VARALICA II .. novi početak

Autor mossi, Lipanj 04, 2020, 19:36:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ossa

Posle razradjivanja prvih 5-10 h, čorba  100 oktana, plus oktan booster. Ima da poleti varalica, da joj daš ime yo zuri magnet transfer. Samo da ne bude pilker
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

ici ce tu broj veca elisa i bit ce to dobra brzina...motorčina je to....samo me zanima kako da je servis manual na hr jeziku  :sha:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Vidim ja da će biti edukacija na samitu.. u Godou! 

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

retfala

Krizni štab je vec održao telefonsku sjednicu :stripii:

maverick

Jebiga Mossi , dodje mi da riskiram samoizolaciju, sjednem u auto i dodjem da isprobamo taj camac...ovdje se vode bitke vece nego ikad prije....Tunjo drzi prvu crtu obrane...bubaju se cifre...brzine...potrosnja..itd itd itd....ako ne spustis camac u vodu i napises bilo kakav rezultat nece ti ni imati tko doci u tu birtiju jer cemo se svi medjusobno posvadjati ... :stripii: :stripii: pa ti samo i dalje nastavi tako opusteno  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Čamac ide na testiranje u petak i verovatno će ostati na vodi neko vreme, onda malo po kroviću pa opet nazad na vodu.

retfala

Nakon ovakvog faceliftinga mozda bi prikladnije ime bilo Varalica lll .... :headbang:

mossi

Ne može se menjati ime tek tako.
Postpjala je Varalica I čamac 6x1.1 sa kabinom alu nitovan .. imao ga godinu dana.. moj prvi dunavski čamac.. kupljen u očajnom stanju .. reparirao ga čak i ofarbao u nebo plavu metalik..
Varalica II je čamac koji imam 10 godina, brutal od čamca preteča većine čamaca koji su nastali usavršavanjem mog pionirskog projekta.
Jedno kratko vreme postpjala je Varalica III mali portabl aluminijum 3.8x0.8 .. ispod 50kg, završio na dnu tilvare na jedom od druženja.  Izvađen ali ga prodao posle par godina...

Tako da ako budem menjao čamac imam neki osećaj za filing da se neće zvati Varalica IV ..

maverick

No

Da bi facelifting bio  potpun bilo bi dobro dodati nešto boje kao kod ALU-BEL-a   :ok:

Možda da ga ovdje virtualno obojiš tek da vidiš da li ti se sviđa

mossi

Aaa farbanje radnih čamaca zaista nije neophodan, poprilično poskupljuje priču i ipak je farba relativno osetljiva stvar i lepa je ako se čamac koristi za lov dvonožnih jedinki.... 

mossi

Da dan ne prođe bez problema evo jedan poprilično nezgodan... slike govore više od reči...

A to je samo jedan deo problema iste priče.

Sve u svemu .. ofarbao sam stranice i krmenu stranicu antialginom..

Sutra još dva sloja i u petak ide na vodu..
Možemo se naći .. mi bi verovatno krenuli iz Sombora oko 8h, na vodi smo oko 9..

Išli bi lagano nizvodno.. pa dokle stignemo..

maverick

Skrati taj cosak za par milimetara..tj koliko ti nedostaje da lijepo prodje ..mala brusilica...inox šajba i obradis onako kako ti treba

mossi

Da je to problem moj maverick..
Ja sam pogrešno okrenuo JP.

Bez viljuškara ništa..

retfala

Auuuuuuu...nije mi dobro...moze i flašencug...družeeee ranit cu se sa tobom