ALU-BEL

Autor maverick, Travanj 09, 2020, 19:58:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ALU-bel

Citat: pajdo77  u Prosinac 15, 2020, 02:50:08
Jako lijep čamac kao uostalom i svi koje sam vidio a u sebi nose naziv Alu-bel. Nisu ga pojele prevelike komore,može se hodati okolo i bacati varalica sa obje strane jer je konzola na sredini. Jedino što me zanima kao laika bi li mogao ići solidno sa 15-20 hp. U zadnje vrijeme su se počeli kupovati jači motori ali dobar dio ljudi vozi motore gore navedene snage. Isto tako većina njih ne može odjednom mjenjati cijeli komplet čamac-motor tako da je prisiljena voziti novi čamac sa starim motorom još koju godinu nakon kupovine čamca. Znam da se može napraviti za svakog nešto po želji kupca ali ako je moguć raspon motora od 15 hp pa do 30 npr na ovom čamcu to bi bio čamac za široke narodne mase  :baba:. Može bez konzole-na ruku,može i sa njom,može jači i slabiji motor,to bi bila ideala. Da se odmah ogradim,ja nemam pojma o nautici pa vjerovatno ima puno rupa u ovom mom monologu,samo na glas razmišljam  :hi:
Može od 15-50 ks... Testiran slican takav sa 15 ks , krajnja brzina bila cca od 43-45 km/h...

pajdo77

To je pravi posao onda. Svaka čast  :ok:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Jel to onaj novi s onim bocnim komorama?

Edit

Jeje, sad sam pogledo.
Bas dobro

Vidio sam nekidan uzivo uratke na dunavu
Bas su za pohvalu
Audentes fortuna iuvat

ZeroCool

maverick

Nije folija...ovo je obojano

ZeroCool

Citat: maverick  u Prosinac 21, 2020, 16:43:47

poslao mi je miha poruku da nisu folije kako god izgleda top .....poceo sam i ja da razmisljam o ovako necemu za sezonu  :stripii:

miha

Citat: ZeroCool  u Prosinac 21, 2020, 17:22:50

poslao mi je miha poruku da nisu folije kako god izgleda top .....poceo sam i ja da razmisljam o ovako necemu za sezonu  :stripii:
...prvo kreni sa novim naočalama.... :eek: :stripii:

ZeroCool

Citat: miha  u Prosinac 21, 2020, 17:47:08
Citat: ZeroCool  u Prosinac 21, 2020, 17:22:50

...prvo kreni sa novim naočalama.... :eek: :stripii:

:stripii: :crybaby2:

nele01

Mario jesi li ikad pomislio da napraviš kombinaciju. Spoljna kada aluminijum, a unutrašnja od plastike. Da li je to uopšte moguće, spojiti te materijale.

maverick

Ne znam kojeg Marija pitaš... :stripii: Moja želja je oduvijek bila veliko aluminijsko korito...7, 6 metara duzine 2,5 širine...dva metra u tabanu i da ja napravim kabinu i cijelu unutrasnjost u tipu kontra štampe. I ovaj aluminijski čamac je prvotno bio tako zamišljen ali tesko bih to uspio napraviti napraviti za neko razumno vrijeme uz obiteljske obveze, posao...druge hobije...tako da sam u dogovoru s Alu Belom odustao od takvih zamisli i otišao u drugom smjeru...Poslusao sam neke njegove savjete oko palube....konzole...i sad sam u fazi da gore ide bimini tenda i nešto di cu prespavati pet puta godisnje...i jednostavno sam u fazi kad o nekom krovu nad glavom ni ne razmisljam . Ono s komorom i pumpom za izbacivanje vode je dobilo neku drugu dimenziju...Pecanje je postalo jednostavnije...dodjem okacim sonar okrenem kljuc i pecam za deset minuta na bilo kojoj lokaciji...ne zezam se s ceradom...jednostavno navikao se ovako

Rap

Sreca pa ti se navike brzo mjenjaju al priznaj u ovo vrijeme kabina bi dosla ko kec na jedanaest

maverick

Kabina je uvijek dobro dosla...ovisno o vidu pecanja. Meni se stil pecanja promjenio...gas lijevo...gas desno...izadjem nekad i dva puta dnevno...nekad ne odem par dana...Ali tko zna na sta ce me odvuci do proljeca  :stripii: prije sam izlazio na vodu svaki tren kad sam imao prostora...sad vise ne, odem kad je lijepo i kad uzivam...kad je vrijeme lošije...ni ne izlazim...

Rap

Ma imas i to pravo.Kad je hladno izlazim ali u satoru sa peci na drva