Školica ribolova smuđa!

Autor Kugla, Siječanj 18, 2013, 15:41:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

ssr 7, 8 9 u dekoru sfc, ft i s bi trebao imati u postavi...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

trba prvo nač te veličine pa novce za uzet? koliko su 8-9cm peneza?

Sg.Pepper

dec d vej aj lajk it....

joker

meni pored ssr i countdown ft i s mora biti u prvoj postavi bez njih nikud ne krečem.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

bb

Hudini

Da mu treba 5 godina da dođe do kile?! Ozbiljno?

mossi

Šaranu treba 3 godine (100-500-1000gr)

MIKA

Citat: maverick  u Studeni 30, 2014, 11:25:58
šta još imaš u po0stavi osim ssr-ova  :bye:
Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

raso

Citat: MIKA  u Travanj 08, 2015, 17:00:36
kedere :stripii: :stripii:

maverick

Citat: MIKA  u Travanj 08, 2015, 17:00:36

Od voblera...par orginala, hausky...dva tri megabasa 95 i 110, ostalo zanemarivo...imam ih oko 500 plus komada ali lovim na desetak...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

MIKA

ja ih nemam tolko ko ti ali ima ih oko 150, onda kad dodem na vodu neznam sta bi bacao  :BangHead:
a i to mislim sve rasprodat i ostavit si 10-20 kom da se nađe jer na vobler idem pecat  valjda 3 puta godišnje  tak da se ne mogu ni pohvalit sa nekakvim iskustvom  :dontknow:
Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

maverick

Oni koji su savladali zimski lov smuđa na Dravi, znaju da pojam plitka voda počesto zna biti i plića od metra i da se u momentu oni koji umiju loviti na takvim mjestima rastavljaju danima od ulova kapitalnih primjeraka. U početku nisam znao da i tokom ljeta smuđ u nekim momentima ulazi u plićake i situacija s ulovima zna biti ista kao i tokom zime. Sam ribolov u plitkoj i bistroj vodi je dosta tezak bez nekog vanjskog okidača jer prevara na takvim mjestima je jako teško ostvariva....
Ja sam se najviše nalovio tokom noci na takvim mjestima....ispuštanjem voblera preko mjesta gdje boravi ili pecanje na živog kedera s velikim predvezom. Iz mog kuta...zašto ta plitka voda...zimi nam je jasno....toplija voda...hrana mu uđe a sve se odvija u blizini mrijestilišta....ljeti...taj isti plićak se puno brže hladi tokom noci i keder postaje aktivniji...i mjesto opet postane aktualno....Počesto se zna dogodi da uspjesno lovim smuđeve a mjesecima ne prebacim tezinu glave od 10 gr...Troling na otvorenoj vodi nisam bas puno prakticirao, ali za ovako plitke terene izniman učinak ima vertikala ....ti plićaci obicno imaju dosta slabiji protok od same matice pa nema ni potrebe za nekakvim dodatnim usporavanjima čamca. Obicno tad vertikalu radim s dva stapa...na jednom je guma a na drugom keder na jig glavi....vrlo brzo se dodje do spoznaje na sta se javlja i ostanem samo na tome...

vedro

Ja probao vertikalu 10ak puta i ni cvoke. Sada posto sam se naoruzao novim camcicem i yamahicom pustim se do vas pa u ta 3 km mozda nesto kvrcne:-) :stripii:

raso

Ribolov smuđa na Dravi u plićim djelovima se dešava u dvije situacije. Prva je kad se Drava razlije i sav keder ode u travu na tim plićacima, a drugi kad temperatura vode ode preko 22 C. Svi plićaci na Dravi su ustvari pješčani sprudovi. Pijesak je termo labilan, brzo se na njemu voda ugrije, a isto tako brzo ohladi. Sam pijesak je u površinskim slojevima izrazito bogat kisikom, koji se oslobađa noću, odnosno kad se počima hladiti. Pijesak, odnosno sprudovi u Dravi su jednako dobri i zimi i ljeti.

Hunter

odnosno,di ima kedera,ima i smudja!
jednom sam uvatio smudja koji se parkiro metar od mojih nogu,stajo sam u vodi do koljena.