Daiwa Morethan Branzino AGS

Autor SMT, Svibanj 14, 2019, 19:25:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

retfala

Jozo jel nisi rekao da se nerazumijes u svemirske brodove? :sha:...jel se to prosirilo znanje u par dana?

rj

u nove ne ali u svemir iz ere germina kontam sve  :rofl2:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

dravski pecaros

čestitam na kupovini :occasion14: :notworthy:

ovaj komplet izgleda savršeno u svakom pogledu  :hello2:

Citat: SMT  u Svibanj 16, 2019, 17:35:33
Daleko je bio kraj nedelje... Trece razgledanje je značilo da je moj... Bilo je pregovaranja dugih...

2h na vodi, bacanje otezanja samo, od 10 do 40g na visokom vodostaju, igranje...Meni za ispod i iznad ne treba(imam druga dva)... Odiše snagom, vrhom čita dno odlično i najmanju promenu oseti... 120 neki gram težak, oštar i brz...

Na moju veliku žalost, nisam verovao da će neki drugi moji odlični štapovi morati “na doboš”... Ne vidim im primenu... :no:

O manama, ribama, udarcima, itd itd, za koji mesec...

[/url

SMT

Dravski,

Hvala...  :hi:

Toliko od mene :icon_salut:

Kugla

Čestitke, neka se kroz sezonu dokaže da je prava zamjena za druga dva koja spominješ  :occasion14:
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

SMT

Hvala,

Potrudicemo se da ga uposlimo... Verovatno ću procentualno najviše sa njim pecati jer me je zainteresovao jako... Sa ostalima, videćemo, otom potom, neka odmore...

Bacačke sposobnosti su izuzetne ako ne pričamo samo o dzigu( posto ne pecam samo na to)... Rapala zavisno od modela odlično leti, dok japance kao ovog sa slike “ispaljuje” momački...

SMT

Za svaki štap koji kupim kažem, “ nema dalje” ...Šta drugo reci za sam vrh Daiwine ponude... Valjda je to ljudski i prirodno... Naravno, proizvodjaci će u vremenu koje dolazi, napraviti i bolje stapove... Videćemo...

Proslo je sad već dosta vremena, izlazaka mnogo,  nešto i ulova... Voblere plitkoronce ispaljuje i povlaci bez problema... Shad Rap dubokoronac “vozi” bez problema... Sa dzig ovima do 30g + gumica, nema problema... Za teze, koristim nešto drugo ali recimo da se najbolje ponaša sa glavama od 10g do 25g... Ukratko, štap je pravilno deklarisan... Citanje dna je posebna priča, sonar... Detekcija udarca i svaka prepreka na dnu se “pitko” oseti...

Namenjen prvenstveno ribolovu smudja kod mene ali rezervna snaga se vidi, za neka iznenadjenja eventualna...

Karike, blank, rukohvati, sam kvalitet stapa, tu ne treba puno reci trošiti... Strasna je to igračka...

Ako mu treba traziti neke mane i dalje mislim da je preskup, pa iako je od Daiwe... Druga stvar jeste, da nisam neko ko robuje priboru, pa mi briga o ostavljanju ovakvog stapa po čamcu stvara malo pritisak... Bzv je to bacati po čamcu, malo brige se mora povesti...

Elem, da zaključim... Imam još par kvalitetnih kompleta pored ovoga... Jednostavno mi se ništa drugo ne uzima u ruke posle njega, ponekad moram jer ne pokriva sve situacije... Veliki užitak je loviti ribe sa ovakvom prackom...

Pribor i dalje ne lovi :hi:...

No

:hi:  Mislim da je kod ribolovnih štapova nesto suženiji prostor za napredovanje i neka revolucionarna napredovanja jer se radi o jednostavnom obliku i zadanoj formi koja se ne može mijenjati.

Nesto slično kao i utrka na sto metara. Sve je manji i manji prostor za obaranje rekorda a kad i ako se to desi to su dijelići djelića razlike od postoječeg.
I
Naravno kod ribolovnog štapa je prisutna priča koja ga prati.  Tu prostora uvijek ima za proširiti priču a s njom i cijenu

Kako god bilo da bilo to je vrh svijeta.
Nema dalje

Sigurno je zadovoljstvo pecati s takvim priborom.

Jedino što to zadovoljstvo kvari je strah od oštečenja i nesto veča pozornost posvećena  paznji samog štapa
Nešto slično kupnji skupog automobila i straha kod svakog parkiranja hoće li ga netko ogrebati. 

Sto su ti strahovi veći zadovoljstvo postaje manje

Tako na kraju sve opet postane relativno  isto kao život i svakodnevna borba sa strahovima.

Da bi se koristio takav pribor i optimalno uživalo u njemu i ribolovac bi trebao biti na tom nivou.
Meni se čini da pratimo iz dana u dan jednog upravo takvog

:ok:

TopMix

Koliko sam shvatio iz ove teme, radi se o štapu koji je zapravo varaličarski dunavski univerzalac. Recimo, štap za blinkanje smuđa, al izdržaće i brkata iznenađena većih gabarita, naravno, uz adekvatnu strunu i mašinu (i znanje ribolovca, naravno!)
Setih se onih forumaških tema "univerzalac - da ili ne ?" Ovaj štap može dati mnoge odgovore na to pitanje, u korist univerzalca. Nije mala stvar da uspešno pokriva glave od 10-25gr pa još i razne voblere, da je pri tom extra osetljiv i optimalno oštar, da lepo čita dno i prenosi informacije, da spada u izuteno lagane štapove na toj dužini, a da ima dosta snage za izvlačenje i zamaranje ozbiljnih riba, a sve to u Dunavu, pojačanom toku, dubini...
Na sve to još jedan osećaj zadovoljstva sa kupovinom novog štapa. Svideo ti se na prvu, pa te onda zagrejao dok nisi proključao i latio se bankarske kartice, a onda kad si izašao na vodu, tek onda si  skontao koliko je štap još bolji nego što si se nadao... E pa druže Jovice, uživaj, nek ti je srećom, nek te dobro služi i nek ti je BISTRO  :occasion14:

Jožef1

Čuo sam i od drugih spinaša, prvoklasan štap  :ok: Neka te dobro služi. Bistro  :hi:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

SMT

Citat: TopMix  u Listopad 15, 2019, 12:49:38
Koliko sam shvatio iz ove teme, radi se o štapu koji je zapravo varaličarski dunavski univerzalac. Recimo, štap za blinkanje smuđa, al izdržaće i brkata iznenađena većih gabarita, naravno, uz adekvatnu strunu i mašinu (i znanje ribolovca, naravno!)
Setih se onih forumaških tema "univerzalac - da ili ne ?" Ovaj štap može dati mnoge odgovore na to pitanje, u korist univerzalca. Nije mala stvar da uspešno pokriva glave od 10-25gr pa još i razne voblere, da je pri tom extra osetljiv i optimalno oštar, da lepo čita dno i prenosi informacije, da spada u izuteno lagane štapove na toj dužini, a da ima dosta snage za izvlačenje i zamaranje ozbiljnih riba, a sve to u Dunavu, pojačanom toku, dubini...
Na sve to još jedan osećaj zadovoljstva sa kupovinom novog štapa. Svideo ti se na prvu, pa te onda zagrejao dok nisi proključao i latio se bankarske kartice, a onda kad si izašao na vodu, tek onda si  skontao koliko je štap još bolji nego što si se nadao... E pa druže Jovice, uživaj, nek ti je srećom, nek te dobro služi i nek ti je BISTRO  :occasion14:

Miki,

I kući i u firmi sam blizu otkaza :stripii: :stripii: :stripii:... Tako da ću možda imati više vremena za Dunav, pa ako mi neko sendviče bude donosio možda bi mogao i kvalitetnije recenzije napraviti :stripii: :stripii: :stripii:

TopMix

Ma, ne sumnjam ja da ćeš ti već rešiti to i kući i u firmi... Eto ja napr., kad sam tako pod pritiskom, a voda me zove, lupim rukom o sto, uzmem brate godišnji odmor pa se napecam do mile volje  :stripii:
Uzgred, vidim ja da si i ti zreo za čamac sa kabinom (i pratećom opremom, tipa grejanje, frižider, lap top...), Tunja, Mario, Stepa i ostali, odavno su prošli kroz te faze ... :uf: :icon_thumright:

maverick

Ali smo i prije njega davno bili na psihijatriji...pa nam je sad opusteno  :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

feco

Evo ga uskoro novi......samo šminka ili ima nešto bolje u duši ?
BRZO I BEZ VEZE