VARALICA II .. novi početak

Autor mossi, Lipanj 04, 2020, 19:36:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Ma da nije to neki veliki problem...kazem ti...ja bih to rijesio bez varenja ...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Mossi,ovaj plastikaner je vise trimaransko dno.Ostali na slici jakog V dna i trebaju taj zavrestak stabilnosti radi.Na ravnom ne vidim tu svrhu i sto ti Mario kaze,rijesio bih bez varenja.Mozda nisam u pravu ali vidjet cemo sta kaze zero ako je testirao svog kako je najavio.

mossi

Malo dodatne statistike.. ništa super precizno ali opet ima neki račun:

- izgoreo 36l benzina za 9.2mh 3.9l/mh
- ecomode -  km po litri za:
  - brzine 35-40km/h 4.3 do 4.0 km/l
  - brzine 50+ km/h 3.3 do 3.0 km/l

Znači u eco modu 4000rpm sa 4km po litri goriva za 80km predjenog puta treba 20l benzina.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

mossi

Zanimljivo je da vas isti put pri maksimalnoj brzini neće koštati puno više..

19.5l/h / 62km/h je .3l po km
x 80km je max 25 pa neka bude i 27l za isti put ali je to verzija pun gas.. tj dodatnih 5 ili 10km/h.. brže

ossa

Isto troši kao meni bf 20-ka sa primusom . Sa čime sam zadovoljan..
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Citat: mossi  u Kolovoz 03, 2020, 11:21:16

Znači u eco modu 4000rpm sa 4km po litri goriva za 80km predjenog puta treba 20l benzina.

Ne nadam se bas ovim rezultatima ali bio bio zadovoljan sa sličnim.....tj da imam neku autonomiju s jednim rezervoarom...Danas ti motori s direktnim ubrizgavanjem i kad su solidno ustimani s elisom i plovilom upravo tako i trose...tohatsu je trosio do Dunava i nazad isto i u ekonomiku i u full gasu...ako racunam da bih i ja mogao imati maximalnu brzinu 60 km i da bih tad trosio 19 litara na sat...odlazak na Dunav bi me "koštao" mozda 5 litara vise goriva sto je doista zanemariva stavka...tj toliko bih trebao vise potrositi nego sam trosio s sharkom...Da ne budem picajzla bio bih zadovoljan i s desetak litara vise nego do sad
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Nadam se da tvoj čamac ima taban koji nije neudoban na 60km/h. Moj ako ima bilo kakvih talasa je tako neudoban da ti poispadaju i zubi i bubrezi.

maverick

A gledaj realno...bas danas pricamo o tom brzinama...taban je neudoban na preko 55...bar meni...mada ne vozim se bas tako cesto s tim kilometrima...i iskreno moja priča s ovim novim čamcem ima neku drugu dimenziju...zelim veliki prostor...zelim se odvaziti pa otici na Ðerdap mozda ili neku slicnu destinaciju...a brzina...pogotovo krajnja...ako bude dobra uveseliće me taj dan...i to je to...kasnije nece ni biti bitno

im84

Citat: mossi  u Kolovoz 03, 2020, 11:21:16

E TEC 50HP na mom čamcu po ecogpsu troši ovako:
brzina niz vodu na 4000rpm  39-41kmh 4.9-5.2 km / l
kad ides uzvodno na 4000rpm imam puno manju brzinu i onda je to cca 3.9-4.1kmh / l

U prijevodu za put od 40kmh niz vodu i natrag 40km sveukupno 80km trebas cca 18litara u takim uvjetima.

#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

Ma da...to su nijanse...."duzan" si mi sliku cerade ...cisto napominjem  :stripii:

mossi

Trenutno neman ecogps, nego su to podaci uz pito senzor koji meri brzinu u odnosu na vodu, ne zemlju.

Pretpostavljam da su vrednosti slične tj imaću i te vrednisti kad uzmem kabel Yamaha - NMEA2000 - Lowrance.

mossi

Ali ne moramo toliko čekati, preračunaću te vrednosti iz kombinacije koje daju satovi i telefon. Satovi daju potrošnju na sat, a telefon brzinu preko gps-a.

Tada će mo imati identične vrednosti.

im84

Citat: maverick  u Kolovoz 03, 2020, 21:25:52
Ma da...to su nijanse...."duzan" si mi sliku cerade ...cisto napominjem  :stripii:

Nisam zaboravio, vec sam obrisao slike sa moba, a trazim da mi netko posalje... cim dobijem, kačim
#foxrage
#fox_rage_fishing

mossi

Danas, pod malo većim teretom i dva i po meseca u plitkoj letnjoj vodi sa 11.2 radna sata brzina je pala sa 62 na 54 km/h, a pod rukom se ne osete neke ozbiljnije ljige..

Kad voda malo oladi, ide na pranje i baš me interesuje koliko će se situacija promeniti.

Danas sam zbog drugara išao na 3500rpm i po pito senzoru 30km/h .. dok mi je econom  računao da sa litrom mogu da pređem 4.6km. Što je na kraju ispalo sasvim pristojna kruz potrošnja i najveći radijus.

maverick

Kad je dno samo ljigavo brzina je uvijek u padu dole...pogotovo kod tebe koji "visoko" sjedis i tarna povrsina je konstantna...Ovi koji sjede "nize" tj blize krmi, imaju manje gubitke brzine...Mislim da je Šimic  s svojim  isao jucer 65 a u vodi je stalno...sto je doista mali gubitak u odnosu na maximalnu brzinu