Tracker

Autor SMT, Ožujak 02, 2019, 07:44:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravskispiner

Ako nešto znači, moj komplet koji teži ukupno cca 720 kg, 40 ks, potroši na relaciji luka-hulovski panjevi i natrag 12.5-13.5 litara. Vožnja 4050-4250 rpm.
Teci Dravo, Savo teci, niti Dunav silu gubi...

šajzika

Krivo je ispalo prepucavanje. Nekad to tak ispadne preko foruma.
Nisam vozio takve velike  camce a ni motore. Realno rjetko tko je j probao, pa nemogu donjet neki sud ni znanjem ni iskustvom.
Mogu se uhvatit samo ovakvih informacija i malo prokomentirat.
Kak sam i rekao ono sto si napisao o 50km/h i 12.5l/h mi ne stoji, jedino sto ima rezervu snage.  Idu camci toliko i trose  manje.

Kad razmišljam o takvoj potrošnji (12l o vise da ne pricam) onda se sjetim kad sam išao sa johnson 15 2t do apatina, spizdio 30l goriva plus ulje za mjesavinu.
Da sam s takvim kompletom isao svaki vikend na pecanje ,  na kraju mjeseca ispadne solidna cifra. Rata kredita stancica ili auta. Svi smo mi prosli 2t motore (neko vise a neko manje) i vjerujen da se sjecaju problema sa nosenjem kanistera i ostalog.

Sve stoji da uzitak tj uzivanje u vodi, nautici moras platit al po meni osobno to je malo previse. Posebno za nas ajmo reci pecarose.
Pricam o prosjecnim primanjima, prosjecnim potrebama i vremenu provedenom na vodi.
I zadanje, Dzaba ti takav komplet kad ti krivo sjest u njega i poterat ga da popijes kavu negdje iz zajebancije.

Ps. Morat cu mal ocistit trackera, ubaxit u temu potrosnja ljubimca :stripii:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Nema tu prepucavanja, nismo svi isti niti se isto koristimo onim sto imamo...Treba i napisati dosta toga da se vide iskustva...Malo nas to i sve skupa povuče....bar mene...čim vidim da netko nesto ima bolje poslozeno...zanima me, cisto da malo i ja nadogradim svoj komplet...pozitivna konkurencija je dobra...Ja sam se pobojao da netko nece ubaciti u ovu ekonomiju i prodaju ribe za popunjavanje troskova e onda bi bilo njesra  :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

majstor

Rap - sajle su bile mila majka, sve el. pinjoni i za to se javljaju greške. A svi volimo da pokazuje čim manje, samo sebe lažemo.  :laughing7:
Ne prepucavamo se, samo razmjenjujemo iskustva. Da svi mislimo isto, onda jbg. Pokušavamo pomoći.
O Johnsonu sve najbolje, imao 60 ps prije 20 godina na gliseru 4,20 m. Pola sata prijepodne, pola sata popodne ode 50 litara.  :pije:

im84

Nevidim cemu tolika fama. Covjek ide u njegovom ekonomiku 50kmh i trosi cca 12.5litara, ili kako je Rap samo drugacije napisao 2.5dcl/1km, jedno te isto. Pretpostavljam po podacima sa neta da mu je broj okretaj negdje oko 3000na 50kmh, niz vodu. A opet, vjerujem da spusti brzinu na 40kmh, da mu potrosnja pada na 8.5litara. I to je sve OK.
#foxrage
#fox_rage_fishing

mossi

Citat: rj  u Ožujak 07, 2019, 09:35:32
toliko je trošim sa 25 ks povečaj il če bit pokolj  :pirate:  :stripii:

Ma ne trošiš .. to je 25L /100km

mossi

A možda i trošiš .. ahh ahahahahahah moja Varalica troši i više ..  :glasses9:

pajdo77

Moj troši 7,5 i ganjam ga ko vrag svoju mater. Znam godišnje zgužvat i 20litara da se ne okrenem.

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

rj

Citat: Rap  u Ožujak 07, 2019, 12:15:56
@sajzika
Imaš video koji pokazuje potrošnju na brzini 50.
Ma može on potrošiti bez problema i 50 l na sat pri brzini 90 km/h možda i manjoj

i dalje stoji oklada...5 l u karnister i aljmaš - traverza 50 kmh...nazad ..dajem motor -ćamac - auto i stan 120 kvadrata.-..vi se dogovorite
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

rj

Citat: Greys  u Ožujak 07, 2019, 15:26:54
Nevidim cemu tolika fama. Covjek ide u njegovom ekonomiku 50kmh i trosi cca 12.5litara, ili kako je Rap samo drugacije napisao 2.5dcl/1km, jedno te isto. Pretpostavljam po podacima sa neta da mu je broj okretaj negdje oko 3000na 50kmh, niz vodu. A opet, vjerujem da spusti brzinu na 40kmh, da mu potrosnja pada na 8.5litara. I to je sve OK.

misliš da sa 3000 obrtaja ide 50 kmh?

Ivan Borojević

:hi: original tracker je skup camac i nema ih na vodi kod nas, ja nisam vidio nijednog a stalno sam na vodi. Kod nas su sve tzv. ko bojagi trackeri domace proizvodnje. Za domace potrebe su odlicni i dosta jeftiniji. I sam sam imao jedan takav meni odlican i veoma brz sa 25ks a potrosnja je bila 5 do 8 litara. I na moju veliku zalost morao sam ga prodati jer mi je zdravlje bitnije od jurcanja po Dunavu. Elem da skratim, sad nemam camac vec kajak u stvari 2 kajaka i kanu a nadam se da cu uspjet i brod prodati jer ga vec 2g nekoristim stoji na prikolici u dvoristu. Doktor mi je rekao da se moram kretati gdje ima puno kisika i zato veslam po Dunavu. Astma je jebena bolest i kad veslam osjecam se haj, hehe.

im84

Citat: rj  u Ožujak 07, 2019, 19:01:58
Citat: Greys  u Ožujak 07, 2019, 15:26:54

misliš da sa 3000 obrtaja ide 50 kmh?

To sam pretpostavio po podacima sa neta. 3000okretaja cca 12.5lit, mozda grijesim.
#foxrage
#fox_rage_fishing

rj

3000 obrtaja nizvodno i vjetar u leđa stoji možda cc 50kmh ali uzvodno sve drastično mjenja po istim uvjetima ,,,šteta što nije usliko ekran kad je ušao u Dravu  :toothy12:

jurajurajura01

Taj dan sam bio u camcu i tu je malo vise od 3000 okretaja na toj brzini

rj

znam da mora bit više ...alo to je 2100ccm ako ne griješim ...komplet je dobar meni se sviđa i nema potrebe vrtit šuplje priće na kraju krajeva šta će mi 130 ks ak ga vozim na pol gasa tu brzinu imam i sa 50ks u ekonomiku ..