VARALICA II .. novi početak

Autor mossi, Lipanj 04, 2020, 19:36:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Citat: Rap  u Srpanj 08, 2020, 14:39:19
U krmenom djelu? pretpostavljam da ti ne treba cijelom duzinom
Ne prska celom dužinom .. tj što je opterećeniji više prska.

Ne bi smetalo da pokrije 2/3 korita.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

ZeroCool

Citat: jovicabor30  u Srpanj 08, 2020, 17:22:52
Dok sam imao Alumu cro bio sam vraški brz sa 25 KS a lik što sam mu prodao stavio dal' 50 ili 60 KS, davno bilo već sam i zaboravio. Uglavnom mi je rekao da ga je strah voziti jer su brzine oko 70 kmh i čamac leluja u zraku. Kasnije se više nisam ni čuo sa njim. Taj čamac je bio oko 150 kg. Naprijed u V i to se smanjivalo ka kraju, da bi zadnji metar bilo ravno dno. Elem, valovi oko 25 do 30cm ja pičim 50 kmh, obišao Francuzevića, preskočio preko njegovog vala, čovjek se uplašio, nije se nadao a on ima Hondu 60ks. Daje gas a čamac mu se raspada na valovima i normalno odustaje. I šta će sa tih svojih 60 KS, dok on uhvati mirnu vodu ja već u Dalju. Bitno je korito i kroj čamca a motor se kupuje po njemu. Od  Zeerocool  čamac će ići sa 40 KS preko 60 kmh, siguran sam 100 posto. Znam majstora i znam kroj čamca i da sam mlađi vjerojatno bi si isti takav napravio.

60km/h al na pola gasa  :stripii: :stripii: :stripii:

Rap

Citat: maverick  u Srpanj 05, 2020, 16:34:09
Ajd javi....a koja je uloga sklopke..on/off ili 1-0-2
Cca 55€

mossi

Danas imao prvo tankovanje...
Odneo rezervoar na pumpu i rekao do crte...

15L.

Prva vožnja 3 čoveka, uglavnom lagano.. plus štelovanje JackPlate-a.
Druga vožnja sam, ruta Apatin .. ušće Drave sa par zastanaka.. uglavnom kruz ali i full speed u 2,3 navrata..
Treća vožnja pecanje.. 20tak km..

Sve u svemu... ima tu dosta kilometara u tih 15L.. ja zadovoljan..

Danas sam sve satove podesio na km, litre tj metričke mere.. podesio i pozadinsko osvetljenje .. koje juče nije radilo..

Pito senzor sasvim lepo radi i meri brzinu u odnosu na vodu ne zemlju..

Bakara

Citat: Greys  u Srpanj 05, 2020, 22:13:45
Ja imam 1 za startni akumulator, 2 je ostatak, a ako stavis na oba, onda puni oba u isto vrijeme. OFF naravno, sve je isključeno i ništa ne vuče struju.
Da li neko na ovaj nacin koristi i solarni panel? Ja imam solarni povezan na jedan akumulator od 100ah, a drugi od 75ah je predvidjen za motor. Trenutno solarni puni samo taj jedan od 100ah i puni ga uvek, nevezano za glavni prekidac koji i ja imam (off/1/2/both). Sad me interesuje, da li je pametno povezati tako da kad se prekidac prebaci na koriscenje oba akumulatora, solarni puni obadva akumulatora? Ista je vrsta, olovno kiselinski i oba su nova. Skinuo sam taj zajednicki kabal za minus(-) kad sam postavio panel, jer nisam znao da li je ta postavka dobra.

Mossi izvini na off-u, cestitam ti na kupovini i da se nauzivas sa novim motorom!  :occasion14:

mossi

Hvala!

Samo pišite jel i sam imam isti problem.
Relej mogu postaviti na dva načina:
1. Da startni bude glavni a puni ga alternator.
2. Da pomoćni bude glavni, a puni ga solarni panel.. a alternator i dalje da puni startni..

Bakara

Kod mene je trenutno tako da solarni puni samo taj akumulator koji je namenjen za potrosace, on mi je na 2. Kad palim motor i dok radi, sklopka je prebacena na 1(taj od 75ah) i daje struju za sve sto je potrebno jer je u pitanju dizel motor sa alternatorom od 50ah, i pritom puni taj akumulator sa kojim se startuje. Kad se zaustavim, ugasim motor i hocu da koristim struju za potrosace, prebacim na 2. Onda sam na tom akumulatoru koji puni solarni panel i necu imati problem da startujem motor cak i ako se potrosi vise nego sto je pametno.

Realno gledano, i nemam neke potrebe da punim obadva solanim panelom...vise me zanima, ako zatreba nekad da se dopuni na drugi nacin - bez motora  :hi:

mossi

Sve kontam ...

mossi

Citat: mossi  u Srpanj 08, 2020, 23:00:28

Evo tačno to mi fali i treba dodati..
Tada bi se povećao uzgon i eliminisalo prskanje..

Bravo za AluBel!

ZeroCool

Citat: mossi  u Srpanj 23, 2020, 14:16:52

Bravo za AluBel!

Jel to neko krade moje slike ili mi se samo cini ;)

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ivan Borojević

Citat: ZeroCool  u Srpanj 23, 2020, 15:34:34
Citat: mossi  u Srpanj 23, 2020, 14:16:52

Bravo za AluBel!

Jel to neko krade moje slike ili mi se samo cini ;)
Sviđa im se dno izgleda, pa je sad kemijanje kako to napraviti da ide 70kmh.  :clap2:

silure

Hidro dinamika je vrlo interesantna, taj detaljcic sigurno pomaze za raniji uzgon, ali mozda odmaze max brzini...ne znam dal je bolje kada sprica sastrane i rasterecuje se od viska vode ili da taj visak dere u taj dio i obogacuje dno vodenim potiskom...volio bih cuti ostala misljenja nautickih filozofa kao sto i sam jesam filozof.. Ali puno pratim i dosta me zanima kako aero tako i hidro dinamika.. Gdje god ima nekih prednosti ima i mana 100 posto

maverick

A mislim da na ravnom dnu tu nema puno veze osim estetike...elisa dobije dovoljno vode i to je bitno...mada ono...nagadjam
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

mossi je pobrkao lončiće tj imena...

Izvinjavam se svim stranama...