu koja zna ja sam T R U B A. Nemojmo nikada zapostaviti ljude koji svaki dan
su na toj reci i poznaju migracije riba u tom trenutku. Dovoljno je promasiti 10m i TRUBA.
Camac u tom periodu i nije nesto prioritetan, jer smudj prilazi obali i mora se postovati svaki
termin -  NOC i DALJE AKTUELNA. O varalicama izlisno pisati ali ne treba tu neka filozofija.
Shedice spremite i imate smudja a moguce je i uloviti brkatu azdaju - sprema se za zimu.
Vodostaj nije nesto presudan ALI jeste temperatura vode. Pratite kada je ispod 12 jer ovde je
dodato +2 zbog jezera. OPTIMALNA vrenost temperature da se spreme za lazan mrest  :icon_scratch:
Zoki

PS Ima toga jos poodosta ali da ne tupim mnogo.

Greys

Zoki, svaka informacija je dobroošla, hvala  :icon_thumright:

twister011

Bez vodica je naravno sve cista lutrija. Mnogi su trcali u Djerdap slusajuci kojekakve price i gledajuci slike, a vracali se praznih ruku i rezervoara.
Dobro mesto je svuda tesko naci, a tamo gde svaki metar izgleda odlicno, mnogo, mnogo teze.

zoranzivkovic

Smudj je lagano usao u jesenju formu.
Ako tvister sugerise  - NEMOJTE NIKADA DOLAZITI - sve ribe nama APACIMA  :be happy:
Vodostaj i nije presudan - TVRDIM DECIDNO - ko ne veruje - moze opklada.
Zaboravite Djerdap * Prva zona zabrane Nacionalnog parka Djerdap - da nema problema.
Ima mesta ihhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaa samo treba znati.
ZZZZZZZZZZZZZZZ

twister011

Uffff Zorane, pa ti uprosti i objedini sugestije i zamerke (potpuno opravdane tvrdim) na koje potrosih i vreme i truda, u par recenica, sto je po meni ruzno >:(
Ova prva recenica
Citat: zoranzivkovic  u Listopad 08, 2013, 18:24:55
Ako tvister sugerise  - NEMOJTE NIKADA DOLAZITI - sve ribe nama APACIMA  :be happy:
niti je tacna, niti je iko to mogao da pomisli, a pomalo i vredja.
Ako se dobronamerno cita sta napisah, videce da sam samo govorio da ne treba srljati kao muva bez glave. Da je najbolje to raditi u dogovoru sa nekim domorocem tj vodicem.
Posebno u vidu imam ljude koji treba da prevale 400 km.
To vazi za sve terene na ovoj planeti pa i za Djerdap.
2. Sto se tice vodostaja, bitnost istog sam pominjao samo u toplijim periodima i za ribolov sa obale. Naravno, ni on  nije isti u svim delovima NP Djerdapa. U Golubinju sigurno nije kao u Golupcu. Pecanje iz camca je potpuno druga prica.
Pogodan vodostaj moze drasticno uvecati ulove i pruziti nezaboravne trenutke, ali nije presudan.

3. Sto se tice nacionalnog parka i desavanja u istom, tu sam lepo objasnio sta se desava i koje su zamerke. To niko ne moze demantovati, ali to ne treba da utice na odluku da li ce neko dolaziti ili ne.
Jednostavno olos (mestani, kontrola, policija....) je od potencijalnog najboljeg ribolovnog terena, napravio jedan sasvim prosecni i za vecinu "skup".
Ako si pecao i pre 20-15 godina a dobronameran si, znas o cemu pricam.
Na kraju, vise puta sam i sam pozivao i nudio se da pomognem u sto boljem boravku potencijalnih "turista".

Jos jednom cu ponoviti da moja pisanja nemaju nikakve veze sa utiscima koje gosti treba da ponesu odatle. Ja sam emotivno vezan za njega, tako da svo sranje koje mu se desava godinama, prilicno bolno dozivljavam.
Djerdap onakav kakav jeste, jedno od najvecih blaga koje ova zemlja ima, i sigurno ga vredi obici. Retke su posete da nisu bile ribolovno uspesne, tako da ga i zbog toga treba posetiti.