Graphiteleader

Autor SMT, Svibanj 29, 2019, 12:55:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Citat: Harley  u Svibanj 06, 2022, 12:01:44
Stigao i treći,  sada je dosta!

Prvo,

Čestitam na izboru…

Drugo,

Dosta je… To ti je pocetak i kraj, ne traži dalje, nema trenutno kod GL :hi:… Možda kod drugih proizvodjaca ima…Ja sam probao dosta GL, mnogi mi se nisu dopali… To je i normalno, ako znamo da ih ima 135-140 vrsta…

Sad ćeš da vidiš šta ta “debljina” vrha donosi u praksi…Sa tim vrhom ćeš baciti i 25-27 g glavu, to tebi ni ne treba… Sa 10-15-17-20 g, ćeš prosviravati smudjeve kao sito…Nece znati gde se nalaze posle kontre, kad saznaju biće već u čamcu, kasno im je…U odnosu na ta 2 GL koja imaš videćeš razlike( a oni su dobri) , kao i u odnosu na druge stapove… Ponesi ih sve na vodu i znaces tačno o čemu pričam… Testiraj, neizmenicno…

Super Vivo u toj istoj tj približnoj dužini i gramazi ( GL nema dva ista) je po materijalu bolji štap tj pleten je ceo… Nije brzi… Prototype ima OSS i videćeš šta on donosi na tih 1,5mm u vrhu, super Vivo nema… Pecaj malo, osetices to sve uz adekvatnu strunu i debljinu udice…Uz takav štapić sve komponente moraju biti složene, kako treba…

Vrhunski štap, ne gledaj više ništa… samo pecaj.. I da, nije on uopste skup za ono sto će ti pružiti… Skup bude, tako da ga kupis da kazes da si imao, pa prodaš, nešto “izgubiš” ili kako već ide… Kad pecas i upecas sa njim redovno, jako je isplativ… naravno, ne kroz materijalno nego kroz osecaj…

Sve sto ovde nije tačno napisano, može meni javne kritike :stripii: :hi:… Ako ti se ne dopadne štap, možda imam i kupca za njega…

Negde sam i ja video taj štap :hi:

Harley

Do sada sam u približnoj gramaži lovio na HR Zander Force 7-32, bio je dobar , a GL budem uskoro.
Living your dreams, do not dream the life

SMT

Stvar je malo i stila nas samih, nacina i pristupa ribolovu oko izbora stapa…

Da ne udjemo u preveliku filozofiju, radi se o suptilnijim štapovima, na prvom mestu…

Harley

Teško je o nečemu suditi dok ne probaš,  sve je u mogućnostima,  voliš možeš,  što je netko napisao na forumu prije par mjeseci, " Nemam ja više vremena razmišljati da li je skupo ili nije"

SMT

Ja svakako iz jedne daleke zemlje, imam obećan ručak i krempitu ako te “ubedim” da štap ne valja…
Na dobitku sam, kako god…

culy

Citat: Harley  u Svibanj 09, 2022, 05:13:39

Do sada sam u približnoj gramaži lovio na HR Zander Force 7-32, bio je dobar , a GL budem uskoro.
Bas me zanima usporedba ta 2 modela. Moras napraviti usporedni test :)

Inace ove godine izlazi i nova serija Graphiteleadera - Severo prototype.

Harley

Nemam više HR , prodao

Harley

Citat: SMT  u Svibanj 09, 2022, 07:24:53
Ja svakako iz jedne daleke zemlje, imam obećan ručak i krempitu ako te “ubedim” da štap ne valja…
Na dobitku sam, kako god…
Taj lik će odmah raditi prepravke na GL, znam ga jako dobro

SMT

Citat: culy  u Svibanj 09, 2022, 08:26:38
Citat: Harley  u Svibanj 09, 2022, 05:13:39

Bas me zanima usporedba ta 2 modela. Moras napraviti usporedni test :)

Inace ove godine izlazi i nova serija Graphiteleadera - Severo prototype.

Evo bas gledam… Nisam video do sada… Ne vidim slike, dizajn… 5 modela, meni zanimljivih dužina… ima čak i jedan u H varijanti… Ovaj prvi bi takodje mogao biti zanimljiv 792 MH… Deluju po oznakama, da bi mogli imati primenu i kod nas…

Nema cena, ne znam kada su mislili da ga puste u prodaju!?

culy

Ovde mozes videti dizajn, nisam ih bas razumeo ne prikazuje mi prevod.

tutnja

A jbg, moraju izbaciti novi model..
Nemaju Rusi više nijedan aspro, svi su kod nas

Poslano sa mog LG-V50 koristeći Tapatalk

tutnja

Severo prototype..
Ukratko, po njima trenutno najbolji džig štap koji postoji na svijetu
T1100 grafit plus mx40, plus, plus.. torzite vodilice..
Dizajnom još tanji, lakši, brži, krući.  npr. 802m tb 5-28 je težak 116g, a po njima radi do 30 bez problema.
Osnovna namjena po rusima, džig i samo džig, lov u hladnoj vodi i složenim uvjetima, neaktivna riba (smuđ), mrljavo uzimanje..
Osnovni naglasak je stavljen na vizualnu detekciju, vrlo živahan i osjetljiv vrh koji dozvoljava korištenje tanjih struna i manjih glava, npr. po njima gdje inače ideš sa 50g i strunom 1.5-2 ovdje ideš bez problema sa 1-1.2 i 30-35g glavom. Taktilna osjetljivost je stavljena u drugi plan iako se tvrdi da "čuje" vrhunski.
Znači, tko očekuje neku banderu ili pritku za paradajz, mogao bi biti razočaran
O cijeni ništa konkretno ali i po njima vau

Toliko ukratko, nije mi baš ruski toliko dobar, pa je moguća i pokoja greška u ionako slobodnim prijevodu. Biće tu ionako dosta pisanja i videa kad se pojavi u prodaji..

Poslano sa mog T40Pro koristeći Tapatalk

Thechoki

Ukoliko bude bila neka javna nabavka ovih motki ja bih  se pridruzio. :bye:

SMT

Najbolji koji postoji na svetu???

Al ga seru i Rujkani… Vole “ posoliti”…

Pa šta ćemo sada!? Ko će to doneti? Pa nećemo valjda mi ovde na forumu biti najgori da ne probamo taj štap, “ najbolji na svetu”!? Ko će, jbt?  Da ne bude uvek isti…Ja već 4x kupujem.  :stripii: :hi:

Pa o čemu ćemo ovde sr..i :stripii:… Imamo 5 GL na forumu i 55 stranica… Šta bi bilo da imamo više, jbt!? 90% foruma bi nas poslalo u 3 pm :stripii: :hi:

Thechoki

Ja sam vec potegao sve kontakte da resim nabavku sto pre.