VARALICA II .. novi početak

Autor mossi, Lipanj 04, 2020, 19:36:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Taj šlic je sada smanjen na par cm.
Visina trenutna je čak možda i niža nego što treba...

Sve u svemu do petka nema teorije..
Iako bi najpametnije bilo da se to uradi odmah..

Sjebale me rupe na JP..
Rupe na užoj kontra strani u 1000tu izbušene fabrički za F40H..  I to me sjebalo ...

A čovek mi lepo napisao kako se montira.. 

Ja sam kriv..

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

maverick

A nista...nije to strasno...mnogi su tu u zivotu promasili koju rupu  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Proba pada u petak.. imam tih par cm tolerancije..

A onda prvom prilikom u neku halu sa flashencugom i ... bushi ... bushii

maverick

Imas li drugu elisu uz sebe da zamjenis dok isprobavas ili ces to morati naknadno....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Nemam drugu elisu..

maverick

Vidi mossi ovako...ja sam na tvojoj strani ne zelim da se tu išto prepusta slucaju.... :stripii: ne znaš ni koliko mi je bitno da to sve dobro radi...ubice me ovaj mercury klan  :stripii: :stripii: znači pod obvezno nadji nekog tamo tko ima 14 pitcha da mozes isprobati....Napominjem jos jednom...malo prijatelja mi je ostalo i sa njima vodim zadnje bitke oko ovog tvog ili našeg motora pa te ovako javno molim da se malo organizujes  :stripii: :stripii:

mossi

Ne znam koliko imam vremena da iskopam Yamahinu 14 za 40-60hp..
Meni maksimalna brzina nije prioritet nego ekonomik sam ali i pod opterećenjem..
Ako imate 14.. nadjemo se na vodi..

maverick

Nemam ali voljan sam skinuti ...recimo s Jovanove Honde ako ti odgovoara  :stripii:

ljuska

nemoj ti nama meni nije brzina bitna te neke ekonomike spominjat mi moramo znat kolko to juri :stripii: usput čestitam situaciju

mossi

Hvala Ljuska..

Sa Honde sve paše..

mossi

Za danas..

Otfikario ćošak od JP
Namazao drugi sloj antialgina po stranicama.
Namestio gde će biti sonda i postavio je.
...

Još nije obrađen JP, ali ako ne zvekne kiša i to ću srediti i onda ću ipak spustiti motor jedno 2-3cm..

ZeroCool

nesto mi se cini da je motor dosta visoko ili gresim?

mossi

A to je pitanje od milion dolara!

Po nekim teorijama, odmicanje motora podrazumeva i njegovo podizanje.
Voda nakon napuštanja korita vraća se u normalu, što je motor udaljeniji viši je nivo vode.
E sad... puno toga zavisi od dve stvari:
1. samog korita
2. elise.. postoje elise koje čak jednim svojim delom mogu da budu van vode...

Tako da kod nas tj u ovom slučaju.. sve se svodi na experiment. tj ako pokušaj uspe .. nisi bacio pare ni uloženo vreme.

Okačio sam unekom od prethodnih postova momka koji podiže motor dok glisira.. kad ubode visinu to je prava stvar.

maverick

Jack zahtjeva malo igranja dok ne ubodes visinu..mislim da ove standard elise trebaju 3/4 biti prekrivene zdravom vodom...ti tu jos imas trim pa ce igrarija biti zanimljiva..i dalje sam spreman riskirati samoizolaciju i doci samo da sve bude dobro...ovi iz merc teama vec imaju blagu erekciju od srece kad su vidjeli da je jack stavljen naopako  :stripii:

mossi

Hebo sam mu kevu danas..
Dobro podmazao glavni vijak.
Komplet skratio stranu do čamca.. flex mama..
Jack Plate je sad 100% funkcionalan..

Imaš poziv .. koji ti ni ne treba..

Utegao kablove, spojio HDS Live, kaljužnu na jedan akumulator.
Motor ima svoj Varta silver 63Ah

Dosta se danas uradilo...