Školica ribolova smuđa!

Autor Kugla, Siječanj 18, 2013, 15:41:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

stari Fox

Molim za savjet, naime radi se o tome da smuđ na jezeru lupa ma površini,zanima me koji vobler da forsiram. Nekad lupa i kad nema toliko sitne ribe na površini dosta je mirno.Ovo je jezero dubine do 2.5 m.
Drugi primjer je kada je na površini puno sitne ribe i može se vidjet kako cijela jata pršte. Dubina tog jezera je od 7 do 12 m. U oba slučaja me zanima koji vobler koristit i kako ga vuć. Iskreno se nadam da ču dobit iskren savjet, hvala    :kacsint2:

umpahpah

Slaven

Citat: stari Fox  u Rujan 25, 2013, 19:33:48
Molim za savjet, naime radi se o tome da smuđ na jezeru lupa ma površini,zanima me koji vobler da forsiram. Nekad lupa i kad nema toliko sitne ribe na površini dosta je mirno.Ovo je jezero dubine do 2.5 m.
Drugi primjer je kada je na površini puno sitne ribe i može se vidjet kako cijela jata pršte. Dubina tog jezera je od 7 do 12 m. U oba slučaja me zanima koji vobler koristit i kako ga vuć. Iskreno se nadam da ču dobit iskren savjet, hvala    :kacsint2:

Zoveš mene da dođem :toothy9: :icon_cheers:

zoranzivkovic

Iskreno - to se nikada ne zna. Moras da poneses vise voblera i da isprobas.
To sto galami po povrsini ne mora da znaci da su spremni na saradnju. Vise volim da ne
cokce i da se ne kurci. U svakom slucaju probaj na jezeru 1 plitkoronca - plivajuceg a na
drugom dubokoronca. Rapala - shad rap - ruzno pace 5 plivajuce + tonuce i obavezno nesto
od Ace Veselinovica - RITMO - TANGO 6. Ne bi se ja blesavio preterano.Kad jede jede i bananu.
Zoki

Miro

Malo da osvježim temu pošto ide zima a nekako mi vobleri više i bolje leže u ribolovu smuđa, a i na forumu prevladavaju tehnike jiga (često kada se peca iz čamca), muvanja, vertikale i ostalih stvari s gumom koje mi nikako ne idu u praksi pa čisto informativno par pitanja.

Dali kod hladnog vremena kakvo je sad i hladnijeg treba otpisati voblere ili ne jer očito da hrana smuđu nije na kamenu, na površini i bliže obali.
Dali netko uopće vodi gumu klasičnim povlačenjem i na što kod takve tehnike treba obratit pažnju

umpahpah

vobler definitivno ne treba otpisati zimi,cak sto vise lijepo se lovi,kao i sto gumu ne treba po ljetu otpisati,u biti svo moje pecanje je 90% guma ostalo vobler i muvanje,pa mozda nisam kompetentan!!! pricam o ribolovu iz camca!! e da a klasicno povlacenje vjerojatno mislis kao sto se meps vuce,to radim ali uz dno sa laganim tupkanjem po dnu a sad da vucem pod povrsinom e to ne radim,koristim je iskljucivo za dno!!!

Miro

Naravno po dnu, zbog toga sam i pitao dali uopće valja klasično povlačenje gume. Za površinu ni ne znam kako vući gumu  :D . Za to koristim vobler.

maverick

Meni je ova godina truba s voblerom, znači ne bas puno kapitalnih ulova..sve neka sića. Pa ako je po ljetu i jeseni, ne vjerujem da ce se za vobler promjeniti nesto osim ako vodostaj drastično ne padne. Vobler dolazi u jednu zanimljivu fazu...lov na sprudu...lov otpustanjem...i to je po meni najproduktivniji način ribolova....pričamo o slabijem protoku....o dubinama do 3 metra....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

umpahpah

znam di gumu vuku ko vobler pa sam zato ti to natuknuo!!!!

tole

meni isto vobler truba cijelu ovu godinu....skoro pa ništa

zvona

Maverick de mi reci kolika ti bude dubina na sprudu? i jel večinom lupi na stepenici ili se javi po cjelom sprudu?

maverick

Ako uzmemo da je kod mene svaki sprud na kojem lovim pješčani....ovisno o vodostaju riba se zadrzava na plicem ili na dubljem dijelu...i ili na vanjskom dijelu spruda ili unutra uz samu obalu.....tako da su dubine na kojim lovim od 80 centimetara do 4-5 metara, ali nekako najčesšce je to dubina izmedju 2 i 3 metra
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

aha..kod mene je prosjek nekih 3-4m tad koristiš odgovarajuči vobler da ide u srednjem sloju jel? neideš baš ispod površine..probavat cu to ove zime pa me zanima..

maverick

Pa da , u normalnom protoku ti ssr 9 ide do 2.5 metra...tako da imas sporu prezentaciju kakvu je nekad tesko postici s gumom u plitkoj vodi....imaš mogucnost odpuštanja voblera koliko imas špage na špulni...ja obicno puštam do 150 metara....te imas mogucnost pregleda varalicom puno vecu duzinu ne s klasicnim zabacajem....nepravilnosti na sprudu, poput anfala se pregledaju jedan po jedan...jer preko svih pređeš u jednom povlačenju

zvona

da..premda nemam volera puno..imam 15-ak ali snači ću se..imam voblera koji idu do 2-3m i pličih..Ružno pače dr mr shalov runer..ssr7 i onda njih 10-ak koje neznam napamet