Školica ribolova smuđa!

Autor Kugla, Siječanj 18, 2013, 15:41:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

TonyC

No

:notworthy:  :notworthy:  daj mi molim te reci jel i na ovim drugim jezicima bilo psovki  :stripii:  :stripii:
:icon_king:   :bye:

urtelja

Engleski mi generalno lose zvuci, a psovke su im bas bas lose  :no:. Dok mi je "bazdmeg" leglo ko budali samar  :stripii:

šajzika

Morao guglat :stripii:

Poslano sa mog X6 koristeći Tapatalk

Audentes fortuna iuvat

mossi

urtelja

Nema dalje od psovanja na drugom jeziku, nemas osecaj sta govoris  :rofl2:

Mossi, dogovoreno, ili Sombor ili jos bolje Apatin, ali piva ili sljiva pada!

mossi

Ma gde god. U čamcu još najbolje!  :ok: :occasion14:

yopatami1

Jedan od boljih filmova koje sam gledao. Prava školica ribolova.
Bravo, Urtelja!

Blinkeras Međimurje

Danas pao smuđ 8,5 kg.Ovaj forum mi je puno pomogao da pojačam osobni rekord tako da hvala vam svima .Stavio bi slike ali neznam kako  :uf:

walpy

Nikada više ne planiram.
Ja samo živim ovaj život.
Ponekad kako želim,
ponekad kako moram.

No

Dal netko možda prati protok vode na rijeci,na kojoj lovi i prema tome korist varalice s obzirom na veličinu i tvrdoću.
Trenutni protok Save Jasenovac je nešto manji od 400 kubika u sekundi.Naravno da svaka rijeka ima osobnost i optimalnu brzinu toka
S obzirom na širinu korita i mikrolokaciju gdje lovim,protok od 600 kubika u sekundi mi se pokazao kao optimalan.  :ok:
Što je sporija voda to više koristim twistere i mekše shedove koji imaju oštre rubove repova. Naravno što je protok brži,veći, koristim veće mamce mesnatijih repova.
Isto  tako i na ovom protoku od 400 kubika postoje mjesta koja imaju brzinu kao kad je protok 600 kubika ili veći. Općenito ta mjerenja su nekakav trenutni prosjek,međutim u samom koritu rijeke može se nać za svakoga po nešto.Kad neće  :uf: onda preokrenem sve naglavačke. Nekad uspije ,nekad ne.
Jel ima još netko da obraća pažnju na protok .

maverick

Kod mene, što manji protok to jednostavnije uloviti ribu...recimo iznimno je pozeljno da bude ispod 600...sto se tiče varalica ima vječno neke trileme...zadnjih dana smudj je radio odlično i lovio se na sve...Dosta se oslanjam na orku zbog dobrog izbora veličina i mogućnosti kombinacija ali nisam uspio izvuci paralelu...protok-vibracija. Protok je , bar meni, SMJERNICA KOJA KAZE...što manji protok lakše je uloviti smudja na dubljim i udaljenijim mjestima od obale...lakse mi je zadrzati varalicu u zoni udarca....Prvotno sam mislio da veci protok nabija ribu u obalu ali sam se puno puta uvjerio u suprotno...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TopMix

Protok vode je relativna stvar za izbor varalice. Reka ne curi jednakom snagom blize obali ili dalje od obale, niti ima jednaku snagu s obzirom na dubinu....
Jedina prava procena sta i kako koristiti od varalica ili prezentacija mora se ustanoviti na licu mesta i za vreme pecanja u datim okolnostima.
Podaci o protoku vode vise mogu da budu od koristi kod prognoza vodostaja, posebno kad se prati protok pritoka

alex7777

Jel moze neko rec sta je ovo  :sha: 

:icon_scratch:

rj

Citat: TopMix  u Prosinac 16, 2016, 19:42:57
Protok vode je relativna stvar za izbor varalice. Reka ne curi jednakom snagom blize obali ili dalje od obale, niti ima jednaku snagu s obzirom na dubinu....
Jedina prava procena sta i kako koristiti od varalica ili prezentacija mora se ustanoviti na licu mesta i za vreme pecanja u datim okolnostima.
Podaci o protoku vode vise mogu da budu od koristi kod prognoza vodostaja, posebno kad se prati protok pritoka

oš kec-a ?
protok vode je vrlo bitan pri izboru varalice bilo silikonske ili voblera , ja iste modele shedova radim za različit protok vode (tvrdoću)
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom