Graphiteleader

Autor SMT, Svibanj 29, 2019, 12:55:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ervin

Imam utisak da se Škorpion fokusirao uglavnom na morske modele, što ne pomaže baš puno nama na velikim rekama. Od cele Škorpionove palete možda ima poneki Tiro da odgovara za klasik džig. Ali kao što je No dobro primetio, nema udarnih modela koji su nam zanimljivi.

S druge strane, za vobler ima sigurno modela koji su odlični, ali ne bih da pričam napamet, jer njih uopšte nisam proučavao...

miha

ako imaju ove modele  možda postoji mogučnost da Škorpion narući ono što se nama čini interesantno .....

Sg.Pepper

Blank je jako tesko ili nikako nabaviti! Sto se narudjbe tice u skorpionu, pricao sam sa gazdom i samo je odmahnio! Znaci nece. (Bar je tako bilo prije godinu dana)
dec d vej aj lajk it....

alexdja

Na sajtu Olimpika ovi modeli su u posebnoj kategoriji, Export/Russia...

Čak za svaki štap kad se uđe na stranicu zasebno, piše "for russian market only"...

Ima ih u Švajcarskoj, ali biće da je Miki sklopio dogovor sa Midom, pre nego s Olimpikom...
       Nema više divljeg bučka. :no:

tutnja

Da, i on i Latvijci te modele naručuju iz Rusije, Mida je eksluzivni uvoznik i distributer.

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

SMT

Nešto vremena je i proslo...

Posle tog prvog oduševljenja i euforicnog utiska, vreme je za drugi... Nešto se i otpecalo... Čini mi se da sam napravio dobar izbor, zadovoljniji sam nego na početku... Sto ih više koristim, sve sam zadovoljniji... Ipak je teren i rad sa njima, najbolje merilo...Treći utisak će verovatno biti najjači...
Otom potom...

Mnogi moji stapovi koje imam i koje sam imao, deluju dosta neuporedivo, iako sam sa svima manje više zadovoljan...Ode to sve napred... Moguće da će i ovi GL biti brzo prevazidjeni, ko to zna...Ponavljam, nekome je to sve isto...Ko hoće da prepozna nijanse, koje nekad prave razliku iz tog ugla možda i nije bas isto...

Priča i utisci su iskljucivo o dzigu... Ništa vobleri i glavinjare, niti ja ova dva stapa vidim tako...

To pipanje dna- sonarenje sa ovim štapovima,  to je to :ok: :takoje:... Prenos udarca-detekcija tj put od njega do mog mozga i refleksna reakcija ruke je za mene,  na odličnom nivou, kao da sam i prebrz... Snaga koju poseduju  oba stapa je evidentna uz veliku dozu suptilnosti...Kada se to prenese na ribolov smudja, čemu su zapravo namenjena oba stapa, ta snaga znaci potpunu kontrolu ribe i situacije, ja bar oko toga nemam dilemu... Da li će to biti čvrst stav da je to samo za smudja, nisam siguran, možda ga i revidiram...

Kako stvari stoje, bliži sam trecem graphiteleader u, nego sto će u oglasima završiti ova dva... Bar za sada tako mislim...

Da se razumemo, niti sam ja ozbiljan ribolovac, niti su ovo ozbiljne ribe ali se teško za stapove može reci da su neozbiljni... I dalje mislim da nisu skroz savršeni ali to su sitnice i moj lični ukus...

Ostalo je nešto materijala, pa se smontiralo da se to vidi kako se u akciji ponaša... Da su ribe veće, ne bi se ni snimalo...
Nisu me nikada iz Daiwe pozvali, možda me se sete iz GL, pa mi daju da probam 130 modela...

Evo kako je to na “ testu” izgledalo u oba slučaja... Više da svako stekne neki svoj utisak, jer sam ja slab “tester”... Ribe su prvo zamorene propisno, pa se tek onda pristupilo snimanju ali delici se mogu videti... Telefonom snimam sam, pa je tako kako je...

U glavnoj ulozi je ustvari Swifty ali o njemu smo već sve rekli, potvrdjuje samo to...  Graphiteleaderi su tema, može i u epizodnoj ulozi...

Vivo Prototype

Super Vivo...

tutnja

Hm... sviđa mi se taj super vivo, dizajnom mi baš fino pogođen o kvaliteti, naravno, nema rasprave.

Poslano sa mog P10_HD_EEA koristeći Tapatalk

feco

Kada čitam tvoje recenzije uvijek imam dojam da čitam neki ribički magazin u kojem pišu veliki i poznati ribolovci. Ti to svakako jesi i kako onda možeš reći da nisi ozbiljan ribolovac ? Svaka čast na skromnosti, ali svi mi ovdje znamo da nije tako.
Pohvale za tekst.  :clap2:
I za kraj......a jesi izvozao onog somića tamo-vamo, jadnik nije znao ni di je   :stripii: :stripii:.....al dobro, to je bilo za potrebe snimanja. Pozz  :hi:
BRZO I BEZ VEZE

Ervin

Lepo si spakovao kadrove, nema šta. Adekvatna recenzija, u granicama mogućnosti net-a, pošto GL treba osetiti. Već na suvo obećava, a tek na vodi kad ga malo ubaciš u pogon, otvore se nove dimenzije. :toothy9:

I ja sam moj Vivo Nuovo malo istestirao ovih dana, uhvatio stvarno neozbiljnu ribu, smuđarka oko pola kile... No barem sam imao nešto na štapu što se mrda.
Što se tiče performansi, stvarno su ga opasno spakovali, opseg glava subjektivno taman u opsegu koji je naveden u specifikacijama. Osetljivost fenomenalna i na kraju kad se na to sve doda da su baš lagani, užitak je kompletiran.

Sad samo čekam da mi se neki dvocifreni slinavac pojavi, pa da vidimo koliko snage se krije u tim silnim slojevima karbona!? :headbang:

SMT

Citat: feco  u Svibanj 05, 2021, 20:11:23
Kada čitam tvoje recenzije uvijek imam dojam da čitam neki ribički magazin u kojem pišu veliki i poznati ribolovci. Ti to svakako jesi i kako onda možeš reći da nisi ozbiljan ribolovac ? Svaka čast na skromnosti, ali svi mi ovdje znamo da nije tako.
I za kraj......a jesi izvozao onog somića tamo-vamo, jadnik nije znao ni di je   :stripii: :stripii:.....al dobro, to je bilo za potrebe snimanja. Pozz  :hi:

:stripii: :hi:

Jbg,  takva im sudbina ovaj put bila ali za uzvrat preživeli su :hi:...

Učinilo mi se posle par kontri, da bi mogli biti mirni i ucestvovati u kadrovima i eto, pristali su :hi:
Nisu toliko ni loši glumci bili...

šajzika

Citat: feco  u Svibanj 05, 2021, 20:11:23
Bas ga lijepo opise. Plus veliki, sto znam da nije ničiji maneken, placen da pise u superlativu.

Da su neke kuce mal pametnije, unajmile bi ga pa nek testira i pise recenzije

Ps. Ak budem imao srece da odem kod majstora u Apatin, pa mal na vodu, isprobat to "zlo", bit ce ljepo
Audentes fortuna iuvat

tutnja

Moj tek danas stigao u Latviju, naručen 13.04.
Sutra kreće k meni, znači još nekih tjedan dana čekanja ako ne zapne negdje
Preživiće se nekako, još je lovostaj, a zbog probijanja dogovorenog roka pao je i pristojan popust.
Uff, jedva čekam da i to protresem, makar i na suho..

Poslano sa mog P10_HD_EEA koristeći Tapatalk

SMT

Iz nekog mog ugla... Stvar ukusa ili kako god... Gledajući sliku koju sam pravio za drugu temu, uporedni test iz glave, tj ono sto mi pada na pamet...

Riboloveci ovih dana sa sva tri neizmenicno, mogu potvrditi ono sto sam i ranije negde napisao... Pre toga, treba reci da se tu radi o štapovima visokog ili najvisljeg kvaliteta i tu dileme nema... Neka premijer liga...Ako idemo u sitnice, meni i dalje više odgovara ergonomija rukohvata kod morethana... Na graphiteleaderima je to nešto deblje... Kod mene, tu Daiwa odnosi pobedu ako je to neka mana kod GL...Drugi je i oblik stapa, više ide u konus GL...

Kad radim sa 2 GL ne primetim to uopste, ubacivanjem morethana u manevar, osetim to... Nastaviću da pecam sa sva tri, to nije nešto sto utiče ne znam kako na praksu... U nekom momentu sam razmišljao otudjiti morethana kako bi sve vreme posvetio GL... Nadam se da mi takve ideje neće padati više na pamet... Moram priznati, da mi je taj štap legao više nego bilo koji drugi... Ozbiljna je to motka za mene... Različiti su oni i koncepcijski, blankovi, pa možda nije za ne znam kakvo poredjenje... Ali taj koncept morethana, masinice 2500, tanke strune, itd itd, je nešto sto u ribolovu smudja daje meni neku draž... Iako je taj štap branzino po nazivu, jako lepo on “štrika i overava” dunavske branzine...

Super sam zadovoljan sa GL i to zadovoljstvo se povećava iz ribolova u ribolov, samo će morati još dosta da rade da bih rekao, nezamenjivi su... Ozbiljno rade sa dzigom, to dole “sonarenje” je vrhunsko... Neki stapovi jače gramaze koje sam imao/imam u čitanju dna dole zaostaju debelo u poredjenju sa Super Vivom...
Sa ovim Prototype 10-42 sam bacao sada i 35g glavu u brzem protoku, čisto znatiželje radi,  za nuždu on to odradi sasvim sasvim korektno...
Mislim da bi to u nekom slabijem protoku bilo i svih 40, dosta od tog stapa... Ne znam da li ima smisla ići dalje jer izlazi iz zone komfora...

Prototype iako tb kao morethan je blankovski jači štap... To se oseti, deblji je to blank... Po meni više može poneti(iako je to za svakoga različito) i akcijski postoje neke razlike... Dzig motka, bez dileme... Taj udarac kad dođje na njega, to je to, nema tu šta za dodati ili oduzeti...

S druge strane ako bih Super Viva poredio sa Lesathom CX sa kojim sam zadovoljan i koji itekako ima svoju namenu, teško je to... Možda i ne ide takav test... Ipak je taj GL klasa... A ja sam verovatno napravio poredjenja koja su teško uporediva... Ali to su moji stapovi, pa na glas razmišljam... Ako se ide po nameni, svaki ima svoju funkciju, pa bi tu priča mogla i stati uz standardnu floskulu, da pribor ne lovi...

Elem, tema je o GL... Mogao bih svoje dunavske situacije (dzig, laki-srednji-teži) pokriti samo sa ova dva stapa  i to je fakat...

tutnja

Stigla bebica napokon
Koja šiba.. malo je reći da sam oduševljen..
Jedva čekam probu na vodi, zlo od štapića i na suho!

Balans potpuno nebitan na kompletu ispod 300g ali odličan!

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

SMT

Bra’o...

Na koju vodu ide ta gramaza?